Férfi NB II: Az utolsó mérkőzés dönt a bajnoki címről
20
Jun
2021
Férfi NB II: Az utolsó mérkőzés dönt a bajnoki címről
2021. június 20.  |  08:43
Az első játéknap két győztese, a Budafok és a Dunaharaszti a második napon is nyert, így a vasárnapi, utolsó játéknap előtt egyértelmű a helyzet: az első mérkőzésen a PTE-PEAC és a Sunshine-NYIKSE a bronzéremért küzd, majd a bajnokság záró összecsapásán, a Dunaharaszti és a Budafok találkozóján a bajnoki cím lesz a tét.
 
 
Budafok - PTE-PEAC 78-68
 
Az első negyed után 7 ponttal még a találkozót parádés támadójátékkal kezdő, az első 10 percben 29 pontot szerző és elsősorban Kis Milán (16 pont, 10 lepattanó, 3 eladott labda), Schuj Márton (12/6 pont), Balázs Bodó (12/6 pont, 5 lepattanó), az előző napi pazar dobóforma után ezúttal pontatlanabbul játszó Nagy Kevin (10/6 pont - 16 mezőnykísérlet -, 3 eladott labda, 5 gólpassz) és Mezei Máté (10 pont - 11 mezőnykísérlet -, 8 lepattanó, 3 gólpassz) kosaraira alapozó házigazda pécsi gárda vezetett. A folytatásban a mecsekaljaiaknál egyre inkább érződtek az előző napi, hosszabbításos csata utóhatásai. Pontatlanabbakká váltak a pécsiek, a Budafok fokozatosan kezdte átvenni az irányítást. Félidőben még 3 ponttal a PTE-PEAC állt jobban, a záró etapot viszont már a budafokiak várhatták ugyanekkora előnnyel. Ennek első felét 12-2-re nyerve a szakasz közepére 10 pont fölé növelte előnyét a Burján Imre (17/6 pont, 4 lepattanó), Kevin Swanson (17/3 pont, 8 lepattanó, 4 eladott labda)-Siklós Olivér (14/6 pont, 9 lepattanó, 4 eladott labda, 5 gólpassz)-Mészáros Csaba (10/3 pont - 11 mezőnykísérlet -, 4-4 eladott labda és gólpassz) kvartett vezette, a lepattanózást 49-39-re megnyerő Budafok. A negyed második felében egy 9-2-vel 6 pontra még visszajött a PTE-PEAC, de a pécsiek ennél már nem tudtak közelebb kerülni ellenfelükhöz. A Budafok így egyetlen győzelemre van a bajnoki cím megszerzésétől és a tökéletes, makulátlan mérleggel "végig vitt" szezontól.
 
 
 
Sunshine-NYIKSE - Dunaharaszti MTK 50-67
 
Az előző napi hosszabbításos ütközete után nehezen "pörgött föl" a Dunaharaszti, 9-0-lal kezdtek a nyírségiek. A negyed második felében elkezdett "éledezni" a DMTK, amely a szakasz végén 1 pontra feljött. A második etap elején váltva vezettek a felek, majd a közepén egy 9-0-lal 7 ponttal a Dunaharaszti együttese lépett el. A félidő hajrája egyértelműen az elsősorban Asztalos István (18/3 pont, 8 lepattanó, 3 eladott labda) és Kósa Tamás (10 pont - 14 mezőnykísérlet -, 6 lepattanó) találataira támaszkodó NYIKSE csapatáé volt, amely egy 12-2-t "repesztett", így a kosarakban nem túl gazdag első félidő végén 29-26-ra vezetett. A harmadik negyed első felében időnként egalizált a Dunaharaszti, de a szabolcsiak tartották szűk előnyüket. A szakasz közepén egy 7-0-lal fordított a Tursics Krisztián (19/15 pont, 3 lepattanó, 5 eladott labda, 4 gólpassz), Trepák Zoltán (17/3 pont, 4 lepattanó) és Bihari Máté (13 pont, 7 lepattanó) ponterős játékára, továbbá a 47-32-re megnyert lepattanózásra építő DMTK, s e rohamnak köszönhetően 5 pontos előnnyel várhatta a negyedik negyedet. Ennek első felében tapadt a NYIKSE a harasztiakra, majd az utolsó 5 percben az addig 4 ponttal álló Tursics 5 triplájára építve végül magabiztosnak látszó, közel 20 pontos győzelmet aratott a Dunaharaszti. Ez azt jelenti, hogy az NB II-es bajnoki cím sorsa ma a négyesdöntő utolsó összecsapásán, a Dunaharaszti-Budafok találkozón dől el.
 
 
 
 
Fotó - Rátgéber Kosárlabda Akadémia facebook

Vármegyei szövetségek