2020/2021 - Egis Körmend U20 – Alba Fehérvár U20 69-51
04
Jun
2021
2020/2021 - Egis Körmend U20 – Alba Fehérvár U20 69-51
2021. június 4.  |  21:18
A nap talán legjobban várt mérkőzésén az Egis Körmend és az Alba Fehérvár csapata csapott össze. Igazi presztízs csatára volt kilátás, hiszen a Körmendnek mindenképpen nyernie kellett ahhoz, hogy továbbjusson, míg egy nagyobb arányú vereség esetén az Alba is alsóházban találhatta magát.
 
Körmendi pontokkal kezdődött a találkozó, de Takács Martin gyorsan egalizált. Lukács öt pontjával meglépett az Alba, de a hatodik percre újra a Körmendnél volt az előny (11-10). Főleg Takács Kristóf révén igyekezett Palánk Bálint által vezetett hazaiak, de Kass Balázs két trojkájával 22-16-ra a Fehérvár állt előrébb tíz perc után.
 
A második tíz perc során a küzdelem dominált mintsem a látványos játék, a tét rányomta bélyegét a csapatok teljesítményére. 31-22-nél érte el addigi legnagyobb előnyét az Alba, de a félidő vége előtt a Kenéz – Takács kettős pontjaival ötre zárkózott az MTE. (27-32)
 
A fordulást követő egy percben gyorsan egalizált Takács Kristóf ötpontjával a Körmend, de előbb Balsay, majd Kass dupláival úgy nézett ki, hogy visszatért a helyes útra Pethő Ákos együttese. Új erőre kapott azonban a Körmend, 38-36-nál újfent fordulat állt be a mérkőzés menetébe. Pethő mester időkére pozitívan hatott Takácsékra, de 43-40 után a negyed végjátéka a Körmendé volt, 7-0-s roham után 47-43-as Egis Körmend vezetéssel vághattak neki a záró tízpercnek a csapatok.
 
Teljesen lefagyott az Alba a negyedik negyed elején, 10-0-val kezdett a Körmend (57-43). Több mint 4 perc telt el az első fehérvári mezőnykosárig, ami után Palánk Bálint magához hívta tanítványait. Kapaszkodni próbált a Fehérvár, de minden kísérletet semlegesített a Körmend, Balogh Máté fejezte be lehetőségeit higgadtan. A 69-51-es körmendi győzelemmel alakult ki a két elődöntő párharc, a holnapi nap Körmend – Sopron, illetve Alba Fehérvár – DEAC KA összecsapásokat rendeznek a döntőbe kerülésért.
 
 
Palánk Bálint, az Egis Körmend U20 vezetőedzője: Először is szeretnék gratulálni a csapatomnak, úgy, ahogy az Alba Fehérvárnak is! Azt gondolom, hogy egy taktikailag végig kiélezett mérkőzést játszottunk, az első félidőben a védekezésünk jól működött, amire nehezen tudott válaszolni az Alba. A második félidőre támadásban is feljavultunk, kívül-belül hatékony és jó megoldásokat választottunk, ami végül eldöntötte a mérkőzést. Sok sikert kívánok mind a négy elődöntőbe jutott csapatnak!
 
Pethő Ákos, az Alba Fehérvár U20 vezetőedzője: Sajnos pár játékos kiválása miatt nem tudtuk tartani a rotációnkat, és ezt a Körmend nagyon jól kihasználta, a második félidőben már extra dobásokkal is. Minden elismerésem a csapatomnak, hiszen holnap elődöntőt játszunk!

Vármegyei szövetségek