2020/2021 - Zsíros Akadémia Kőbánya - DVTK Akadémia 67-72
23
May
2021
2020/2021 - Zsíros Akadémia Kőbánya - DVTK Akadémia 67-72
2021. május 23.  |  16:52
Csoma Petra ziccere nyitotta a párharcot az ötödik helyért, jobb ritmusban kezdett a DVTK. Nagy kedvvel játszott a miskolciak 6-osa, öt pontnál járt a mérkőzés elején. Négy és fél perc alatt nem született kőbányai pont, a 11-0-s rohamra időkéréssel reagált a Zsíros Akadémia. Tatár Hanna labdaszerzésből volt eredményes, amivel megszülettek a fővárosiak első pontjai. Márkusz Lilla volt a másik pontfelelős Csoma mellett diósgyőri oldalon, aki ráadásul remekül hatástalanította a túloldalon Turi Esztert. Hét pontra zárkózni tudott a Zsíros Akadémia a negyed végére, összeállt a védekezés hazai oldalon.
 
Megismétlődött a negyedkezdés, a második negyedben is Csoma Petra volt először eredményes, ráadásul Oláh Fruzsina is beszállt a DVTK pontgyártásába. Gallyas Andrea jóvoltából zárkózott a Zsíros Akadémia, két hárompontosát követően egy labdát is szerezni tudott, amiből indítani tudta Kutrik Dórát. Elolvadt a miskolci előny, három pontra zárkóztak a kőbányaiak, szinte automatikusan jött is a DVTK-időkérés. Sándor Alexandra jóvoltából kiegyenlített, majd a vezetést is átvette a Zsíros Akadémia. Fordult a kocka, kezébe vette a budapesti csapat az irányítást, és hétpontos előnyre tett szert a félidőre.
 
Görcsösen kezdte a harmadik negyedet a Diósgyőr, ami hibákhoz vezetett: Tatár Hanna köszönte a lehetőséget és tovább növelte a kőbányai vezetést. Filep Dorina vette vállára csapatát, amely fel tudott zárkózni, Kárpáti Réka hármasával pedig ki is egyenlített a DVTK. Nagy harcot hozott a folytatás: saját testi épségüket sem kímélve rohamozták a gyűrűket a csapatok, a lépés a Zsíros Akadémiának jött ki jobban, amely így előnyből várhatta az utolsó negyedet.
 
Kárpáti Réka felezte le a különbséget, sokáig azonban tartani tudta a vezetést a fővárosi együttes. Márkusz Lilla hozta meg az áttörést, melyet követően szelet kaptak a diósgyőri vitorlák. Öt pontra is el tudott húzni a DVTK, Tatár Hanna azonban ismét csapata élére állt, amivel életben tudta tartani a kőbányai reményeket. Zónára váltottak a végjátékban a Darazsak, amivel meg tudták zavarni ellenfelüket, így Magyar Gergely taktikai megbeszélésre hívta csapatát. Jobban kijött a lépés a Diósgyőrnek a végjátékban, higgadtak tudtak maradni, ami az ötödik hely megszerzését jelentette.
 
 
Tatár István, a Zsíros Akadémia Kőbánya vezetőedzője: Lőszer nélkül háborúba menni nem lehet. Megérdemelten győzött a Diósgyőr!
 
Magyar Gergely, a DVTK Akadémia vezetőedzője: Ez a mérkőzés hűen tükrözte az egész szezonunkat, rengeteg hullámhegy és völgy. Az elején sikerült meglepni az ellenfelet, ebből lett is egy szép előny, de egy kicsit hátra dőltünk a folytatásban. Vérszemet kapott ellenfelünk, hozzáteszem nem nagyon láttam még, hogy egy csapat 83%-kal dobjon mezőnyből egy negyedben, de ez abszolút az ő érdemük. Maradt azonban tartásunk, rendezni tudtuk a sorokat, és vissza tudtunk jönni a meccsbe. Jár a gratuláció ellenfelünknek! Örülök, hogy az ország legjobb öt csapata között végeztünk!

Vármegyei szövetségek