A Liget Kupa első győztese a SZEK-W
09
Sep
2021
A Liget Kupa első győztese a SZEK-W
2021. szeptember 9.  |  13:00

Több mint egy évtizedet kellett várni arra, hogy ismét a megyei felnőtt női bajnokságra aspiráló együttesek lépjenek pályára Szolnokon. Tudni kell, hogy az országban jelenleg pusztán két megyében (Baranya és Pest), illetve Budapesten zajlanak bajnokságok, e sorba fog októbertől beilleszkedni a Jász-Nagykun-Szolnok megyei is. A Megyei Szövetség a nyár folyamán komoly erőket mozgatott meg annak érdekében, hogy az egyébként jól működő férfi küzdelemsorozat mellett a hölgyek is újra versenybe szálljanak. Úgy néz ki, a törekvéseket siker koronázta. Szeptember első vasárnapján, Szolnokon, a varázslatos Tiszaligetben, gyönyörű napsütéses időben, szabadtéri pályán három együttes mérkőzött meg a Liget Kupa díjaiért, s pályára lépésükkel egyetemben hitet tettek a jövőbeli szereplésért. Két szolnoki csapat mellett a karcagiak is ringbe szálltak. Eredmények:

 

Szolnoki Sportcentrum – SZEK-W               20-73

Az 5. percig fej-fej mellett haladtak a csapatok, majd a SZEK-W egy 14-0-ás sorozatot produkált, amivel jelentősebb előnyre tettek szert a félidő végéig. A második félidőben a nagyobb tudás még inkább kidomborodott az egyébként nagyon sportszerű találkozón.

 

Karcagi SE – Szolnoki Sportcentrum          58-39

A karcagiak magas szerkezetű kerettel érkeztek, a palánkok alatt Nagy Viktória jól szedte a lepattanókat, azokból sokszor eredményes is volt. A kunságiak valamennyi negyedben jobbak voltak a szolnoki fiataloknál.

 

SZEK-W – Karcagi SE                                     76-37

Következett a két veretlen együttes összecsapása. A SZEK pillanatok alatt állva hagyta ellenfelét, hihetetlen 18-0-ás rohanást produkáltak, a Karcag csak a 7. percben szerezte első kosarát. Később már valamivel kiegyenlítettebb lett a játék képe, azonban a szolnoki csapat végig jó teljesítménnyel gyorsaságban és dobásbiztonságban is felülmúlva ellenfelét lett a torna győztese.

 

A nap végén került sor a díjátadóra, a kupákat Szabó László, a Versenybizottság elnöke adta át.

 

A tornát követően megszólaltattuk a csapatok edzőit, íme a nyilatkozataik:

 

Farkas-Kapocsi Eszter (SZEK-W): „Nagyon jól éreztük magunkat, köszönjük a Szolnoki Sportcentrumnak és a Szövetségnek a szervezést! Gratulálunk a Karcag és a Szolnoki Sportcentrum csapatainak és egyúttal köszönjük nekik is, hogy részvételükkel lehetővé tették a kupa megrendezését. Ez egy kiváló lehetőség volt  csapatunk számára, hogy megmozgassuk öreg csontjainkat szezon előtt és betekintést nyerjünk, milyenek is lesznek a meccsek. Sok sikert kívánunk mindenkinek a szezonra, szükségetek lesz rá!”

 

Piukovics Patrik Mirkó (Szolnoki Sportcentrum):Csapatom kettő kemény és fizikális mérkőzést játszott a mai napon. A végső győzelem sajnos nem jött össze, de büszke vagyok a csapatomra, hogy apait-anyait beleadtak a játék során. Köszönjük a meghívást, reméljük máskor is lesz lehetőségünk ilyen jó hangulatú, korrekt rendezésű tornán részt venni!”

 

Simon László (Karcagi SE):Összességében a felkészülésünk szempontjából jó és hasznos tornát zártunk. Mivel a lányok régen játszhattak így együtt, nagyon jó volt újra közösen mérkőzést játszaniuk. Jól éreztük magunkat! Köszönjünk!”

 

A torna során végig jelen volt a Megyei Szövetség elnöke, Balogh László is, aki értékelte a látottakat:

 

- „Jó volt látni újra megyei szintű amatőr női kosárlabdát. A korábbi években sajnos nem voltak vevők a hölgyek a bajnokságra, így azt nem is tudtuk megrendezni, pedig a szándékunk megvolt. Minden csapatnál szükség van egy-egy »szent őrültre«, aki felvállalja a koordinálást, az ügyek intézését. Most végre találtunk ilyen embereket, s láss csodát, lettek is csapatok! Ma láttunk három együttest, akik jó szívvel, örömmel játszottak, elsődleges céljuk a játék élvezete, szeretete volt. Erről kell, hogy szóljon egy megyei bajnokság! A szervezett kereteket biztosítása pedig a Szövetség feladata. Mi klasszikus értelemben nem csak megyei, hanem régiós szintben is gondolkodunk, ezért rajtuk kívül várható még két-három csatlakozó a bajnoksághoz. Velük kiegészülve a kosárlabda szeretetén alapuló, izgalmas, jó bajnokságot bonyolíthatunk majd le. Az évad előtt még sor fog kerülni egy másik tornára is Karcagon, várhatóan szeptember végén.”

Vármegyei szövetségek