Tippmix Női NB I A csoport: Az 1. forduló válogatottja
28
Sep
2021
Tippmix Női NB I A csoport: Az 1. forduló válogatottja
2021. szeptember 28.  |  10:30

Elrajtolt a női élvonal, szombattól hétfőig lejátszották nyitómérkőzéseiket a csapatok. Lássuk az első forduló válogatottját!

 

Irányító

Studer Ágnes – Atomerőmű KSC Szekszárd

A friss Euroligás tolnaiak az újonc BKG ellen nyitották az alapszakaszt, és nem is bízták a véletlenre – már félidőre húsz pont fölötti előnyt építettek ki, végül 103-50-es sikert arattak. Ebben kulcsszerepe volt bokasérüléséből felépülő karmesterüknek, Studer Ágnesnek: a válogatott irányító 13 pontja (3/3 dupla, 1/3 tripla, 4/4 büntető) mellett kiosztott kilenc gólpasszt, leszedett három lepattanót, szerzett három labdát, valamint volt két kiharcolt szabálytalansága is. Mindez 27 VAL-t jelentett alig 19 pályán töltött perc alatt, így ő lett a forduló legjobb egyese.

 

Dobóhátvéd

Lelik Réka – Ludovika-FCSM Csata

A fővárosiak a forduló tegnap esti zárómérkőzésén hosszabbítást követően győzték le a DVTK-t 78-69-re, a siker fő letétményese pedig mint oly sokszor, ezúttal is Lelik Réka volt. A hátvéd igazán sokoldalúan játszott, 18 ponttal zárt (5/8 dupla, 1/6 tripla, 5/8 büntető), leszedett tíz lepattanót, kiosztott nyolc gólpasszt, szerzett három labdát, volt két blokkja is, valamint tizenegy szabálytalanságot harcolt ki - öt eladott labdája szinte fel sem tűnik ezen számsor mellett, két assziszttal maradt le a tripla-dupláról. 37 játékperc alatt 36 VAL-t ért el, ezzel övé lett a játéknap legjobb mutatója, így a forduló MVP címe is.

 

Kiscsatár

Dombai Réka – UNI Győr MÉLY-ÚT

A győriek a PINKK otthonában indították a szezont egy könnyed 92-66-os diadallal. Fiatal tehetségük, a nyáron U19-es világbajnoki bronzéremmel gazdagodó Dombai Réka mondhatni nem „szezon eleji formában” kezdett, hiszen 19 pontját kimagasló hatékonysággal szerezte (8/8 dupla, 1/2 tripla), négy lepattanója és három gólpassza mellett volt egy-egy eladott és szerzett labdája is - 22 perc alatt 25 VAL-t ért el.

 

Erőcsatár

Sabina Oroszová – UNI Győr MÉLY-ÚT

Akadt még egy kimagasló teljesítmény Iványi Dalma együttesében, a szlovák Sabina Oroszová jól debütált zöld-fehérben. 17 ponttal zárt (6/8 dupla, 0/2 tripla, 5/5 büntető), leszedett nyolc lepattanót, valamint volt egy gólpassza és egy blokkja is négy kiharcolt fault mellett – 18 játékperc is elegendő volt számára 27 VAL-hoz, így ő lett a forduló legjobb négyese.

 

Center

Cheridene Green – Aluinvent DVTK

Bár a DVTK túlórában alulmaradt a Csata otthonában, a brit válogatott Green játékára nem lehetett panasza Földi Attila mesternek. A center 21 pontot tett a közösbe (10/19 dupla, 1/3 büntető), emellett nem kevesebb, mint 16 lepattanót gyűjtött be (6 védő, 10 támadó). Volt még két szerzett és egy eladott labdája, valamint három kiharcolt faultja is, így 36 perc alatt kerek 30-as VAL értékkel zárta pályafutása első magyar bajnokiját.

Vármegyei szövetségek