Tippmix Férfi NB I: Egyenlített a Falco, az ötödik meccs dönt a bajnoki címről
24
May
2021
Tippmix Férfi NB I: Egyenlített a Falco, az ötödik meccs dönt a bajnoki címről
2021. május 24.  |  20:34
Két rossz dobással indult a találkozó. Cakarun, Kovács és Keller is hibázott. A találkozó első kosarát Benke szerezte, majd Bruinsma is betalált. A Falco jól védekezett, kétszer is lejárt a vendégek támadóideje. Bruinsma dobott be egy büntetőt, a másik oldalon Badzim hibázott egy távoli dobást. Váradi is elrontott egy hármast, Subotic viszont megszerezte az első Olaj-kosarat. Három percet kellett várni rá. Warner pontjaival vette át a vezetést az Olajbányász. Nagyon kevés volt a pont, 5-6 volt az eredményjelzőn a negyed derekán. Keller Ákos dobott be két büntetőt, majd Perl szerzett kosarat egyéni akció végén. Badzim villant a szombathelyi palánk alatt, Subotic büntetőzött remekül. Ismét a vendégek vezettek. Perl fordította meg az állást, Cakarun egyenlített. Pongó dobott be egy büntetőt. Badzim duplájával nőtt az Olajbányász előnye, de Perl azonnal válaszolni tudott. Egy tempót és két büntetőt is bedobott. Warner kosarával vette vissza a vezetést a negyed utolsó percében az Olajbányász, de Zsíros is betalált. 16-19.
 
Zsíros szerezte a negyed első kosarát. Perl tartotta meccsben a szombathelyieket, majd Brunisma hatalmas zsákolása után már egál volt az eredményjelzőn. Potocnik időt kért. Bruinsma triplát dobott, de Warner is távolról talált be. Cakarun kosarával vezetett ismét az Olajbányász, Barac is megszerezte első kosarát a mérkőzésen. Subotic talált be távolról. Váradi és Keller hozott össze egy kosarat.  Ezt követően Subotoic és Anderson pontjai következtek. A Szolnoki Olajbányász Cakarun és Pongó pontjaival lépett meg öttel, a Falcónál teljes volt a tanácstalanság támadásban. Anderson triplája úgy kellett, mint egy falat kenyér a hazaiknak, de a másik oldalon azonnal betalált a Cakarun is. Bruinsma egyenlített az első félidő utolsó percében, de Badzim triplával válaszolt. 38-41.
 
Váradi kosarával indult a második félidő, Perl büntetőivel pedig vissza is vették a vezetést a szombathelyiek. Pongó triplája volt az első vendégkosár ebben a negyedben. Cakarun is betalált,  a másik oldalon Keller dobott be két büntetőt. Gibson triplájával viszont már ismét öttel vezetett az Olajbányász. Keller újabb büntetőket dobott be, de Gibson újabb triplája után már hat volt közte. Kemény harcias mérkőzés volt, de továbbra is a vendégek akarata érvényesült. Gasper Okorn a negyed derekán kért időt. Hiába, Warner kosarával hétre nőtt a piros-feketék előnye. Gibson kilencre növelte az előnyt, teljes tanácstalanság volt a vasiaknál. Perl dobott egy duplát, Keller bedobott két büntetőt, de még így is megnyugtató volt a Szolnok előnye. Badzim triplája tovább “nyugtatta” a vendégeket. Subotic tette közé a tizet. 52-62.
 
Az utolsó negyed első percében nem született kosár, majd Perl talált be egy betörés után. Barac is betalált, időt kért a Szolnok. Cakarun dobott kosarat faulttal együtt, ismét magabiztos volt a vendégek vezetése. Barac talált be, de Bruinsma is dobott egy kettest. Barac újabb kosarával zárkóztak a vasiak. 63-65 volt az állás, amikor újabb időt kért Gapser Potocnik. Keller Ákos egyenlített. Barac zsákolásával vette át a vezetést a Falco, a szolnokiak kikérték a harmadik idejüket is. Badzim triplája után ugrott talpra a szolnoki kispad, Perl válaszolt rá. Birkóztak a csapatok, nem volt szép játék. Perl szerzett újabb kosarakat, de Warner is betalált. Perl dobott be két büntetőt, ami gyakorlatilag el is döntötte a mérkőzést. 76-70.
 
A bajnoki címről az ötödik meccs dönt.
 
Falco-Vulcano Energia KC Szombathely – Szolnoki Olajbányász 76-70 (16-19, 22-22, 14-21, 24-8)
 
Rájátszás, döntő, 4. mérkőzés
Aréna Savaria, Szombathely
Benczur Tams, Praksch Péter, Győrffy Pál Attila
 
Falco-Vulcano Energia KC Szombathely: Váradi 2, Benke 2, Doktor -,Bruinsma 15/3, Keller 14. Cserék: Barac 10, Perl 28, Anderson 5/3.
 
Szolnoki Olajbányász: Warner 13/3, Kovács -, Badzim 13/9, Subotic 12/6, Cakarun 13. Cserék: Taiwo -, Gibson 9/6, Pongó 6/3, Rudner -, Zsiros 4, Juhos -.

Vármegyei szövetségek