Férfi NB I B: Újra egyenlített a BKG, az ötödik meccsre marad a döntés
26
May
2021
Férfi NB I B: Újra egyenlített a BKG, az ötödik meccsre marad a döntés
2021. május 26.  |  21:40
A szoros első félidő után a másodikban a negyedik negyed közepéig kiválóan kosarazva 16 pontos előnyt szerzett a BKG. A Nyíregyháza hatalmas hajrával 3 pontra feljött, s felcsillant előtte a párharc lezárásának reménye, ám a hajrában újítani tudott a BKG és saját pályáján a döntő során másodszor is legyőzve ellenfelét kiharcolta a "döntő döntőjének", azaz az 5. mérkőzésnek a lehetőségét - döntés szombaton, Nyíregyházán.
 
 
 
Piros csoport, döntő, 4. mérkőzés
 
BKG Príma Akadémia - Hübner-Nyíregyháza BS 82-75
 
Buzás Bence (14/6 pont, 5 lepattanó, 3 szerzett labda) egy egészpályás szóló kosárral szerzett vezetést a hazaiaknak. Az ő 2 találatával indult az összecsapás. 6-5-re feljöttek a vendégek, ám a szakasz közepén egy Armaghani Ármin (15/3 pont, 8 lepattanó) vezette 9-2-es rohammal 8 ponttal ellépett a BKG - időt kértek a vendégek. Emmanuel Ubilla (22/12 pont, 5 lepattanó, 9 eladott labda, 7 gólpassz) triplájával próbált zárkózni a Nyíregyháza. A szakasz hajrájában váltva estek a kosarak, Buzás és Nagy Botond (23/12 pont - 24 mezőnykísérlet -, 3 eladott labda, 12 gólpassz) is triplát dobott, a vendégeket a Tóth Gergely (26 pont, 10 lepattanó)-Ubilla kettős tartotta versenyben, 8 pontos hazai vezetéssel zárult a nyitó etap. A Tóth-Ubilla duó révén 7-2-vel indítva a második etapot 3 pontra felzárkózott a Kék Cápák alakulata, ám utána az eddigi "epizodistából" átmenetileg főszereplővé előlépő Szanyi Róbert (7/3 pont) remek megmozdulásaival újra megugrott a vendéglátó. Nyíregyházi részről is egy cserejátékos, Kiss Benedek (10/6 pont, 5 lepattanó) lépett elő, az ő találataival maradt "látótávolságon" belül az alapszakasz győztese, sőt ki is egyenlített. A félidő végén mindkét Nagy fivér beemelt 1-1 triplát, szünetre 4 pontos előnyt szereztek a hazaiak.
 
Tóth kosarával szünet után gyorsan megfelezte hátrányát a Nyíregyházam, ám a kosárra Buzás újabb triplájával és Armaghani két kosarával, azaz egy 7-0-lal felelve 9 ponttal megugrott a BKG. Egy Tóth G. vezette 9-3-mal 3 pontra feljöttek a szakasz közepén a vendégek, de a szakasz végén Nagy Botond vezényelt egy 11-2-es hazai rohamot, amellyel a negyed végén 10 pont fölé nőtt a BKG előnye. Ez a 33. percre 16 egységnyire nőtt. Ekkor azonban megtört a hazai együttes lendülete, a Nyíregyháza pedig óriási hajrába kezdett: a szakasz közepén Bus Iván (5 pont - 7 mezőnykísérlet -, 4 eladott labda, 9 gólpassz) ügyes szervezése mellett Mokánszki Máté (6 pont, 5 lepattanó) villanásaival egy 14-3-as rohamot bemutatva 3 perccel a befejezés előtt 5 pontra felzárkózott. E kiélezett helyzetben emelt be egy triplát Armaghani. Ez azonban nem törte meg a lendületbe jövő vendégeket, Ubilla egy triplával és 2 büntetővel 70 másodperccel a befejezés előtt 3 pontra hozta vissza a vendégeket. A végjátékban azonban mindenre volt válasza a BKG-nak, amely ezt a remek meccset megnyerve egyenlített. A bajnoki cím és az NB I-be való feljutás szombaton dől el Nyíregyházán.
 
 
A párharc állása: 2-2.

Vármegyei szövetségek