2020/2021 - Atomerőmű-KSC Szekszárd - Csata DSE 65-70
23
May
2021
2020/2021 - Atomerőmű-KSC Szekszárd - Csata DSE 65-70
2021. május 23.  |  20:44
Németh Lili duplájával indult útjára a junior döntő - a tétet mutatta, hogy mindkét oldalon akadtak hibák az elején. Jobban jött ki a rajtból a KSC, Renczes Rebeka triplájával öt pontra elhúzott a Tolna megyei együttes. Gyöngyösi Janka ziccerével három pontra zárkózott a Csata, nem hagyták azonban sokáig örülni a fővárosiakat Miklós Melindáék. Tizenegyre nőtt a szekszárdi vezetés, azonnal jött is a budapestiek időkérése. Zónára váltott a Csata védekezésben, amit hárompontosokkal bontott az ellenfél. Magabiztos előnyt dolgozott ki a KSC, 21-8-as állással zárult az első negyed.
 
Kitartott a szekszárdi előny a második játékrész elején, nem tudott közelebb kerülni a Csata ellenfeléhez. Gyöngyösi Janka hármasával tudott tízre zárkózni a fővárosi gárda, Miklós Melinda sportszerűtlen fualtját pedig egy újabb szekszárdi sportszerűtlen követett, ezúttal Haag Panna volt az elkövető. Polgári Melinda duplájával négyre olvadt a különbség, ezúttal Harsányi Mária kért időt. Izgalmakkal teli egy perccel zárult az első félidő, ahol szinte semmi dőlt el. A Csata ugyanis kemény munka árán két pontra zárkózott a nagyszünetre. Gyöngyösi Janka vezette a pontdobó statisztikát 10 ponttal, szorosan követték őt szekszárdi oldalról Miklós Melinda és Németh Lili 9-9 egységgel.
 
Holcz Rebeka ziccerére Rakita Lili válaszolt triplával, majd Kastl Dóra duplájával átvette a vezetést a Csata. Beindultak a fővárosiak: Toman Petra is értékesített egy hárompontost, Balogh Liza kettő plusz egyes akcióját pedig szekszárdi időkérés szakította meg. 11-0-s rohamot jelentett ez a Csata részéről, Bódi Ferenc lányai vérszemet kaptak. Öt perc játékot követően tízre növelte előnyét a fővárosi együttes, ők diktálták a tempót. Miklós Melinda töretlenül tolta előre csapatát, hétre is feljött a Szekszárd, Bajzáth Lili utolsó másodperces kosarával tisztes távolságban tartotta ellenfelét a Csata.
 
Szűk három percen keresztül nem született pont az utolsó negyedben - Bajzáth Lili törte meg a csendet, amivel tíz fölé nőtt a különbség. Visszajött kilenc pontra a Szekszárd, Gyöngyösi Janka hárompontosa azonban ismét kétszámjegyűvé változtatta a különbséget. Váltott védekezéssel operált a Csata, két és fél perccel a vége előtt azonban kezdett újra izgalmassá válni a találkozó. Miklós Melinda szerzett labdát, üresen dobhatott ziccert és hat pontra felzárkóztatta a KSC-t. Hárompontos adok-kapok kezdődött el a Csata időkérését követően: Gyöngyösi triplájára Miklós válaszolt, majd Rakita Lili zárta a párbajt. Öt pontra tudott zárkózni a Szekszárd, ideje azonban nem maradt a fordításra, így a 2020/21-es szezon junior bajnoka a Csata DSE lett.
 
 
Harsányi Mária, az Atomerőmű-KSC Szekszárd vezetőedzője: Hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem az aranyért jöttünk, sajnálom, hogy nem sikerült bajnoki címet szereznünk. Voltak faultproblémáink a találkozó elején, kezdő játékosok gyűjtöttek be személyiket, és sajnos a padunk azért rövidebb, mint a Csatának. Ez megtörte lendületünket, ellenfelünk pedig kihasználta ezt a ziccert. Sajnálom, hogy csak ezüstöt viszünk haza, de a szekszárdi kosárlabda életében ez mindenképp nagy eredmény, hiszen először játszott döntőt csapatunk. Gratulálok a Csatának a győzelemhez!
 
Bódi Ferenc, a Csata DSE vezetőedzője: Nagyon hullámzó volt az egész döntőnk, de sokat dolgoztunk menet közben is azon, hogy ne énekeljék ki a sajtot a szánkból. Hatalmas tartás van ezekben a lányokban, amit ezen a három napon is bizonyítottak, büszke vagyok a gyerekeimre! Természetesen nem úgy terveztünk a mai nap, hogy hirtelen komoly hátrányba kerülünk, de tudtunk reagálni, és teljesen megérdemelten nyertünk. Még egyszer gratulálok a csapatnak, le a kalappal mindenki előtt! Természetesen gratulálok a Szekszárdnak is az ezüstéremhez, méltó ellenfeleink voltak!

Vármegyei szövetségek