Egyetemi bajnokság, férfiak: Ezt várja a szakvezetés
29
May
2021
Egyetemi bajnokság, férfiak: Ezt várja a szakvezetés
2021. május 29.  |  19:41
Hétfőtől Győrben játsszák a Nemzeti Egyetemi Kosárlabda bajnokság négyesdöntőit. A férfi csapatok vezetőedzőit kérdeztük csapataik esélyeiről.
 
 
SzoESE - Közgáz SC és DSK (15.30)
 
Kéri Péter (SzoESE): - Öt év, 2016 után játszunk ismét a négyesdöntőben, amit már nagyon vár a csapat. Azt elmúlt években kétszer is csak minimális különbséggel maradtunk le a négyesdöntőről, ráadásul mindkétszer éppen a későbbi bajnok ellen. Mind a négy döntőbe jutó csapat kiváló játékerőt képvisel, éppen ezért nagyon nehéz esélyekről beszélni, s megjósolni azt, hogy milyen végeredményre lehet számítani. Jelenleg elsősorban a hétfő délutáni mérkőzésünkre készülünk és koncentrálunk.
 
Vladár Csaba (Közgáz): - Nagyon örülök, hogy néhány év kihagyás után újra itt lehetünk, a négyesdöntőben, sajnáljuk, hogy most lányaink nem jutottak be. Egy nagyon összeszokott, egységes Szombathellyel játszunk, amely teljesen megérdemelten nyerte meg a csoportot, többek között minket is kétszer legyőzve. Van tehát törleszteni valónk velük szemben, és itt a kiváló alkalom ezt megtenni. Úgy gondolom, azzal, hogy a TF csapatán a negyeddöntőben kettős győzelemmel tudtunk túljutni, egészséges önbizalommal léphetünk pályára a győri négyesdöntőben. Az ott nyújtott küzdeni tudásnak, alázatnak, akaratnak kell most is az alapnak lennie, akkor egy várhatóan izgalmas és remélhetőleg színvonalas mérkőzésen beverekedhetjük magunkat a döntőbe. 
 
 
Miskolci Egyetem - Mosonmagyaróvár Széchenyi Egyetem MOGAAC (20.30)
 
Szollár Gergő (Miskolci Egyetem): - Miskolcon mindig is fontos volt a jó szereplés az egyetemi bajnokságban. Azzal, hogy sikerült veretlenül megnyerni a keleti csoportot, olyan értéket tettünk le az asztalra, amelyre bátran támaszkodhatunk, amelynek önbizalmat kell adnia a négyesdöntőre. Nyilván nem túl szerencsés "főműsoridőben" a hazai csapat ellen játszani, de ahhoz, hogy a célunkat elérjük, és tovább nyújtsuk a veretlenségi sorozatot, hétfőn este a mosonmagyaróvári együttest kell legyőzni. Erre készülünk már egy ideje, de nem csak az elődöntőt szeretnénk megnyerni....
 
Laky Tibor (Mosonmagyaróvár Széchenyi Egyetem MOGAAC): - Keletről csak ellenfelünk jutott be a négyesdöntőbe méghozzá imponáló, tiszteletet parancsoló mérleggel, veretlenül. A másik három gárda a nyugati csoportból érkezett, két, csoportunkból bejutó riválisunkkal váltakozó kimenetelű csatákat vívtunk. Most hozzájuk képest egy számunkra ismeretlen ellenfél vár ránk, ami nem feltétlenül baj, mint ahogy az sem, hogy nem mi vagyunk az esélyesek. Próbáltunk a lehetőségeinkhez mérten a legjobban felkészülni a miskolciakból. Az új rendszerű egyetemi bajnokságban először sikerült bejutnunk a négyesdöntőbe. Ha már itt vagyunk, a lehető legjobban próbálunk szerepelni. Bízom a hazai pályában, ugyanis, bár a hazai csoportmérkőzéseinket Mosonmagyaróváron játszottuk, keretünk tagjainak többsége a GyKC NB I B-s együttesben játszik, nekünk ez az igazi hazai pálya. Szeretnénk meglepetést szerezni, mind a játék, mind pedig az eredményesség tekintetében!

Vármegyei szövetségek