2020/2021 - DVTK Akadémia/A – Kecskeméti KA/A 74-49
30
May
2021
2020/2021 - DVTK Akadémia/A – Kecskeméti KA/A 74-49
2021. május 30.  |  16:14
Az első hat percben fej-fej mellett haladtak a csapatok a két együttes ötödik helyért vívott találkozóján. A diósgyőrieknél Poczkodi Zsófia volt a pontfelelős, csapata első nyolc pontját ő vállalta, míg a másik oldalon Máthé-Tóth Eszter és Polyák Emili szerzett 4-4 pontot. A 8. percben először vette át a vezetést a Kecskemét, Sinka-Pálinkás Szofi négy pontjával, ám a negyed végére egyenlített a DVTK (14-14).
 
20-20-ig oda-vissza estek a kosarak, majd a DVTK lépett el (24-20). Sok volt a fault, jóval többször állhatott a vonalra a Kecskemét, de sokat hibáztak büntetőben, így nem tudtak egyenlíteni. Ehhez persze az is hozzájárult, hogy többször is könnyelműen adták el a labdát. A Diósgyőr a félidő végére a nyolc pontig jutó Kisari Kitti vezetésével kilencpontos előnyt harcolt ki (37-28).
 
Két magasembere, Sinka-Pálinkás Szofi és Máthé-Tóth Eszter révén öt pontra csökkentette hátrányát a Kecskemét (40-35), jókor jött a diósgyőrieknek Poczkodi Zsófia triplája (40-32). Megsokasodtak a miskolciak hibái, ezzel három pontra zárkózott a Kecskemét (43-40). Több büntetője maradt ki a Kecskemétnek, ezért nem tudták megfordítani az állást, a DVTK pedig egy kicsit ismét lélegzethez jutott (50-42). A záró játékrész előtt tízpontos volt a differencia a DVTK javára (54-44).
 
Bedeszkázták kecskeméti oldalon a gyűrűt a záró játékrész első öt percében – ezalatt szerzett nyolc pontjával 18 egységnyire növelte előnyét a DVTK (62-44). Négy játékosát is cserélte Halmai Gábor, de így sem tudta csapatát felrázni, hat perc után még mindig pont nélkül álltak, és húsz fölé kúszott a diósgyőri vezetés (67-44). Gergő Janka büntetője jelentette az első kecskeméti pontot a záró játékrészben (67-45), de a hajó már elúszott a pirosmezesek számára. A DVTK utolsó negyedbeli teljesítményével egyértelmű, magabiztos sikert aratott (74-49), megszerezve ezzel az országos ötödik helyet, míg a Kecskeméti KA a hatodik helyen zárt.
 
 
Ambrus Erzsébet, a DVTK Akadémia/A: Végre azt játszottuk, amit tudunk, a lányoknak megjött az önbizalma. Ma elsősorban a védekezés miatt tudtunk nyerni. Gratulálok a csapatnak, jó úton haladnak!
 
Halmai Gábor, a Kecskeméti KA/A: Gratulálok a DVTK-nak, jól játszottak ma! Sajnos nekünk ma nem jött ki a lépés, harminc pontot engedélyeztünk ellenfelünknek második esélyből. Még egyszer, gratulálok nekik, további sok sikert kívánok minden csapatnak!

Vármegyei szövetségek