2020/2021 - Csata DSE - NKA Pécs 73-56
21
May
2021
2020/2021 - Csata DSE - NKA Pécs 73-56
2021. május 21.  |  20:51
Gyors pontváltással indult a mérkőzés, majd 4 perc után Bódi Ferencnek már időt is kellett kérnie, ugyanis a pécsiek 11-2-re elhúztak. A mecsekaljaiak később 10 fölé növelték az előnyüket, így 7 perc után már 21-6-ot mutatott az eredményjelző. A negyed végén büntetőkkel egészen 10 pontra zárkóztak a fővárosiak. 
 
Küzdelmesen kezdődött a második játékrész is, a Csata tovább folytatta a zárkózást, 24-18-as állásnál pedig már a mecsekiek kértek időt. Zónavédekezésre váltott a Csata, 6 perc játék után pedig 26-26-nál Toman Petra kosarával utolérték ellenfelüket. A hátralévő időben több egyéni hiba miatt már nem sokat változott az eredmény, így 31-30-as pécsi vezetéssel mentek pihenőre a felek. 
 
Pécsi kosárral indult a második félidő: Laczkó Sára hárompontosa, majd ziccere után újra ellépett Szentendrei Áron együttese. 9 pont volt a legnagyobb előnye a pécsieknek a harmadik negyedben. Balogh Liza kosaraival a negyed közepére 1 pontra zárkózott a Csata, majd 29 perc játék után át is vették a vezetést, 2-0 után először vezettek tehát a budapestiek. A negyed végén 49-49 állt az eredményjelzőn, 30 perc játék után tehát kezdhették elölről a felek. 
 
Habling Lara gyönyörű megoldásaival, majd két Csata-indítással továbbra is fej-fej mellett haladt a két gárda, mikor 4 perccel a találkozó vége előtt Gyöngyösi Janka triplájával először vezetett legalább 3 ponttal a Csata együttese. Szentendrei Áron próbálta megállítani egyből az ellenfelet, de az időkérés ellenére lendületben maradtak a budapestiek: 2 perccel később, 60-53-nál újra időt kellett kérnie az NKA Pécs mesterének. Toman Petra távolijával 10 pontra nőtt a különbség, ahonnan már nem sikerült visszajönnie a pécsieknek, a végeredmény 73-56 lett a Csata javára.
 
 
Bódi Ferenc, a Csata DSE vezetőedzője: Huhhh. Megmondom őszintén, hogy gratulálok a Pécs csapatának, mert rettentő módon megnehezítették a dolgunkat, de az erőnket mutatja, hogy 15 pontos hátránynál sem adtuk fel, és megfordítottuk a mérkőzést. Gratulálok a lányoknak, mert nagy tartásról tettek tanúbizonyságot, nagyon várjuk a döntőt! 
 
Szentendrei Áron, az NKA Pécs vezetőedzője: Gratulálok a Csatának a döntőbe jutáshoz, mi pedig innentől értelemszerűen teljes mellszélességgel a bronzéremre hajtunk! Amit lehetett, úgy érzem, megtettünk. A végső időszakban rossz döntéseket hoztunk, és sajnos nem a mai volt a legjobb dobóformánk.

Vármegyei szövetségek