2020/2021 - Cívis KK – Pityke KSE 67-59
09
May
2021
2020/2021 - Cívis KK – Pityke KSE 67-59
2021. május 9.  |  14:02
A vasárnapi napon a helyosztókkal folytatódott a fiú serdülő országos bajnokság A döntője, ahol először a 7-8. helyért a Cívis KK és a Pityke KSE mérkőzött meg.
 
Talán meglepetésre, de a Pityke csapatában az eddig domináló Lukácsi Gábor-Nagy Gábor páros közül egyik sem kezdett, azonban eleinte jó védekezéssel, s a Cívis támadóoldalon elkövetett hibáinak köszönhetően jól tartotta magát a Nagykőrös: 6 és fél perc után csak ötpontos hazai előnyt őrzött a hajdúsági együttes (7-2). Egy debreceni időkérés meghozta az eredményét, hiszen az utolsó három percben megrázta magát Gál Balázs csapata, s 10 perc után 16-6-os vezetéssel várhatta a sorcserét.
 
A második negyedben aztán megérkezett a parkettre a Lukácsi-Nagy páros, s nagyszerű összjátékaiknak köszönhetően elkezdte magát visszaküzdeni a Pityke KSE. Próbálta megtörni a vendég lendületet a Debrecen, de a 17. percben először vették át a vezetést Patay Zsolt tanítványai (22-23). A félidő hátralévő részében felváltva estek a kosarak, azonban az utolsó szó Lukácsié volt, így 28-26-os Pityke-vezetéssel vonulhattak az öltözőkbe a felek.
 
Nagy lendülettel jött vissza a szünetről a Cívis KK: Fekete-Gál Csongor középtávoli, illetve távoli dobásaival gyorsan komoly fordulatot vett az összecsapás. Váróczky triplájával újra tízpontos előny birtokába került a Cívis KK (47-37). Állandósult ez a különbség a csapatok között: Nagy triplájával ugyan újra közelebb került a Pityke, de főleg Fekete-Gál révén visszaállt a különbség 30 perc után (52-42). A záró 10 percben elképesztő nagyot küzdött a Pityke csapata, 59-59-nél újra teljesen nyílt lett a találkozó. Az utolsó két és fél percben azonban higgadt maradt a Debrecen, s jó védekezéseit pontos támadásbefejezések követték, így egy 8-0-s roham állította be a 67-59-es végeredményt.
 
Mindkét együttes megérdemli a dicséretet az országos döntőben nyújtott teljesítményéért, hiszen igyekeztek tudásuk legjavát letenni a parkettre, amire a következő korosztályokban is alapozhatnak.
 
 
Gál Balázs, a Cívis KK U14A vezetőedzője: Nagyon döcögősen indult a találkozó számunkra, és szokásunkhoz híven elég sok hibát vétettünk mind támadásban, mind védekezésben. Sok olyan dolgot nem csináltunk precízen, amit egyébként tudnak a srácok, és képesek rá téthelyzetben is, hogy megvalósítsák. Azt gondolom, hogy talán erről is szól az országos döntő, és talán ezért is hasznos, hogy részt tudnak ezen venni a srácok, mert olyan hangulatban játszhatnak, ami más körülmények között nem igazán lehetséges. Én azt gondolom, hogy nem feltétlen úgy alakult a döntő, ahogy szerettük volna előzetesen, viszont olyan tapasztalatokkal lettek gazdagabbak a srácok, ami elengedhetetlen ahhoz, hogy profi játékos váljon belőlük. Nekünk ez az elsődleges célunk, úgyhogy köszönjük szépen a rendezést és a részvételt, nagyon köszönjük, hogy itt lehettünk!
 
Patay Zsolt, a Pityke KSE vezetőedzője: Örültünk, hogy itt lehettünk, tök jó volt! Azt gondolom, hogy kicsikét meg tudtuk nehezíteni a hetedik helyért is az ellenfelünk helyzetét, és sokáig tartottuk magunkat. Más ötössel kezdtem, mint ahogy szoktam, nem a megszokott volt, de úgy látom, hogy ez elég zavart okozott az ellenfélnél. Igazából egy élmény volt, hogy idáig el tudtunk jutni, nagyon sajnálom, hogy a Covid-helyzet miatt nem egy igazi tornát tudtunk játszani. Ettől függetlenül tényleg örülök, és köszönjük a Vasasnak, hogy a közelben és ilyen profin megszervezte ezt az egész döntőt! Hajrá Vasas!

Vármegyei szövetségek