2020/2021 - Budapesti Honvéd SE U20 – TF-BP U20 81–64
05
Jun
2021
2020/2021 - Budapesti Honvéd SE U20 – TF-BP U20 81–64
2021. június 5.  |  13:46
A Morgen Ferdinánd Emlékbajnokság nyolcasdöntőjének szombati játéknapja az 5–8. helyért zajló keresztjátékkal kezdődött. Először két budapesti csapat, a piros csoport első (Budapesti Honvéd) és második helyezettje (TF-BP) mérte össze az erejét – az alapszakaszban mind a kétszer a piros-fehérek ünnepelhettek győzelmet az egymás elleni találkozón. A mérkőzést a Honvéd kezdte jobban, hamar tízpontos különbséget sikerült kialakítania, így öt perc sem telt el, Nagy Bálint máris időt kért. Ezt követően Karosi Gergely tripláival zárkózott a TF, ám az első tíz perc végén megint a házigazdának jött ki jobban a lépés, ráadásul a tízpontos Karosi egy elsőre ártalmatlannak tűnő szituációban megsérült, ölben kellett levinni a pályáról (25–18).
 
A második tíz percben Korompai Ákos kosarainak köszönhetően tartotta a lépést a TF, majd a csapattársai is elkezdték termelni a pontokat, az ötpontosra olvadt előnynél időt is kért Sabáli Balázs. Ennek ellenére nem sikerült ritmust váltania a Honvédnak, igaz, a TF sem tudott közelebb lépni. Egy dudaszós kosárral végül tízpontos Honvád-vezetéssel mehettek a pihenőre a játékosok (47–37).
 
A fordulás után a Honvéd magasabb sebességi fokozatba kapcsolt, így gyorsan sikerült tovább növelnie a különbséget. A házigazda a harmadik tíz percben sokkal több lepattanót szedett az ellenfelénél, és Tanoh Dez András, valamint Szatmári Zsombor vezetésével majdnem megduplázta az előnyét (69–50).
 
A TF negyedik negyedben sem tudott újat húzni, így a sokkal frissebben mozgó piros-fehérek tovább növelték az előnyüket. Az utolsó öt percben néhány triplával faragott a hátrányából Nagy Bálint csapata, de ennek nagy jelentősége már nem volt: a Honvéd 81–64-re nyert, így vasárnap az ötödik helyért játszhat.
 
 
Sabáli Balázs, a Budapesti Honvéd SE U20 vezetőedzője: – Gratulálok a TF-nek, hiszen az egyik legjobb játékosukat veszítették el sérülés miatt, és utána sem adták fel, az utolsó percig küzdöttek. Mi is lehetőséget tudtunk adni mindenkinek. Tíz perc volt, amikor értékelhető teljesítményt nyújtottunk, és ezzel sikerült a különbséget kialakítanunk. Holnap igyekszünk megszerezni az ötödik helyet!
 
Nagy Bálint, a TF-BP U20 vezetőedzője: Karosi Gerinek a kiválásával az amúgy sem bő rotációnk megbomlott, és még kevesebben lettünk. Így az első félidőben teljesen ledomináltak minket lepattanózásban. Megpróbáltuk megfékezni őket, hogy ne legyen olyan meccs, mint tegnap a Körmend és a Pécs ellen, próbáltunk minél kevesebb pontot kapni. Gratulálok a Honvédnak, sok sikert kívánok nekik az ötödik helyért, mi pedig megyünk, hogy megszerezzük a hetediket!

Vármegyei szövetségek