2020/2021 - Csata DSE - Atomerőmű-KSC Szekszárd 125-39
05
May
2021
2020/2021 - Csata DSE - Atomerőmű-KSC Szekszárd 125-39
2021. május 5.  |  18:10
Az esélyesebb Csata már az első percekben ellentmondást nem tűrően játszott: a mérkőzés első 21 pontját a fővárosiak szerezték, főként Bajzáth Lili gyártotta a kosarakat. Horog Betta, Wolf Enikő és Szűcs Gréta révén próbált meg éledezni a sokkból a Szekszárd, de a Csata így is 33-6-ra vitte el az első negyedet. A második játékrészben sem nagyon változott a játék képe, ezúttal egy 14-0-s futással kezdtek a Toman Petra és Jánosi Virág dobásaira építő Csatások, majd Toman Dóra is rendre betalált - a nagyszünetban 62-10-et mutatott az eredményjelző. 
 
Fordulás után a Csata már elkezdett mindenkinek játéklehetőséget adni, de ez a támadójátékukat nem érintette: a harmadik negyedben is 33 pontot szereztek, 91-21-nél az addigi legnagyobb különbség is kialakult. A Szekszárd becsületére legyen mondva, hogy nem adta fel: Horog és Szűcs mellett Sámóczi Zsófia is több kosarat szerzett, a harmadik tíz percben 22 pontot dobtak a tolnaiak. A negyedik negyedben Toman Petra és Toman Dóra még egyszer megpörgette a Csatát, ezt már nem tudta lekövetni a Szekszárd, így a végére elég komoly különbség alakult ki a felek között.
 
A Csata a játék minden elemében felülmúlta ellenfelét, hatan dobtak legalább 10 pontot, Toman Petra 30, Toman Dóra 20 pontot szórt, az agresszív védekezésük pedig az ellenfél 48 eladott labdájában csúcsosodott ki - érdemes megemlíteni Kastl Dóra játékát, aki 4 blokkot osztott ki. 
 
 
Semsei Barbara, a Csata DSE vezetőedzője: Jó ritmusban játszottunk a döntő első mérkőzésén, ezt szeretnénk fenntartani a további mérkőzéseken is.
 
Harsányi Mária, az Atomerőmű-KSC Szekszárd vezetőedzője: A végső győzelemre is esélyes Csata átgázolt rajtunk, a játék minden elemében felülmúltak bennünket. Sajnos nagyon könnyen megadtuk magunkat.

Vármegyei szövetségek