2020/2021 - DEAC Kosárlabda Akadémia U20 – Sopron KC U20 60–76
06
Jun
2021
2020/2021 - DEAC Kosárlabda Akadémia U20 – Sopron KC U20 60–76
2021. június 6.  |  16:27
A Morgen Ferdinánd Emlékbajnokság nyolcasdöntőjének bronzmérkőzésén a DEAC Kosárlabda Akadémia és a Sopron KC találkozott egymással. A két csapat az alapszakaszban kétszer mérte össze az erejét (mind a két meccsen a hazai együttes ünnepelhetett győzelmet), továbbá az országos döntő csoportkörében is összecsaptak (pénteken 71–62-re a debreceniek nyertek), így friss emlékeik is lehettek egymásról.
 
A mérkőzést a DEAC kezdte jobban, három perc játék után 6–0-ra vezetett, érkezett is a soproni időkérés. Ennek azonban nem volt túl sok hatása, a debreceniek tovább növelték az előnyüket, igaz az első negyed második felében már a Sopron is felvette a meccs ritmusát (16–9). A második tíz perc első felében megduplázta az előnyét a DEAC (26–14), a Sopron azonban Csátaljay Péter másfél perc leforgása alatt szerzett hat pontjával gyorsan visszajött a meccsbe. Bors Miklós csapata ezt követően is folytatta a felzárkózást, így a nagyszünetre mindössze egy pont maradt a debreceniek előnye (33–32).
 
A második félidő elején fej fej mellett haladtak a csapatok, öt perc játék után azonban fordított a Sopron. Sőt, a debreceni időkérés sem tudta megtörni Bors Miklós csapatának lendületét, így a lelkes soproni szurkolók legnagyobb örömére, elsősorban a Csátaljay testvérek remeklésének köszönhetően tíz ponttal ellépett az ellenfelétől az SKC (48–58). A negyedik negyed első öt percében a DEAC nem tudott közelíteni, sőt tovább növelte az előnyét Sopron (53–69). Jesper Gustavsson időkérése után a debreceniek becsülettel küzdöttek, de hiába próbálkoztak, nem tudtak tíz ponton belülre kerülni. A kékmezes együttes az utolsó percekben taktikus játékkal megtartotta az előnyét, így végül a Sopron 76–60-ra nyert, és megszerezte a bronzérmet, míg a DEAC a negyedik helyen zárta a tornát.
 
 
Jesper Gustavsson, a DEAC KA U20 vezetőedzője: Az elején uraltuk a mérkőzést, de ezt a Sopron felborította. Támadásban nagyon rendben voltak, ezt nem tudtuk kezelni. Csapatként nem játszottunk jól, sőt, egyáltalán nem játszottunk úgy, ahogy azt elterveztük.
 
Bors Miklós, a Sopron KC U20 vezetőedzője: Nagyon büszke vagyok a srácokra, hogy a tegnapi vereség után fel tudtak állni! Profi mentalitásra vall, hogy a hátuk mögött hagyták az elődöntőben történteket. A kezdés nem sikerült, de nem estünk össze, agresszívak és dinamikusak voltunk az utolsó percig. Nagyon boldog vagyok, hogy a srácok elhitték, hogy ezt meg lehet csinálni. Ez az érem az eredménye!

Vármegyei szövetségek