Miskolcon megint megdőlt a részvételi rekord
14
Jun
2021
Miskolcon megint megdőlt a részvételi rekord
3x3
2021. június 14.  |  17:49
Múlt vasárnap tartották a 2021. évi Lions B-A-Z Megyei 3x3 bajnokság nyárindító rendezvényét Miskolcon, az egyetemi sporttelep szabadtéri pályáin.
 
A négy éve indított kezdeményezés évről-évre egyre több és több résztvevőt vonz. Idén is rekordlétszám született: több mint 200 fiatalabb-idősebb kosaras mérte össze tudását a különböző korosztályokban, kategóriákban.
 
A megnyitón Kiss László, az Első Miskolci Lions Club elnöke és Bene Szilárd, a B-A-Z Megyei Kosárlabda Szövetség ügyvezetője köszöntötte a résztvevőket.
 
Az egész napos rendezvényen Miskolc mellett a megye jó néhány településéről - a teljesség igénye nélkül többek között Mezőcsátról, Szerencsről és Tiszaújvárosból - érkeztek csapatok.
 
Késő délután, a küzdelmek lezárultával 4-4 korosztályban hirdettek lány és fiú győztest, a családi kategóriában pedig idén is többgenerációs csapatok csaptak össze.
 
Kísérő programként ügyességi versenyeket is rendeztek. A Rockabilly dobóversenyek sok érdekességet hoztak, kiemelkedő eredmények is születtek (pl. Müller Fanni zsinórban 11 bedobott büntetője), a nyílt felnőtt tripladobó versenyt pedig egy 15 éves ifjú hölgy, Fárbás Eliza nyerte.
 
Idén is csatlakoztak a rendezvényhez a DVTK kerekesszékes kosárlabdázói, akik rövid bemutatót tartottak, sőt a szakág iránt érdeklődők ki is próbálhatták, milyen nehéz is haladni a kerekesszékkel, s benne ülve a kosárba találni.
 
 
 
Fotó: Kislászló Csaba

Vármegyei szövetségek