2020/2021 - NKA Pécs U20 – Budafok-PSE U20 96–46
05
Jun
2021
2020/2021 - NKA Pécs U20 – Budafok-PSE U20 96–46
2021. június 5.  |  16:45
A nyolcasdöntő 5–8. helyért zajló keresztjátékának második mérkőzésén az A-csoport harmadik helyén záró, kis híján az elődöntőbe is bejutó NKA Pécs a B-csoportot nyeretlenül befejező Budafok PSE-vel találkozott. A mérkőzés elején mind a két csapat nehezen lendült bele a játékba, sok volt a kisebb technikai hiba, így az első negyedben nem láthattunk sok pontot (15–13). A második tíz percet már jóval nagyobb elánnal kezdte a Pécs, amely fizikai fölényét kihasználva fokozatosan ellépett az ellenfelétől. A pécsieknél leginkább Molnár Mátyás volt elemében, de mellette Lados Erikkel és Benke Krisztiánnal is nehezen bírtak a Szántó Levente vezette budafokiak, így a nagyszünetben már 18 pontos volt Sértő Ádám csapatának az előnye (43–25).
 
A fordulás után sem változott a játék képe, sőt, még jobban kijött a két csapat közti különbség. Ferencz Gábor csapata elvétve tudott csak kosarat szerezni, így a könnyed játékot bemutató pécsiek a harmadik tíz perc végére 40 pontosra növelték az előnyüket (73–33). Az utolsó negyedre így nem maradtak izgalmak, az egyetlen nyitott kérdés az volt, hogy a Pécs mennyivel tudja tovább növelni az előnyét. Nos, végül sikerült még tíz pontot a két csapat közé tenni, így a Pécs 96–46-ra megnyerte a mérkőzést.
 
Ez azt jelenti, hogy vasárnap a hetedik helyért a TF-BP és a Budafok-PSE mérkőzik meg egymással, míg az ötödik helyért NKA-Pécs–Budapesti Honvéd mérkőzést rendeznek.
 
 
Sértő Ádám, az NKA Pécs U20 vezetőedzője: Gratulálok a srácoknak! Többé kevésbé úgy alakult a mérkőzés, ahogy vártuk, sokkal agresszívabban és gyorsabban játszottunk, mint az ellenfelünk. További sok sikert kívánok nekik!
 
Ferencz Gábor, a Budafok-PSE U20 vezetőedzője: Gratulálok a Pécsnek a győzelemhez! Ahogy az előző meccseken, megint egy-másfél negyedig tudtuk tartani a tempót a nálunk magasabbra rangsorolt, mélyebb kerettel rendelkező csapattal, utána azonban ismét elfáradtunk. Aki a padról jött be, nem minden esetben tudta felvenni a mérkőzés ritmusát, ezért lett a nagy különbség a végén. De a Sopron elleni 50 pontos vereséghez képest abban mindenképp előreléptünk, hogy végig próbáltunk koncentrálni, a feladatainkat csinálni, gyakorolni azokat a dolgokat, amiket megbeszéltünk. Az 50 pontos különbség ellenére elégedett vagyok a csapat teljesítményével, különösen az első tíz percben mutatott játékkal.

Vármegyei szövetségek