2020/2021 - Szeged KE - Atomerőmű-KSC Szekszárd 62-81
09
May
2021
2020/2021 - Szeged KE - Atomerőmű-KSC Szekszárd 62-81
2021. május 9.  |  14:14
Bárányos Flóra és Sármóczi Zsófia vezérletével 9-1-es "repülőrajtot" vettek a szekszárdiak, s első lépésben az időkérés sem segített a Tisza-parti lányoknak, volt már 16-3 is az állás. A negyed második felében egy Drahos Leila és Felföldi Liliána vezette 11-1-es rohammal felzárkózott a Szeged - a szakasz végül 5 pontos "Atom"-előnnyel ért véget. A második etapot 6-2-vel kezdve ismét ellépett 9 ponttal a Szekszárd. Erre egy 7-2-vel reagált, s a negyed közepén 4 pontra feljött a csongrádi csapat. A félidő hajrájában tartotta 5 pont körüli előnyét a Szekszárd, amelyben Wolf Enikő is felnőtt a feladathoz - ahhoz viszont, hogy a Szeged tartani tudta a lépést ellenfelével, Balatoni Zoé kosaraira is szükség volt. A félidő Felföldi triplájával és 3 pontos szekszárdi vezetéssel zárult.
 
A harmadik negyed közepéig tartotta szűk előnyét a tolnai társulat, majd a szakasz közepén egy 13-4-es rohammal - amelyből Szűcs Gréta több kosárral vette ki részét - ezt 10 pont fölé "hizlalta", s 14 pontos vezetéssel vágott neki a negyedik szakasznak. Ezt egy villámgyors 6-0-lal indítva hamar 10 ponton belülre került Szeged, erre azonban egy 9-2-vel reagálva a szakasz közepén 15 pontosra növelte előnyét, s ezzel eldöntötte a találkozót a hetedik helyen végző Szekszárd.
 
 
Kovács Andrea, a Szeged KE vezetőedzője: Gratulálunk a Szekszárdnak! Azzal a védekezéssel, amellyel bejutottunk a döntőbe, valószínűleg nyitottá tettük volna a találkozót.
 
Harsányi Mária, az Atomerőmű-KSC Szekszárd vezetőedzője: Óriási küzdelemben, egy negyedet kivéve uraltuk a mérkőzést. Nagyon akartunk, és időnként szép támadásokat vezettünk, amit kosarakkal fejeztünk be. Magabiztosan nyertük a mérkőzést, és így megszereztük a hetedik helyet.

Vármegyei szövetségek