2020/2021 - Zalakerámia ZTE KK/A – NKA Pécs/A 66-64
07
May
2021
2020/2021 - Zalakerámia ZTE KK/A – NKA Pécs/A 66-64
2021. május 7.  |  18:36
A várakozásoknak megfelelően az első elődöntőben szorosan indult a mérkőzés. Zalaegerszegi oldalon Török-Papp Benedek ponterős játékkal vette ki a részét, míg pécsi oldalon Kiss Keve sokoldalú játékkal segítette csapattársait ahhoz, hogy a negyed első felében fej-fej mellett haladjon a két együttes. Közelítve az első 10 perc végéhez, több pontatlanság jellemezte a Zalaegerszeg játékát, amit a Pécs hatékonyan használt ki, így 5 pontos előnnyel várhatta a sorcserét.
 
Az új ötösök között is folytatódott a kiegyenlített csata, minden labdáért megküzdöttek a játékosok. Felváltva estek a kosarak, próbált kapaszkodni a ZTE, azonban mindenre volt válasza a pécsieknek. 24-24-nél sikerült először kiegyenlítenie Németh Csaba alakulatának, azonban a negyed második fele a Pécsnek sikerült jobban, többek között Teszárik Márton ponterős játékának. A félidőre újra kialakult az első negyed végi ötpontos differencia.
 
Feltüzelve jött vissza a szünetről a Zalaegerszeg, s sikerült is újra közel kerülnie ellenfeléhöz. Jordán és Teszárik triplaváltása után, 38-38-nál, Tóth büntetőivel érte utol a Pécset a ZTE. A negyed hátralévő részében folyamatosan változott a vezető kiléte, a 30 perc után meglévő 45-45-ös döntetlent Tóth Levente büntetői állították be.
 
Beragadt a negyedik negyed elején a ZTE, a Pécs könyörtelenül használta ki hibáikat. 46-57-nél Mezőfi fújt riadót zalai oldalon, majd Török-Papp percei következtek, és máris lőtávolon belül volt az Egerszeg. Jordán triplája, majd 2+1-es akciója után újra egylabdás mérkőzés kerekedett az összecsapásból. Próbált keményíteni az NKA, azonban az adódó lehetőségekkel a ZTE élt jobban, s az utolsó percnek már kétpontos előnnyel vághatott neki. Az idegek csatáját jobban bírta a Zalaegerszeg, s végül 66-64-es győzelmével várhatja ellenfelét a Vasas Akadémia-Soproni Sportiskola összecsapásról az országos bajnoki címért.
 
 
Németh Csaba, a Zalakerámia ZTE KK/A vezetőedzője: Tudtuk, hogy ez egy presztízs és nehéz meccs lesz, a védekezés fog dönteni. Az ő védekezésük sokkal durvább, erőszakosabb, mi talán jobbak vagyunk csapatjátékban, illetve mi most rendkívül nagy szívvel tudtunk dolgozni. Másodszorra vertük meg a Rátgébert a bajnokság során, de talán a legjobbkor érkezett ez a győzelem. Nagyon boldogok vagyunk.
 
Boljos Róbert, az NKA Pécs/A csapatának vezetőedzője: Gratulálok a ZTE-nek! Volt lehetőségünk, egylabdás mérkőzés volt, s gratulálok a fiaimnak, hiszen egész évben keményen dolgoznak!

Vármegyei szövetségek