Hivatalosan is megpályáztuk a 2025-ös férfi Európa-bajnokság rendezését
20
Sep
2021
Hivatalosan is megpályáztuk a 2025-ös férfi Európa-bajnokság rendezését
2021. szeptember 20.  |  19:30

Mint arról korábban írtunk, Magyarország is egyike azon országoknak, amelyek megpályázzák a 2025-ös FIBA Eurobasket, vagyis a férfi Európa-bajnokság rendezési jogát. A Nemzetközi Kosárlabda Szövetség (FIBA) a mai napon közleményben számolt be róla, hogy immár hivatalosnak tekinthető a hat pályázó kiléte: hazánk mellett Ukrajna, Ciprus, Oroszország, Finnország és Lettország van versenyben a kontinensviadal megrendezéséért. 

A 2025 szeptemberében rendezendő esemény a 2015-ben debütált formulát követi, vagyis négy országban rendeznék a csoportmérkőzéseket, és a négy rendező egyike adna otthont az egyenes kieséses szakasznak. Magyarország ez utóbbi rendezésére is pályázik, Oroszországgal, Ukrajnával és Lettországgal egyetemben - Ciprus és Finnország csak csoportmérkőzések házigazdája lenne. 

A FIBA ügyvezetője, Kamil Novak üdvözölte, hogy ilyen sok ország mutat érdeklődést a legrangosabb európai válogatott torna rendezése iránt. A társas rendezést is sikernek minősítette, amely szerinte jótékony hatással van a sportág fejlődésére a kontinensen. 

2021 októbere és 2022 januárja között méri fel a nemzetközi szövetség a lehetséges helyszíneket, ezt követően 2022 tavaszi ülésén dönt a házigazdák kilétéről.  

Vármegyei szövetségek