2020/2021 - Dombóvári Kosársuli KE – Zalakerámia ZTE KK/A 61-72
16
May
2021
2020/2021 - Dombóvári Kosársuli KE – Zalakerámia ZTE KK/A 61-72
2021. május 16.  |  16:50
A játéknap második mérkőzése az ötödik helyért került megrendezésre, ahol a Dombóvári Kosársuli és a Zalakerámia ZTE KK csapata csapott össze.
 
Takács triplája nyitotta a találkozót, de Roósz kosaraival fordított a Dombóvár. Szigorú védekezéssel rukkolt elő mindkét együttes, fej-fej mellett haladtak a negyedben. A negyed végén Gyimes és Gerencsér dupláival a Zalaegerszeg állt előrébb két ponttal. A második negyedben elkezdett támadásban is szép dolgokat mutatni a két együttes. Szőke Bálint vette hátára a dombóvári alakulatot, míg zalaegerszegi oldalon Tóth és Takács volt a pontokért felelős. Folyamatosan egál közeli volt az eredmény, a vezető fél kiléte támadásonként változott, félidőre végül a Zalaegerszeg mehetett 2 pontnyi előnnyel (30-32).
 
A fordulást követően sem engedte el egymás kezét a két gárda, a 25. percben Tóth újabb kosarával 40-40 volt az állás. Ekkor Szőke duplájával és triplájával elhúzott a Dombóvár, de időben kapcsolt a Zalaegerszeg, s egy 10-2-s futásnak köszönhetően 50-47-es eredménnyel várhatta a záró játékrészt. Elkezdett jelentősebb előnyt kiépíteni a Zalaegerszeg, 6 perccel a vége előtt már tíz volt közte (48-58). Innen még visszakapaszkodott ugyan ötre a Dombóvár, de a végjátékot sokkal magabiztosabban teljesítette a ZTE, így összességében megérdemelt, 72-61-es győzelemmel szerezte meg a bajnokság ötödik helyét.
 
 
Tamás Péter, a Dombóvári Kosársuli KE vezetőedzője: Sajnos az egész mérkőzésen szenvedtünk a zónavédekezés ellen. Nagyon nem ment a játék, kapkodtunk, nem a megfelelő opciókat választottuk támadásban. A harmadik negyedben volt egy felzárkózási kísérletünk, de sajnos súlyos hibákat vétettünk védekezésben és támadásban. Nagyon szerettük volna megszerezni az ötödik helyet, de sajnos nem sikerült. Gratulálunk a Zalaegerszegnek!
 
Bödör Ferenc, a Zalakerámia ZTE KK/A vezetőedzője: Örülünk, hogy itt voltunk, és annak is örülök, hogy eredményt tudtunk elérni. Amilyen hátulról érkeztünk, nekünk ez az ötödik hely nagyon sokat jelent. Azt gondolom, hogy a Dombóvár és mi is adtunk arra alapot, hogy az akadémiákon kívül is van egy kis élet a magyar kosárlabdában.

Vármegyei szövetségek