2020/2021 - Alba Fehérvár U20 – Egis Körmend U20 60–65
06
Jun
2021
2020/2021 - Alba Fehérvár U20 – Egis Körmend U20 60–65
2021. június 6.  |  18:44
A döntő, az utolsó mérkőzés volt hátra a Morgen Ferdinánd Emlékbajnokság döntőjéből. Egyszer már találkoztak a csapatok a csoportmérkőzések alkalmával, akkor a vasiak győztek magabiztosan.
 
Takács és Kenéz kosarainak örülhettek a körmendi fanatikusok, akik szép számmal jöttek el a fővárosba szurkolni fiatal kedvenceiknek. Másfél perc után már időt is kellett kérnie az Albának, de a játék képe ezután sem változott. Kikényszerített dobások az egyik oldalon, okos támadások a másikon, igy már 10-0 volt az állás. Balsay szerezte szép betörésből az Alba első (!) kosarát a 8. percben, aztán a piros-feketék ahelyett, hogy elléptek volna ellenfelüktől, 3 labdát adtak el zsinórban, amit lerohanásokkal büntettek a fehérváriak. A negyed vége egy Takács-tempóval zárult. (10-14)
 
Jobban kezdett az Alba, Balsay csapata élére állt és meg is forditotta az eredményt, Lukàcs triplája után pedig már 4 volt közte. Ádáz küzdelem zajlott a parketten, nagyot harcolt mindkét csapat. Kiss és Takács kosaraival előbb egyenlített, majd Kenéz büntetőjével újra a Körmendnél volt az előny. Felváltva estek a kosarak, az utolsó támadást a vasiak vezették, de Takács távoli hármasa kijött, igy három pont volt a különbség a félidőben. (25-28)
 
Takács Milán triplájával kezdődött a 3.negyed, amire Kiss egy kettessel válaszolt. Az erőszakosan játszó Balogh büntetőivel 3 ponttal vezetett a Körmend a negyed derekán, de meglépni nem sikerült nekik, mert kívülről továbbra is pocsékul dobtak (0-13). 
Megtört az átok, Kenéz bedobta az első triplát majd Kiss újabb ziccere után 6 pontos volt az előnye a piros-feketéknek. Kiss Mátyás ziccere után 10 pontra duzzadt a két csapat közti különbség, de egy Takács-tripla és Kass dupla jelentett némi vigaszt fehérvári oldalon. Seyi duplája után jött a körmendi időkérés mert leolvadni látszott a nehezen megszerzett előny. Clemens büntetői révén és Kiss távolija, majd közelije után a csapatok 46-52-ről folytatták. 
 
Lukács és Németh két-két büntetőjével indult az utolsó felvonás. Balogh szerzett előbb közelit, majd Németh labdaszerzése utáni gyönyörű kosarával már újra 10 lett a differencia. Pethő Ákos kapott technikait, de Kenéz kihagyta az érte járó büntetőt, Kass a túloldalon is csak egyet dobott be. Sok volt a hiba, az Alba kintről mindent kihagyott, a Körmend pedig szórta el a labdákat, 5 perccel a vége előtt még igy is 7 pont volt az előnyük. Seyi és Lukács kapart össze 5 pontot pillanatok alatt, így újra nyílt volt a meccs. Kiss azonban lehűtötte a kedélyeket és egy hármassal megszerezte 17. pontját. Takács betörése után pedig újra tombolt a körmendi tábor, az Alba pedig kikérte harmadik idejét is. Utolsó rohamra indultak a fehérváriak, Balsay szerzett kettest, de a javára megítélt büntetőt kihagyta. Az utolsó egy perc következett, ötpontos előnynél a Körmend eladta a labdát, amiből a végén Takács kihagyott ziccerét Lukács pöcizte vissza. 40 másodperc volt vissza, Kenéz triplája lejött, a másik oldalon Balsay közelije kimaradt. 10 mp-el a vége előtt Kenéz állhatott a vonalra, nem remegett meg, igy végül beállította a 60-65-ös végeredményt!
 
Megérdemelten lett bajnok a Körmend csapata, amely végül újra legyőzte riválisát és lett első ezen a hétvégén.
 
 
Pethő Ákos, az Alba Fehérvár U20 vezetőedzője: Először is szeretnék gratulálni a Körmendnek, különösen Kocsis Tamás edzőkollégámnak, hiszen azt gondolom, hogy nagyon megérdemelte, nagyon sok évnyi munkát rakott bele. Emellett a csapatom is minden elismerést megérdemel. Nem hiszem, hogy egy edző többet kérhet attól, amit ezek a Srácok az elmúlt két évben leraktak az asztalra. Nagyon sajnáljuk, hogy így alakult a vége, de mérhetetlenül büszke vagyok rájuk, és nekik is büszkének kell lenniük magukra. Most egy kicsit szomorkodunk, de úgy gondolom, hogy ha ilyen hozzáállással dolgozik mindenki, akkor sikeresek lesznek. Nagyon szeretném megköszönni a kilátogató szurkolóknak a buzdítást és a Honvédnak pedig a rendezést!
 
Kocsis Tamás, az Egis Körmend csapatának vezetőedzője: Először is hatalmas gratuláció a CSAPATOMNAK, a csütörtöki rossz kezdés után folyamatosan építették fel magukat a tornán. Nagyon küzdelmes volt a döntő, nagyon jó Albát sikerült legyőzni. Külön gratulálok ehhez a csapathoz Pethő Ákos kollégámnak és további sok sikert kívánok neki! Nagyon kellett már a körmendi kosárlabdának egy ilyen siker, úgy gondolom, hogy ezek a fiúk mindent megtettek azért, hogy újra olyan fényében emlegessék a körmendi kosárlabdát, mint pár évvel ezelőtt. Köszönjük a körmendi vezetőségnek, hogy minden lehetőséget megadott arra, hogy ez a csapat összeálljon és együtt tudjon készülni! Szeretném megköszönni Palánk Bálint, Németh Levente és Rácz Renáta kollégámnak, akik nap mint nap rengeteget tettek azért, hogy idáig juthassunk! Nem utolsó sorban pedig ennek a rengeteg embernek, akik látszólag már nagyon kivoltak éhezve a kosárlabdára és eljöttek Körmendről, hogy ezeknek a fiúknak szurkoljanak, és egy igazi körmendi sikerért buzdítsanak minket! Köszönjük Nekik ezt a fantasztikus buzdítást, amit itt véghez vittek! Nagyon hosszú szezonon vagyunk túl, úgyhogy most jó ideig pihenés fog következni, nyilvánvalóan egy sportszerű szórakozás után.

Megyei szövetségek