2020/2021 - Atomerőmű KSC Szekszárd - DVTK Akadémia 56-78
07
May
2021
2020/2021 - Atomerőmű KSC Szekszárd - DVTK Akadémia 56-78
2021. május 7.  |  16:16
6-0-lal kezdték a találkozót a miskolciak, majd a nyitó negyed közepén Szűcs Gréta vezérletével, egy 5-1-gyel felzárkóztak a szekszárdiak. A nyitó etap második felében tartotta szűk előnyét a Diósgyőr, mely 4 ponttal nyerte az első 10 percet. A második játékrész első felében tovább üldözték a tolnaiak a borsodiakat, állandósult az 5 pont körüli DVTK vezetés. A félidő hajrája egyértelműen a diósgyőri lányoké volt, akik elsősorban János Bernadett és Virág Sára eredményessége révén egy 21-3-as öt és fél percet "repesztve" 23 pontos előnyt szereztek szünetre.
 
A második félidőt 7-2-vel indítva gyorsan 20 ponton belülre került a Szekszárd, majd állandósult a 15 és 20 pont közötti diósgyőri vezetés. Abban, hogy ekkor tartani tudta a lépést ellenfelével a Szekszárd, Bárányos Flórának és Sármóczi Zsófiának, abban viszont, hogy nem tudott közelebb kerülni a DVTK-hoz, Fárbás Elizának volt jelentős szerepe. A szakasz végén ismét egy miskolci triplával 20 pont fölé nőtt a különbség. Ezzel el is dőlt a találkozó, biztosan győzött a Diósgyőr. A borsodiak a házigazda Zsíros Akadémia csapatával játszanak az 5., a tolnaiak pedig a Szegeddel mérkőznek a 7. helyért.
 
 
Harsányi Mária, az Atomerőmű-KSC Szekszárd vezetőedzője: Kritikán aluli második negyedünk megpecsételte a sorsunkat, és súlyos vereséget szenvedtünk. Sajnos nem játszottunk jól, de a második félidőben legalább küzdöttünk, akartunk. Vasárnap a 7. helyért a Szeged ellen játszunk.
 
Magyar Gergely, a DVTK Akadémia/A vezetőedzője: Gratulálok a lányoknak! Annak ellenére, hogy egy pofon után fel kellett állnunk és új motivációt találniuk, megoldották a feladatot. Szeretnénk vasárnap győzelemmel búcsúzni ettől a szezontól, bár ehhez a házigazdáknak is lesz egy-két szava.

Vármegyei szövetségek