A DEAC is négy között a kupában
07
Apr
2021
A DEAC is négy között a kupában
2021. április 7.  |  20:31
A bajnokságban két remekül teljesítő csapat játszotta a Magyar Kupa negyeddöntőjének harmadik párharcát. A kérdés az volt, ki csatlakozik a már továbbjutó Szolnokhoz és Falcóhoz.
 
Brown szottyanós triplájával kezdődött a mérkőzés, majd Tóth Ádám remek centerjátékkal vágott vissza. Govens kosarával nőtt a szegediek előnye, de ismét érkezett Tóth a másik oldalon. Hines és Somogyi kosarával vette át a vezetést a DEAC. Tóth újabb kosarával már 11-6 volt a DEAC előnye, Dzseletovics verte meg Hines-t a másik oldalon, fontos kosarat szerzett. Govens is betalált. 11-10 volt a táblán, amikor Szrecsko Szekulovics időt kért. Elképesztően rosszul büntetőzött a Szeged, öt büntetőt is kihagytak az első hét percben. Bognár triplájával vette át a vezetést a Szeged, Drenovac a büntetővonalról válaszolt. Kerpel-Fronius Gáspár kosara után, 13-18-al fordultak az utolsó percre a csapatok, Moore egy triplával hozta közelebb a Debrecent, de a csattanó Govens kosara volt. 16-20.
 
Tóth Ádám negyedik kosarával folytatódott a mérkőzés, Keller Iván pedig triplát szórt, Hines fölött dobta be. Guyton is távolról talált be, Govens viszont csak az egyik büntetőjét értékesítette. Drenovac és Dickey is kosarat dobott, majd Dickey elrontotta mindkét büntetőjét. Szoros volt a mérkőzés, egyik csapat sem tudott meglépni. Drenovac óriási bravúrkosarával vette át a vezetést a DEAC, Dickey zsákolással egyenlített. Kisebb gödörbe került a Szeged, Somogyi és Molnár pontjaival "lépett meg" a Debrecen. Állandósult is a fölényük, nagyon sok labdát adott el a Szedeák. Dickey és Govens rázta meg magát, a nagyszünet előtt Kovács Adrián időt is kért. 43-39.
 
Brown duplájával kezdődött a harmadik negyed, Keller ziccerből egyenlített. Moody triplája volt az első debreceni kosár a második félidőben. Bognár verte meg Hines-t a palánk alatt, de Moore is biztos kézzel szerzett pontot. 5-0-ás rohanás után lógott meg a DEAC, Brown büntetőkkel tartotta a lelket csapatában. Moody rontott dobást távolról, Brown viszont megoldotta a másik oldalon. Brown kapott sportszerűtlent könyöklésért, 61-52-re lépett meg a DEAC. Szrecsko Szekulovics csapata nem tudta rendezni a sorait, tíz fölé nyílt az olló. Kritikus pillanatok voltak ezek. Brown egy dudaszós, félpályás triplával hozta tízen belülre a Szegedet. 68-56.
 
Drenovac duplájával indult az utolsó negyed, a Szeged nem tudott felzárkózni. Kovács Adrián csapata nagyon taktikusan őrizte a kiharcolt előnyét. Óriási harc volt a pályán, de a Szedeák hiába védekezett jól, támadásban nagyon rosszul teljesítettek, így nem tudtak közelebb kerülni. Govens rázta meg magát, kosarával hétre jöttek fel. Tóth Ádámék azonban kontrollálták a találkozót, Drenovac hasznos pontokat szerzett, könyörtelenül kihasználtak minden hibát. 82-75 volt az állás, amikor Kovács Adrián időt kért. sikerült is rendet tennie, csapata nem engedte kiénekelni a sajtot a szájából. 87-80.
 
DEAC – Naturtex-SZTE-Szedeák 87-80 (16-20, 27-19, 25-20, 19-21)
 
Magyar Kupa, negyeddöntő
Budapest, Ludovika Aréna
Praksch P. Á., Nagy V., Boros T.
 
DEAC: Moody 10/3, Somogyi 8, Polyák 3/3, Hines 9/3, Tóth 10. Cserék: Moore 8/6, Guyton 9/3, Drenovac 23/3, Molnár 7.
 
Naturtex-SZTE-Szedeák: Kerpel-Fronius G. -, Govens 25/6, Brown 26/9, Dzseletovics 3 ,Dickey 12. Cserék: Kerpel-Fronius B. 2, Keller 5/3, Bognár 7/3, Olasz -. Kipontozódott: Dzseletovics, Kerpel-Fronius B.

Vármegyei szövetségek