BL: Óriási győzelemmel kezdte a Falco az idei sorozatot
06
Oct
2021
BL: Óriási győzelemmel kezdte a Falco az idei sorozatot
2021. október 6.  |  20:00
Golomán György triplájával kezdte a Bajnokok Ligája idei szezonját a Falco KC Szombathely. Az AEK azonban gyorsan átvette a vezetést, de a szombathelyiek rendezték soraikat, betalált Váradi, Golomán pedig megszerezte második kosarát. Benke triplájára azonnal válaszoltak a görögök. A negyed derekán 10-11 volt a táblán. A folytatásban is szoros volt a mérkőzés, a vendégek őrizték minimális előnyüket. A Falco a 7. perc végén egyenlített, Barac dobott be két büntetőt. Pappas bravúrkosara nyitotta meg játékrész hajráját, majd Clark ellen fújtak támadóhibát. Bogris növelte tovább az AEK előnyét. A játékvezetők újabb támadóhibát fújtak a magyar bajnok ellen, de Perl szerezett kosarat egy jó védekezés után. A vasiak azonban nem tudták visszavenni a vezetést. 19-21.
 
Perl kosarával és Falco egyenlítéssel indult a második tíz perc. Egy perccel később ismét villant Perl, Golománnak adott zseniális gólpasszt. Somogyi kosara után pedig időt is kértek a görögök. Pappas duplájával folytatódott a mérkőzés, Barac csak egy büntetőt dobott be a kettőből, míg Jelovac nem hibázott a szombathelyi gyűrű alatt. 30-29, majd 34-32 a táblán. Perl újabb villanásai után ismét időt kértek a vendégek. A hajrában Keller és Pappas is betalált. Háromra olvadt a hat pontos magyar előny. 38-35.
 
Golomán duplájával indult a második félidő, de Angola azonnal válaszolni tudott. Keller dobott triplát, de Angola erre is válaszolni tudott. Benke is betalált távolról, Perl pontjai után, kilenccel vezetett a magyar bajnok. Griffin büntetőkkel zárkózott az AEK. Keller dobott be egy büntetőt, nyolc volt közte. Két percig nem született kosár, Angola törte meg a gólcsendet. Az ő büntetőivel jött fel négyre az AEK, pedig a Falco időkéréssel is próbálkozott. A szombathelyiek nem tudták rendezni soraikat, nagyon kellett Perl fontos duplája. 55-51-nél ismét időt kértek. Vaulet triplájával folytatódott a találkozó. 57-54.
 
Barac kosarával és egy remek Falco védekezéssel indult a második félidő. Benke szerzett újabb szombathelyi kosarat, majd a tízet is ő tette közé, tripla volt. Azonnal időt kértek a görögök. 66-59-re zárkózott az AEK. Érdekes játékvezetői ítéletek borzolták a kedélyeket az Arena Savariában, a szombathelyiek azonban őrizgették előnyüket. Pappas bravúrkosara nagyon jókor jött a vendégeknek, 68-63-as állásnál időt kértek a sárga-feketék. Perl dobott fontos kosarat, az ellentámadásnál pedig szedett lepattanót. Perl újabb kosarával, kilenc volt a magyar bajnok előnye. Griffin dobott be két büntetőt, de Benke azonnal szórt egy triplát. 75-65 volt a Falco javára. Colom dobott triplát. A Falco azonban nem engedte kiénekelni a sajtot a szájából. Az AEK ugyan mindent elkövetett a hajrában, de a jobb csapat nyerte meg a meccset. 83-78.
 
Óriási győzelemmel kezdte a Bajnokok Ligáját a magyar bajnok.
 
 
 
Fotó - fiba.basketball

Vármegyei szövetségek