Tippmix Férfi NB I: A Falco másodjára simábban győzte le a Körmendet
23
Mar
2021
Tippmix Férfi NB I: A Falco másodjára simábban győzte le a Körmendet
2021. március 23.  |  19:18
A már biztos alapszakasz második Szombathely látta vendégül a minél jobb helyért küzdő Körmendet a “vasi El Clásico” második felvonásán a bajnokság 23. fordulójában. A két csapat legutóbbi egymás elleni találkozóján 99-93-ra nyertek a sárga-feketék. A hazaiaknál nem lépett pályára a kisebb sérüléssel bajlódó Perl Zoltán és a már több mérkőzés óta maródi Lake sem.
 
Az egyik oldalon Taylor, a másikon Keller védekezett jól, végül Takács nevéhez fűződött az első kosár. Benke betörése után egyenlített a Falco, majd Keller belépését követően a fordítás is meglett a sárga-feketéknek (4-2). Sok hibával játszottak a körmendiek az első percekben, a rengeteg eladott labdából pedig rohanhatott a Falco (11-2). Hiába kért időt Antonisz Konsztantinidesz, nem találták a ritmust a vendégek, Kovács pedig a saját lepattanóját visszaszedve kétszámjegyűre növelte a különbséget (13-2). Közel hat perc telt el a legutóbbi körmendi kosár óta, amikor Ferencz leosztásából Taylor zsákolt, majd Benke maradt teljesen üresen a festékben (15-4). Ferencz triplájával megkezdte a felzárkózást a vendégcsapat, aztán Mócsán büntetőzhetett négyszer is, amiből viszont csak kettőt dobott be (15-11). Doktor triplája a legjobbkor érkezett hazai szempontból, hiszen ezzel egy 7-0-ás futást állított meg, ám az utolsó szó Mócsáné volt, aki pontosan célzott a dudaszó pillanatában. 18-14.  
 
Bruinsma egy távolival iratkozott fel a pontszerzők közé a második negyed elején, Mócsán válaszolt egy tempóval, ráadásul Taylor is zsákolt egy nagyot, háromra zárkózott a Körmend (21-18). Barac percei következtek, a magasember hat pontot szórt megválaszolatlanul, kezdett visszaállni a tíz körüli különbség (27-18). Ireland vette a hátára a piros-feketéket, egy jó hármassal és egy büntetővel hamar visszajöttek a vendégek (29-26). Továbbra sem vigyáztak a játékszerre a csapatok, tizenöt perc alatt tizenhét eladott labdát vétettek. Gasper Okorn időkérése után beragadt a Körmend, meglépett a Falco a nagyszünetre. 43-32.  
 
Keller már a tizenötödik pontját szerezte egy nagy zsákolásból, majd Bruinsma tett vissza egy támadólepattanót, sokkal jobban jött ki az öltözőből a Szombathely (47-32). Próbált zárkózni a Körmend, Ireland középtávolija után visszaküzdötte tizenegyre magát a csapat, de egyből érkezett Váraditól egy ziccer (53-40). Mócsán saroktriplája után tíz lett közbe, de ahogy a mérkőzésen már sokszor, ezúttal is jött a válasz a túloldalon, ezúttal Benke dobott be egy triplát faulttal együtt (59-45). Küzdöttek becsülettel a vendégek, az utolsó két perc előtt be is néztek tíz pont alá, de a kritikus pillanatokban mindig volt valaki -ebben az időszakban Bruinsma-, aki betaláljon a hazaiaknál. 69-58.  
 
Mócsán remek formában kosárlabdázott, feljött hatra a Körmend a záró etap elején (69-63). Hiába a vendég bedobó extrája, a védőoldalon nem remekeltek a piros-feketék, így nem tudtak élni a lehetőséggel (76-66). Ireland négy pontot csinált egy támadásból, megint lett esélye a körmendieknek, de megint feljebb kapcsolt a Falco és leverte a felzárkózási kísérletet (82-70). Antonisz Konsztantinidesz időkérése ellenére tizenhéttel is ellépett már a Szombathely, amiből nem tudott felállni az Egis Körmend. A Falco-Vulcano Energia KC Szombathely 95-79-es győzelmet aratott a “vasi El Clásico” második felvonásán.
 
Falco-Vulcano Energia KC Szombathely - Egis Körmend 95-79 (18-14, 25-18, 26-26, 26-21)
 
Bajnokság, 23. forduló
Szombathely, Arena Savaria
V.: Kapitány G., Frányó P., Nagy V. (dr. Páli K)
 
Falco: Anderson 8, Váradi 15/3, Benke 11/6, Kovács 2, Keller 21/3. Cserék: Doktor 8/3, Barac 11, Bruinsma 19/9, Dancsecs -.
 
Körmend: Ireland 17/6, Takács 4, Thames 7/3, Simons 5/3, Taylor 14. Cserék: Németh -, Mócsán 26/15, Ferencz 4/3, Durázi -, Tóth 2, Balogh -.
 
 
 
Fotó - falcokc.com

Vármegyei szövetségek