2020/2021 - Vasas Akadémia/A - Atomerőmű-KSC Szekszárd 38-45
21
May
2021
2020/2021 - Vasas Akadémia/A - Atomerőmű-KSC Szekszárd 38-45
2021. május 21.  |  18:30
Dúl Terka hárompontosa nyitotta a rangadót, az irányító kosaraival 5-0-ra elhúzott a Vasas a találkozó elején. Hatalmas elánnal kezdett Igor Skocovski együttese: 11-0-s rohammal lepte meg a Szekszárdot, amely öt percen keresztül nem volt képes kosarat szerezni, így Harsányi Mária kénytelen volt időt kérni. Hat és fél perc kellett a KSC-nek az első pontok megszerzéséhez, Németh volt eredményes egy labdaszerzést követően. Siklós Dorottya hibátlanul teljesített a büntető vonal mögött, 6/6-tal nagyban hozzájárult a Vasas-előnyhöz. Magára talált a Szekszárd, a házigazda azonban nem engedte sokáig, hogy a vendégek a saját játékukat játsszák - a hazaiak tartani tudták tízpontos előnyünket.
 
Zárkózni tudott a második negyed elején a KSC, Renczes büntetőivel hatra csökkent a különbség, ám közelebb nem tudott jutni a Szekszárd annak ellenére sem, hogy ezúttal hazai oldalon volt egy kisebb rövidzárlat támadásban. Siklós büntetője törte meg a kosárcsendet, ám a vendéglátó támadójátéka határozottan visszaesett az első negyedhez képest. Igor Skocovski sem volt elégedett a látottakkal, ezért magához hívta lányait. Továbbra sem javult a Vasas játéka támadásban, így a KSC a félidő utolsó percében a vezetést is át tudta venni, feszült hangulatot teremtve ezzel a pályán.
 
Horváth Dóra duplájával távolodott a Szekszárd, továbbra is pontszegény perceket hozott a találkozó folytatása, ami ezúttal a vendégeknek kedvezett. Miklós Melinda hárompontosa nyolc pontra távolította el a KSC-t. A Vasas leblokkolt támadásban, 15 perc alatt egy pontot szerzett, amivel nem javított a helyzetén. Kuncz Petra két büntetőjére azonnal válaszolt Miklós Melinda. Hosszú idő után Van Rijs Luca szerezte az első pasaréti mezőnykosarat: továbbra is meccsben volt a Vasas, Kuncz Petra hármasa pedig meghozta a hangot a hazai kispadon, és megalapozta a fővárosiak bátorságát az utolsó negyedre.
 
Ötpontos szekszárdi előnnyel vágtak neki a felek a záró felvonásnak, ami megint csak pontok nélkül kezdődött. Dúl Terka szerzett labdát, amivel három pontra zárkóztunk, majd Kun Rita kettő plusz egyével két pontra jött fel a vendéglátó. Öt perc volt hátra a találkozóból, amikor Kun Rita agresszív betöréséből kiegyenlített a Vasas Akadémia, válaszul rögtön jött a szekszárdi időkérés. A folytatásban két KSC-dupla talált gyűrűbe, Igor Skocovski pedig kikérte idejét két és fél percnél. Tartotta előnyét a szekszárdi gárda, a Vasasnak mindent fel kellett tennie egy lapra. Nem talált gyűrűbe Dúl Terka hármasa, büntetőzhetett Renczes, aki ezúttal nem hibázott. Pontszegény mérkőzésen tudott nyerni a Szekszárd, a Vasas Akadémia bronzmeccset játszhat vasárnap.
 
 
Igor Skocovski, a Vasas Akadémia/A vezetőedzője: Nagyon jól kezdtük a találkozót, minden a terv szerint alakult az első negyedben. A folytatásban a Szekszárd rendkívül kellemetlen és agresszív védekezésre váltott, véleményem szerint több eset is a faulthatáron túl volt. A játékvezetők engedték a birkózást a pályán, nem szabtak gátat az agressziónak. Ez a folytatásban nem változott, nem tudom, hogy miért. Nem gondolom, hogy mi voltunk a leggyengébbek ezen a találkozón.
 
Harsányi Mária, az Atomerőmű-KSC Szekszárd vezetőedzője: Nagyon elment a Vasas a találkozó elején, nem kezdtük jól a mérkőzést. A második negyedtől érkeztünk meg igazán, egy ponton tudtuk tartani őket. Utána el is tudtunk húzni tíz ponttal, de ez is kevésnek bizonyult, hiszen a Vasas nagyot küzdött. Nagyon sok hibával játszottunk, de boldogok vagyunk, hogy bejutottunk a döntőbe.

Vármegyei szövetségek