Európai körkép: Hanga Ádámék egy lépésre a bajnoki címtől
14
Jun
2021
Európai körkép: Hanga Ádámék egy lépésre a bajnoki címtől
2021. június 14.  |  10:41
Rendszeresen jelentkező sorozatunkban a magyar férfi kosárlabda-válogatott külföldön játszó tagjainak teljesítményét vizsgáljuk.
 
A spanyol bajnokság rájátszásában gyorsan zajlanak az események. Egy hete még arról számolhattunk be, hogy az FC Barcelona bejutott az ACB Liga elődöntőjébe, azóta pedig négy meccset is lejátszott a katalán alakulat. A Lenovo Tenerife ellen is 2-1-gyel jutottak tovább Hanga Ádámék, csak úgy, mint a negyeddöntőből (112-69, 80-68, 89-72). A magyar válogatott klasszisa a második összecsapás során mindössze két percet töltött a parkettán, de ez idő alatt is 5 pontig jutott - a másik két találkozón közel 20-20 percet játszott, és sokoldalúan is kosarazott mindkét alkalommal.
 
A Barca tegnap este elkezdte a Real Madrid elleni finálét is, méghozzá egy nagyszerű idegenbeli sikerrel (75-89). Hanga ezúttal is 18 percig élvezte Sarunas Jasikevicius bizalmát, és ez idő alatt 6-6 pontot és pattanót, illetve 2 gólpasszt tett a közösbe. A katalánok ezzel 1-0-ra vezetnek a döntőben, és egyetlen lépésre kerültek a bajnoki cím megnyerésétől - erre először holnap este lesz lehetőségük hazai környezetben.

Vármegyei szövetségek