Euroliga főtáblás a Szekszárd
22
Sep
2021
Euroliga főtáblás a Szekszárd
2021. szeptember 22.  |  20:00

A sepsiszentgyörgyi Euroliga selejtező második mérkőzésén az Atomerőmű KSC Szekszárd 63-56-ra legyőzte a házigazda Sepsi-SIC csapatát és ezzel feljutott a legrangosabb európai kupasorozat főtáblájára.

Remek hangulatot varázsoltak a szurkolók az összecsapásra. Óriási volt a tét, a Szekszárd egy győzelemmel bebiztosíthatta helyét a főtáblán. Az elmúlt két évet a Vasasnál töltő Brianna Fraser találata vezette fel az összecsapást, melyre Zala Friskovec válaszolt. A teher rányomta a bélyegét a KSC játékára, négy perc alatt 8-2-re szakadt el a Sepsi. Időkérés után rendezte sorait a Szekszárd és az első szakasz végére 16-13-ra felzárkóztak Studer Ágnesék.

A második negyedet ismét egy hazai találat, egy Fraser villanás indította. 13-18 után viszont több, mint két percig nem találtak be a csapatok. A kosárcsendet Sara Krnjic törte meg. A félidő utolsó öt perce pontgazdagabb játékot hozott. Amikor Cyesha Goree remek helyzetfelismeréssel visszatett egy lepattanót, 22-21-nél átvette a vezetést a Szekszárd. A folytatásban 26-23-nál több labdájuk is volt a mieinknek, hogy tovább növeljék az előnyt. Ezzel nem sikerült élni és így Sepsi 30-30-nál egyenlített. Végül Mányoky Réka büntetőjének köszönhetően a szünetre 31-30-as szekszárdi vezetésről vonulhattak a csapatok.

A félidei statisztikát nézve azt láthattuk, hogy Sara Krnjic 9, Cyesha Goree 7 pontnál tartott. A harmadik negyed végén három percig nem találtak be a csapatok. Shaqwedia Wallace triplája törte meg a kosárcsendet. Erre nem sokkal később Nikolina Milic válaszolt, amivel 34-33-nál újra a KSC járt előrébb. Ez egy fordulópont volt, hiszen innentől kezdve ebben a szakaszban Zeljko Djokic együttese vezetett. A differencia 1-3 pont között mozgott egészen a negyed utolsó másodpercéig. Sara Krnjic dudaszós 2+1-es megoldásával 43-37-re lépett el a Szekszárd.

A negyedik negyed elején is kitartott a szekszárdi lendület. Zala Friskovec triplája és Gereben Lívia duplája után 48-38-nál elérte a 10 pontot a differencia. Egy ilyen felfokozott hangulatú csatában azonban elég egy eladott labda, egy kihagyott ziccer, hogy megforduljon lélektanilag az összecsapás. A Sepsi a Fraser-Wallace duó vezetésével három perc alatt ledolgozta a hátrányát és 48-48-nál egyenlített, majd a vezetést is átvette. Ekkor 5 perc 34 másodperc volt hátra a találkozóból.

A Szekszárd rossz periódusát Nikolina Milic törte meg, 50-50-re módosítva az eredményt. Itt több, mint egy percre befagyott az eredményjelző. Óriási kérdés volt, hogy melyik fél tudja magához ragadni a vezetést. Időkérés, majd egy hazai technikai után erre a Szekszárdnak volt lehetősége. A büntető kimaradt és azt követően a támadásból sem sikerült betalálni. Shaqwedia Wallace két büntetőjével a Sepsi szerzett vezetést, de volt tartása a Szekszárdnak. Cyesha Goree két találatával újra a mieink mentek (54-52). Másfél perccel a vége előtt időt kért a Sepsiszentgyörgy. Brianna Fraser megszerezve 28. pontját 54-54-nél egyenlített a házigazda. A rendes játékidőben már egyik fél sem talált be, így jöhetett a ráadás.

Az óriási tét mellett a hosszabbításban közel három percig nem találtak be a csapatok. Még két hazai büntető is kimaradt. Végül Cyesha Goree és Maja Miljkovic kosárváltása törte meg a jeget. Az utolsó két perc 56-56-ról érkezett el. Studer Ágnes büntetőjével újra a mieink szereztek vezetést. A szekszárdiak irányítója ismét bizonyította, hogy igazi vezére ennek a csapatnak. Elhibázott hazai akció után ugyanis egy duplával megerősítette a vezetést. 40 másodperccel a vége előtt 59-56-ra vezetett a Szekszárd. Időkérést követően az egyenlítés reményében vezetett támadást a Sepsi. A kísérletük lejött, míg Studer Ágnes két büntetőnél nem remegett meg, amivel eldöntötte az összecsapást. A 63-56-os végeredményt Gereben Lívia duplája alakította ki.

 

ATOMERŐMŰ KSC SZEKSZÁRD - ACS-SEPSI-SIC 63-56 (13-16, 18-14, 12-7, 11-17, 9-2)
Euroliga, selejtező
Sepsiszentgyörgy, Sepsi Aréna

Jevtovic, Männiste, Vavrova (Vukanovic)

Atomerőmű KSC Szekszárd : Miklós, Studer 7, Friskovec 8/6, Goree 15/3, Milic 9/3. Csere: Vorpahl 2, Gereben 6, Mányoky 4, Krnjic 12.

ACS-Sepsi-SIC: Pasic 2, Wallace 12/3, Miljkovic 7, Bas 5/3, Fraser 28/3. Csere: Ghizila, Orban 2, Podar.

Vármegyei szövetségek