2020/2021 - TF-BP U20 – Budafok-PSE U20 92–76
06
Jun
2021
2020/2021 - TF-BP U20 – Budafok-PSE U20 92–76
2021. június 6.  |  11:55
A Morgen Ferdinánd Emlékbajnokság nyolcasdöntőjének záró napján először a TF-BP és a Budafok-PSE mérkőzött meg egymással. A torna két nyeretlen csapatának találkozóján a hetedik hely volt a tét. A mérkőzés első pontjait ugyan a TF szerezte, a Szántó Levente, Balogh Márton kettős vezetésével hamar átvette a vezetést a Budafok, amely négypontos előnyben várhatta a második tíz percet (14–18).
 
A második negyedet is jobban kezdte a Ferencz Gábor együttese, amely hét ponttal is vezetett, ám elsősorban a nagyszünetig 15 pontot szerző Szántó Dánielnek köszönhetően a félidőhöz közelítve egyenlített, majd a vezetést is átvette az egyre jobban belelendülő TF (37–36).
 
A pihenő után hatalmas elánnal vetette bele magát a játékba mind a két csapat, a védelmek nem zártak túl jól, így mind a két oldalon potyogtak a kosarak. A nagy rohanásból a TF jött ki jobban, hat perc játék után növelni tudta az előnyét, érkezett is a budafokiaktól az időkérés. Ennek ellenére a Nagy Bálint csapata folytatta a pontgyártást, így a budafokiak 12 pontos hátrányban (63–51) két percen belül másodszor is időt kértek. Ez már sokkal jobb hatással volt a csapatra, másfél perc alatt két triplával megfelezték a hátrányukat, hajrá viszont megint a TF-nek sikerült jobban (67–57).
 
A negyedik negyed első öt percében a Budafok nem nagyon tudott közelebb zárkózni az ellenfeléhez, a TF jól tartotta a tíz pont körüli előnyét. Sőt, az egyik legjobbját, Baloghot elveszítő Budafok hátránya 14 pontosra nőtt, ezért Nagy Bálint a harmadik idejét is kikérte. A TF lendületét azonban nem sikerült megtörni, így a végére – leszámítva néhány sportpályára nem való jelenetsort – nem nagyon maradtak izgalmak: a TF 16 ponttal megnyerte a mérkőzést (92–76), így megszerezte a hetedik helyet, míg a Budafok nyolcadikként zárta a tornát.
 
 
Nagy Bálint, a TF-BP U20 vezetőedzője: Megküzdöttünk ezért a hetedik helyért, de összességében azt gondolom, hogy megérdemelten nyertünk. Sajnos nagyon érződött, hogy ez már az ötödik mérkőzésünk volt a tornán, de igyekeztünk helytállni. Végül megszereztük a hetedik helyet, és nagyon boldogok vagyunk ezzel!
 
Ferencz Gábor, a Budafok-PSE U20 vezetőedzője: Gratulálok a TF-nek a hetedik helyhez! Nagyon elégedett vagyok a srácok küzdeni akarásával, amit megbeszéltünk, azt maximálisan megpróbáltuk megoldani. Azt hiszem, mondahatom azt, hogy a végeredménytől függetlenül ez most egy szoros meccsre elég volt. Azt egy kicsit sajnálom, hogy a végén elborult az agyunk, de ezt is a nagy küzdeni akarás számlájára írom. Majd átbeszélem velük a dolgokat. Összességében nagyon sokat tanultunk ebből a nyolcasdöntőből, nagyon elégedett és büszke is vagyok a srácokra!

Vármegyei szövetségek