2020/2021 - Vasas Akadémia - Csata DSE 59-80
09
May
2021
2020/2021 - Vasas Akadémia - Csata DSE 59-80
2021. május 9.  |  21:25
Rátkai Eszter vezérletével 10-3-as álomkezdést mutatott be a fináléban a Vasas, majd Toman Petra kosaraival próbált zárkózni a Csata. Az első negyed gyakorlatilag kettejük dobópárbaját hozta. A Vasas visszaverve ellenfele felzárkózási kísérleteit, 6 ponttal nyerte a nyitó negyedet. A második etapot Aho Tyra villanásaival 10-3-mal indítva 10 pont fölé növelte előnyét a pasaréti alakulat, mivel a másik oldalon a Csata első 22 pontjából 16-ot "vállaló" Toman Petrának nem akadt érdemi segítője. A félidő hajrájában azonban több játékos megvillant egy-egy találat erejéig a Csatánál, a Vasas viszont pontatlanná vált támadásban - Tomanék egységes csapatmunkával, egy 17-2-es futást bemutatva a nagyszünetre megfordították az állást.
 
A második félidő Toman Dóra triplájával kezdődött, és ez a találat egy 10-0-s Csata rohamra adott jelként is volt értelmezhető. Összességében a 15. és a 23. perc között 27-2-t "repesztő" Csata 12 ponttal ellépett. A Vasas hosszú kosárcsendjének Duka Lili vetett véget egy triplával, amely után állandósult a 10 pont körüli Csata-vezetés, éppen ennyi volt a különbség a harmadik negyed végén is. A záró etapban már nem volt annyi a Vasasban, hogy közel kerüljön nagy riválisához: a Csata ekkor Toman Réka révén tartotta a 10 pont körüli vezetését, majd az utolsó öt és fél percet 14-0-ra nyerve fölényessé tette győzelmét.
 
 
Rátkainé Eördögh Edit, a Vasas Akadémia/A vezetőedzője: A szezon legjobb játékával az utolsó pillanatig nyílttá tudtuk tenni a döntőt. Azt gondolom, ez óriási eredmény. Ez az egész éves kemény munkánk eredménye. Nagyon büszkék vagyunk a lányokra, óriásit harcoltak. Köszönjük szépen a Zsíros Akadémiának a szervezést, és természetesen gratulálunk a Csata DSE-nek a bajnoki címhez!
 
Semsei Barbara, a Csata DSE vezetőedzője: Gratulálok a csapatnak a döntő megnyeréséhez és a veretlenül lezárult szezonhoz. Döcögősebb első félidő után szerencsére megtaláltuk a ritmust és győzni tudtunk. Köszönjük mindenki munkáját, aki a döntő rendezésében részt vett!

Vármegyei szövetségek