2020/2021 - Darazsak Sportakadémia/A - DVTK Akadémia/A 72-48
05
May
2021
2020/2021 - Darazsak Sportakadémia/A - DVTK Akadémia/A 72-48
2021. május 5.  |  23:17
Albert Szidónia vezérletével a miskolciak 9-2-re elhúztak és csak a negyed közepén találtak magukra a soproniak, akik úgy fordítottak egy 8-0-lal Ács Luca vezetésével, hogy közben játékosai sorra hagyták ki a büntetőket. A negyed végén a diósgyőriek is rendre rontottak a vonalról, úgy vezetett 15-13-ra a szakasz végén a Sopron, hogy a negyed során játékosai 8, míg a miskolci lányok 10 büntetőt hibáztak el.
 
A második etap elején 4 ponttal ellépett a Darazsak csapata, ám ekkor a DVTK játékosa, Kádas Bolgárka bedobta a találkozó első tripláját. A soproniak büntetőzésben nagyot javultak, a DVTK-nál viszont Albert is beemelt egy hármast, fej-fej mellett haladtak a csapatok. A félidő vége a soproniaknak sikerült jobban, akik a Vasi Hanna-Molnárová Anna-Janzsó Alíz trió vezetésével egy 12-1-gyel 10 pont fölötti előnyt szereztek szünetre.
 
A második félidő elején felváltva estek a kosarak. A Diósgyőrt János Bernadett tartotta versenyben, de előbb állandósult a 10 pont körüli soproni vezetés, majd a szakasz hajrájában Kókai Patrícia vezérletével egy 8-0-lal ezt közel 20 pontosra növelték a soproniak, s ezzel el is döntötték a találkozót. A negyedik negyedben fölényessé tették sikerüket, bejutottak a legjobb 4 közé, míg a Diósgyőr az 5-8. helyért játszhat.
 
 
Czirják Szilvia, a Darazsak Sportakadémia/A vezetőedzője: Igazi döntő első meccs volt, küzdelmes, sok hibával mindkét oldalon. Nagyon sokat tett a játékhoz a cseresor is, ez döntőnek bizonyult. Gratulálok az ellenfélnek, további sikereket!
 
Magyar Gergely, a DVTK Akadémia/A vezetőedzője: Gratulálok a Sopronnak, kihasználták a hibáinkat, és ma ők voltak a jobb csapat! Ettől függetlenül nem hiszem, hogy szégyenkeznünk kellene. Előre nézünk, és megpróbáljuk az ötödik helyet megszerezni.

Vármegyei szövetségek