Férfi NB II négyesdöntő: Lépéselőnyben a Budafok és a Dunaharaszti
19
Jun
2021
Férfi NB II négyesdöntő: Lépéselőnyben a Budafok és a Dunaharaszti
2021. június 19.  |  10:29
Drámai, hosszabbításos csatával kezdődött, majd egy csupán a második negyed közepéig izgalmas összecsapással fejeződött be az NB II pécsi négyesdöntőjének első játéknapja. A "nyitányon" a rendes játékidő utolsó percben 7 pontos hátrányban lévő Dunaharaszti szinte a sírból visszahozva mentette hosszabbításra a találkozót, s nyerte meg a ráadásban. A második meccsen a Budafok a második negyed közepén ellépett nyíregyházi ellenfelétől, s végül biztosan győzte le.
 
 
 
PTE-PEAC - Dunaharaszti MTK 99-100 hosszabbítás után
 
A hazaiak kezdtek valamivel jobban, de a nyitó negyed közepén 13-8-as pécsi vezetés után a Dunaharaszti is "felvette az utazó sebességet". A szakasz második felében már fej-fej mellett haladtak a felek, a negyed végén fordított a DMTK. A második etapban már ha szűken is, de a Bihari Máté (24 pont, 9 lepattanó, 3 gólpassz)-Tursics Krisztián (21/6 pont, 4 eladott labda, 11 gólpassz)-Csabay Ádám (20/15 pont, 4 lepattanó, 3 gólpassz)-Trepák Zoltán (20 pont, 9 lepattanó) kvartett vezette vendégeknél volt az előny - félidőben 4 ponttal "ment" a Dunaharaszti. A második félidő DMTK triplával indult, s csaknem a szakasz közepéig tartotta 5-7 pontos előnyét a rutinos játékosok alkotta vendég együttes. Ekkor szigorított védekezésén, és a negyed végére megfordította az állást az elsősorban Nagy Kevin (41/18 pont, 6 lepattanó), valamint Mezei Máté (16/3 pont, 15 lepattanó), Balázs Bodó (14/9 pont, 4-4 lepattanó és eladott labda) és Schuj Márton (13/6 pont, 3-3 lepattanó és gólpassz) kosaraira alapozó PTE-PEAC.
 
A negyedik negyed közepén úgy tűnt, a fiatal pécsi egyetemisták "bedarálják" többnyire idősebb játékosok alkotta ellenfelüket: 8 ponttal elléptek, és még az utolsó percben is volt 7 pont előnyük. Ekkor azonban Csabay 3+1-es (tripla plusz büntetős) akciójával és Tursics triplájával pillanatok alatt szorossá tette a meccset a Dunaharaszti. Mindkét oldalon maradtak ki büntetők, végül a rendes játékidő végén a mezőny legtapasztaltabb játékosa, Trepák mentette hosszabbításra a meccset a DMTK-nak. A ráadás is fordulatos volt, a "lendületben" és lélektani előnyben lévő Dunaharaszti 4 ponttal megugrott, ám egy 7-1-gyel fordított a PTE-PEAC. A hosszabbítás végjátékában úgy fordította büntetőkkel a maga javára a mérkőzést a DMTK, hogy játékosai rendre csak 1-1 alkalommal voltak eredményesek a vonalról, a pécsiek viszont már nem tudtak kosarat szerezni. Érdekesség, hogy a hazaiak sokkal jobban (18/23) céloztak a vonalról, mint a Dunaharaszti (20/34) játékosai, és a triplákat (13/31, 42%, ill. 8/32, 25%) is sokkal jobban dobták. A DMTK ezt elsősorban jobb csapatjátékkal, a gólpasszok tekintetében (25-12) tudta kompenzálni.
 
 
 
Sunshine-NYIKSE - Budafok 66-89
 
A nyíregyháziak Asztalos István (18 pont, 5 lepattanó), Gáspár Balázs (11 pont, 9 lepattanó, 3 eladott labda, 6 gólpassz), Kósa Tamás (11/3 pont, 3 lepattanó) és Tisza Bálint (10/6 pont, 3 eladott labda) vezérletével a második negyed közepéig tartották a lépést a Budafokkal. Ekkor egy 12-0-lal 10 pont fölötti előnyt szereztek a budafokiak, akik e rohamuknak köszönhetően 10 pontos vezetéssel térhetek pihenőre. A harmadik negyedben állandósult a 10 pont körüli budafoki vezetés, majd a záró etapot egy 9-3-as 4 perccel kezdve a leginkább Kevin Swanson (32/3 pont, 12 lepattanó, 2-2 blokk és eladott labda), Piukovics Bálint (18/12 pont, 4 lepattanó, 3 gólpassz) és Siklós Olivér (13 pont, 3-3 lepattanó, gólpassz és eladott, 8 szerzett labda) ponterősségére építő Budafok eldöntötte a maga javára a találkozót.
 
 
 
 
 
Fotó - Budafoki Kosárlabda Klub facebook

Vármegyei szövetségek