Női Amatőr: A hölgyek már el is kezdték
24
Sep
2021
Női Amatőr: A hölgyek már el is kezdték
2021. szeptember 24.  |  13:18
Múlt hét végén már el is kezdődtek a küzdelmek a Női Amatőr Nemzeti Bajnokságban, de az igazi "nagyüzem" csak most hétvégén indul be.
 
A piros csoport két új alakulata, az NB I-ből kieső, s a hírek szerint oda igencsak visszavágyó ZTE NKK és a zöldből fellépő DVTK U23-as együttese éppen egymás ellen kezdi meg bajnoki szereplését. A liga erőviszonyait kiszámíthatatlanná teszik az élvonalbeli együttesek utánpótlás együttesei - kérdés, kiket mikor engednek el az első csapatoktól. Ha már a diósgyőri fiatalokat említettük, az biztos, hogy sem nekik, sem pedig a másik keleti együttes, a DEAC játékosainak nem lesz kilométerhiányuk - sokat utazhatnak majd nyugatra, Sopronba, Zalaegerszegre, Győrbe, Pécsre, Szekszárdra. Itt is voltak gárdák, amelyek jelentős átalakuláson estek át, ilyen többek között az élvonalból kieső ZTE, valamint az MTK-TFSE együttese.
 
A zöld csoport erőviszonyai megváltoztak, hiszen a DVTK U23 fellépett a piros csoportba, egy másik élcsapat, a Szombathely pedig sajnos nem indul. Az előző kiírás győztese, a TFSE-MTK U23 most is esélyes - nagy kérdés, mire megy majd a piros csoportból "zöldülő", s a hírek szerint átalakuláson áteső Radobasket. Lesz a csoportban egy akadémiai "ötösfogat": a három legenda nevét viselő (Zsíros, Kiss Lenke, Dávid Kornél) mellett a BKG és az újonc Szent Pál - bár ez utóbbi nem kifejezetten sportági akadémia.
 
 
Győzelemmel indított az újonc
 
A bajnokság nyitó találkozóján, a piros csoportban a Csata simán verte a megerősödő MAFC-ot. A zöld csoport első mérkőzésén a kőbányaiak nagy különbségű győzelmet arattak a Szolnok ellen, az újonc Szent Pál Akadémia pedig idegenben, Kecskeméten tudott nyerni debütálása alkalmával.
 
 
Piros csoport
 
Csata DSE- MAFC 80-52
 
A hazaiak a Toman Petra (24/18 pont, 10 lepattanó, 4 szerzett,3 eladott labda, 2 blokk)-Balogh Liza (18/6 pont, 4-4 lepattanó és gólpassz)-Gyöngyösi Janka (14/6 pont, 4 lepattanó, 3 szerzett labda) trió vezetésével az első félidőben eldöntötték a mérkőzést a nevekben alaposan megerősödő, de a jelek szerint még nem igazán "összeálló" MAFC ellen. A vendégek elsősorban Horváth Enikő (16/12 pont - 17 mezőnykísérlet - 4 lepattanó) és Aradi Zsanett (10 pont, 6 lepattanó) révén szünet után már felnőttek a feladathoz, de a fölényes Csata-diadalt nem tudták kétségessé tenni.
 
 
 
Zöld csoport
 
Zsíros Akadémia Kőbánya - Szolnoki MÁV SE 96-43
 
Egységes csapatjátékot nyújtva, végig nagy fölényben játszva győzték le Takács Dorina (18 pont, 5 szerzett labda, 3 gólpassz), Tatár Hanna (14 pont, 6-6 lepattanó és eladott labda, 3 gólpassz), Sándor Alexandra (11 pont, 13 lepattanó, 3 gólpassz), Turi Eszter (11 pont, 9 lepattanó, 4 szerzett labda), Tálas Lívia (10 pont, 6 lepattanó) és Horváth Lili (10 pont - 13 mezőnykísérlet -, 3 szerzett labda) vezérletével a kőbányaiak a szolnoki együttest. A vendégektől Csordás Rozina (13/3 pont - 14 mezőnykísérlet -, 4 eladott labda) és Emel Gyöngyi (12 pont - 18 mezőnykísérlet -, 4-4 lepattanó és eladott labda, 3 gólpassz) jutott 10 pont fölé.
 
 
Kecskeméti KC - SzPA-HSE 58-69
 
Az első félidőben megszerzett 10 pont fölötti vezetésére, továbbá jórészt a Tánczos Tímea (14 pont, 7 lepattanó, 3 eladott labda)-Balsay Anna (12 pont, 11 lepattanó, 5 szerzett labda, 4 gólpassz) kettős eredményességére alapozva  győzelemmel kezdte a szezont az újonc SzPA a Radics Anna (12 pont, 5 lepattanó, 3-3 eladott labda és gólpassz), valamint Bibok Liza (11 pont - 12 mezőnykísérlet -, 14 lepattanó, 4 eladott labda) vezette kecskemétiek otthonában.
 

Vármegyei szövetségek