Ezen a héten a fiú kadett bajnoki cím sorsa dől el
10
May
2021
Ezen a héten a fiú kadett bajnoki cím sorsa dől el
2021. május 10.  |  15:30
A múlt heti leány kadett és fiú serdülő országos döntők után ezen a héten a fiú kadett országos bajnokság A és B döntőit rendezik majd meg - az első nyolc csapat a Vasas Pasaréti Sportcentrumban feszül majd egymásnak.
 
Az első negyeddöntő egyik szereplője a Dombóvári Kosársuli KE lesz, amely az alapszakasz A csoportjában 9-5-tel a negyedik helyen végzett, ám a rájátszás piros csoportjában ugyancsak 9-5-tel már a harmadik lett, megelőzve például azt a Honvédot és Zsíros Akadémiát, akik az alapszakaszban még előtte végeztek. A dombóváriak ellenfele a Soproni Sportiskola KA/A lesz majd, amely az alapszakasz B csoportjában második lett 11-3-mal, majd a rájátszás piros csoportját a hatodik helyen zárta. Ebben a szakaszban találkozott egymással a két gárda: március 5-én 68-67-re győzött Sopronban a hazai együttes, április 10-én viszont 69-58-ra visszavágott a Dombóvár saját pályáján.
 
A második negyeddöntőben fog pályára lépni az alapszakasz B csoportját 13-1-gyel megnyerő Kecskeméti KA/A, amely utána a rájátszás piros csoportjában is nagyszerűen szerepelt, 10-4-gyel a második helyen végzett - csak a Vasas előzte meg őket. A kecskemétiek ellenfele az NKA Pécs/A lesz, amely az alapszakaszban a C csoportot nyerte hibátlan, 14-0-s mérleggel, de ezzel csak a rájátszás fehér csoportjában kapott helyet. Ezt a szakaszt 13-1-gyel hozta a mecsekaljai gárda az első helyen, majd jött a keresztjáték. A pécsiek előbb a Dávid Kornél KA Aligatorst verték kettős győzelemmel (összesen 63 pont különbséggel), majd a DEAC Kosárlabda Akadémia/A is két vereséggel kapitulált ellenük (igaz, itt összesen 8 pont volt a két együttes között a két meccs alapján). Ebből is látszik, hogy a két csapat még nem játszott egymással idén.
 
A harmadik negyeddöntőben játszik majd a Vasas Akadémia/A, amely a legnagyobb favoritnak tekinthető előzetesen. A hazai pálya mellett az is a pasarétiek jó esélyeit vetíti előre, hogy megnyerték az alapszakasz A csoportját (12-2) és a rájátszás piros csoportját (11-3) is. A házigazda ellenfele a Zalakerámia ZTE KK/A lesz, amely a selejtezők után csak az alapszakasz D csoportjába kapott besorolást. Ott a már említett Dávid Kornél KA Aligators mögött a második lett (12-2), majd a rájátszás zöld csoportját már megnyerte (12-2) a székesfehérváriak előtt. A keresztjátékban 13 pontos hátrányt szedtek össze az Atomerőmű SE/A ellen, de a visszavágón 18 ponttal győztek, a Kaposvári SI-t pedig kettős győzelemmel ejtették ki, így jutottak el a legjobb nyolc közé. Ez a két gárda sem találkozott még egymással ebben az idényben.
 
A negyedik negyeddöntőben a Zsíros Akadémia Kőbánya/A lesz az egyik mérkőző fél, amely az alapszakasz A csoportjában harmadik (11-3), a rájátszás piros csoportjában pedig negyedik lett (8-6). A másik csapat ebben a párosításban az a Budapesti Honvéd/A lesz, amely nagyon hasonlóan szerepelt: az alapszakasz A csoportjában második lett ugyanolyan mérleggel, mint a Zsíros Akadémia (11-3), a rájátszás piros csoportjában pedig az ötödik helyen zárt mostani riválisa mögött (7-7). A két gárda elképesztően szoros mérkőzéseket játszott egymással, még az alapszakasz főtábláján. November 7-én hosszabbítás után győzött a Honvéd idegenben (83-85), de a kőbányai alakulat január 9-én visszavágott ezért a vereségért egy egyetlen pontos, idegenbeli győzelemmel (63-64).
 
 
A program:
 
Fiú kadett országos bajnoki A döntő (Vasas Pasaréti Sportcentrum)
 
Negyeddöntők
2021. május 12., szerda
 
11:00   Dombóvári Kosársuli KE - Soproni Sportiskola KA/A
13:30   Kecskeméti KA - NKA Pécs/A
16:00   Vasas Akadémia/A - Zalakerámia ZTE KK/A
18:30   Zsíros Akadémia Kőbánya/A - Budapesti Honvéd/A
 
 
5-8. helyért keresztjáték
2021. május 14., péntek
 
11:00   1. negyeddöntő vesztese - 2. negyeddöntő vesztese (I.)
13:30   3. negyeddöntő vesztese - 4. negyeddöntő vesztese (II.)
 
Elődöntők
2021. május 14., péntek
 
16:00   1. negyeddöntő győztese - 2. negyeddöntő győztese (III.)
18:30   3. negyeddöntő győztese - 4. negyeddöntő győztese (IV.)
 
 
Helyosztók
2021. május 16., vasárnap
 
11:00   I. vesztese - II. vesztese (7. helyért)
13:30   I. győztese - II. győztese (5. helyért)
16:00   III. vesztese - IV. vesztese (3. helyért)
18:30   III. győztese - IV. győztese (Döntő)
 
 
A meccseket élőben követhetitek figyelemmel a hunbasket.tv oldalon!

Vármegyei szövetségek