Tippmix Férfi NB I: A Falco győzött Körmenden, megtört az Alba rossz sorozata
13
Mar
2021
Tippmix Férfi NB I: A Falco győzött Körmenden, megtört az Alba rossz sorozata
2021. március 13.  |  21:28
Közel egy percet kellett várni a mérkőzés első kosarára, amelyet Anda szerzett meg egy támadólepattanó után. A túloldalon Karahodzsics egy szép centerezéssel válaszolt (2-2). A találkozó elején a vendégek játszottak lépéselőnyben, de rendre egyenlített a KTE (7-7). Washington és Bailey összjátéka után utóbbi zsákolt nagyot, ám Kucsera hármasával a mérkőzésen először megszerezte a vezetést a Kecskemét (10-9). Bailey továbbra is nagyszerű formában kosárlabdázott, míg a hazaiaknál jobban eloszlottak a pontok, aminek köszönhetően egyre jobban kezdett ellépni Váradi Kornél legénysége (20-14). A negyed hajrájára felpörgött az Oroszlány és egy 2-8-as futással ki is egyenlített, de Karahodzsics egy zsákolással visszavette a vezetést. 24-22.
 
A magyar válogatott centere nyitotta a második negyedet két büntetővel, viszont erre négy ponttal válaszolt az OSE, újra egál volt az állás (26-26). Két sikeres távolival jelentkezett a KTE, közeli kosarakkal tartotta a lépést a vendég csapat (32-30). Bailey továbbra is energikus volt a palánkok alatt, időt kért Váradi Kornél (32-32). Továbbra is felváltva érkeztek a pontok, Anda támadólepattanója után ismét előnybe kerültek a piros-feketék, Lukács azonnal egy hármassal válaszolt (40-38). Abell betörése után megint egyenlő volt az állás, viszont az utolsó egy percet a Kecskemét nyerte. 46-43.
 
A második félidő elején sem tudtál dűlőre vinni a dolgot a felek, Washington sarokból elengedett távolija után újfent egál volt (48-48). Dramicsanin hat pontot szórt egymás után, amivel ezúttal huzamosabb ideig élni is tudtak a kecskemétiek és őrizték a nem nagy, de ezen a meccsen magabiztosnak mondható előnyüket (61-54). Sebastjan Krasovec időkérése után rendezte a sorait az OSE és felzárkózott egy pontra – köszönhetően többek között Illés öt pontjának -, végül Jaramaz zárta a harmadik etapot. 65-62.
 
A negyedik negyed legelején hosszú idő után fordított az Oroszlány, újfent felváltva vezettek a felek, szinte minden támadásból kosár született (70-71). Jaramaz jó százalékkal dolgozott a mezőnyből, viszont Thomas csak az egyik büntetőjét dobta be, Illés pedig a sarokból célzott pontosan (73-74). Bailey is betalált, öt perccel a vége előtt időt kértek a hazaiak (73-76). Kicsit hektikus volt a találkozó, voltak remek periódusok, de olyan is, amikor sorozatosan csak eladott labdák és elhibázott lehetőségek jöttek. Állandósult az oroszlányiak előnye, újra szünetet kért Váradi Kornél (75-80). Plusz héttel fordultak az utolsó két percre a vendégek, majd Thomas talál utat a gyűrűig (77-82). Karahodzsics kritikus pillanatban követett el támadóhibát, ezzel pedig egy perccel a lefújás előtt öt pontos előnyben labdához juttatta az Oroszlányt. Innen már nem engedték ki a kezükből a győzelmet a vendégek, akik végig tartották magukat, majd az utolsó öt percben sokkal magabiztosabban kosárlabdáztak a Kecskemétnél. Ezzel meglett az OSE tizedik sikere a szezonban, míg a KTE sorozatban nyolcadszor szenvedett vereséget. 82-86.
 
Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét - OSE Lions 82-86 (24-22, 20-21, 19-19, 17-24)
 
Bajnokság, 23. forduló
Kecskemét, Messzi István Sportcsarnok
V.: Kapitány G., Nagy V., Fodor A.
 
KTE: Wittmann 6/6, Thomas 10, Djeraszimovics 5/3, Kucsera 3/3, Karahodzsics 19. Cserék: Lukács 6/6, Jaramaz 13/3, Dramicsanin 13/9, Horti 7.
 
OSE: Washington 22/3, Anderson 9, Abell 12/6, Bailey 19/3, Anda 4. Cserék: Illés 11/9, Kucsora -, Garamvölgyi 5/3, Morgan 4.
 
 
 
A rájátszásért hajrázó Pécsi VSK-VEOLIA vendége volt a már biztos play-off-résztvevő, de legutóbbi négy mérkőzését elveszítő Alba Fehérvár az alapszakasz 23. fordulójában.
 
Bekezdtek a csapatok: 4-4 után Lewis tett helyre két hármast, de közben az Alba is szállította a pontokat, így a negyed felénél 12-10-et mutatott az eredményjelző. Alba-időkérés szakította meg a játékot, majd jött is három pont a vendégektől – Davis talált be, majd dobhatott egy büntetőt is. Minden hazai találatra volt vendég válasz, így hol az egyik, hol a másik fél vezetett a találkozó ezen szakaszában. Kissé megtorpantak a csapatok a negyed hajrájára: Vojvoda tripláját egy több, mint egyperces gólcsend követte, majd Funderburk szerzett két pontot. Vojvoda azonban újabb hármassal jelentkezett, így 21-19-re nyerte az első tízperces menetet az Alba.
 
Két Alba-duplát pécsi időkérés követett, jobban kezdett a vendég együttes. Még egy duplát helyre tett a vendég gárda, ekkor kapott észbe a hazai csapat: Ruják egy, Lewis két kettest jegyzett, amire már a vendégek reagáltak időkéréssel. A kisszünetet öt Davis-pont követte, ismét ellépett ellenfelétől az Alba (27-32). Lukács zsákolt, majd Curry kettese következett, így már a tízpontos különbségért támadott a Székesfehérvár (30-38). Gyakorlatilag felváltva estek a kosarak a folytatásban: hiába közelített a Pécs, mindig jött Alba-találat is, így 41-48-nál jöhetett a félidei szünet.
 
Nagy lendülettel kezdte a második félidőt az Alba, az első három percet 10-4-re „nyerte”, így tíz pont fölé kúszott a különbség. Elkezdte termelni a pontokat a Pécs is, de állandósulni látszott a tíz pont körüli Alba-fór. Tartotta is ezt a különbséget a vendég csapat: 57-68-nál ért véget a 30. perc.
 
Tízen belülre jött a Pécs, Lukács erre egy triplát engedett el. Ruják is helyre tett egy hármast, hétpontos vezetésnél kért időt az Alba öt perccel a rendes játékidő vége előtt (73-80). Igyekezett a Pécs, de a második félidőben végig ellenfele után futott, ez pedig a hajrában sem változott: egy-egy kosárral tízen belülre tudott jönni, de Vojvodáék rendre visszaállították a kétszámjegyű különbséget. Két perccel a vége előtt 12-vel ment az Alba, majd Budimir és Funderburk süllyesztett el egy-egy triplát, ez azonban már csak szépítésre volt elég: az Alba 89-82-re nyert.
 
Pécsi VSK-VEOLIA – Alba Fehérvár 82-89 (19-21, 22-27, 16-20, 25-21)
 
Bajnokság, 23. forduló
Pécs, Lauber Dezső Sportcsarnok
V.: Benczur T., Söjtöry T., Pozsonyi L. (Fekete L.)
 
PVSK: Ruják A. 16/3, Lewis 19/6, Funderburk 14/6, Meleg G. -, Brkics 19. Csere: Budimir 6/3, Demeter 6, Krivacevic 2, Carev -, Dragasevic -.
 
Alba: Gillon 12, R. L. Curry 6, Vojvoda 27/9, Lukacs N. 14/6, Davis 23/3. Csere: Hearst 5, Csorvási 2, Balsay -.
 
 
 
A vírushelyzet miatt megfogyatkozott Atomerőmű SE-t fogadta az „alapszakasz-dobogóra” hajtó Naturtex-SZTE-Szedeák a bajnokság 23. fordulójában.
 
Dzseletovics triplája nyitotta a mérkőzést, majd Jackson közelijére is kintről válaszolt a szegedi légiós. Kapaszkodott a Paks, sőt Lóránt sorozatban szerzett öt pontjával pillanatok alatt fordított is (6-9). Nyolc pontot dobott zsinórban a Szeged, időt kértek a paksiak. Kovács triplája talált, Dzseletovics duplája is, majd ismét ők ketten találtak be a következő támadásokból (18-14). Két perccel a negyed vége előtt kettőre jött fel az ASE, azt követően azonban nem engedte kibontakozni ellenfelét a Szedeák: hét szegedi pont érkezett nulla kapott ellenében, így 29-20-ról jöhetett a folytatás – Dzseletovics tarthatatlan volt, 15 pont és 19 VAL az első negyedbeli mérlege!
 
Két-két pontot hoztak az első percek, majd újabb két büntető került helyre paksi részről, de ezt gyors öt ponttal kontrázta meg a Szedeák – tíz fölé nőtt a különbség (36-24). Jackson triplája jókor jött a vendégeknek, de a fordulásból Govens is megmutatta, hogyan kell távolról a gyűrűbe találni. Brown is rákapcsolt, 46-31-nél az addigi legnagyobb különbség alakult ki a csapatok között, de Jackson büntetőivel és Pupp triplájával tízre jött vissza a Paks. Brown közben utolérte Dzseletovicsot, sőt a félidő hajrájában dobott triplájával már ő volt a mezőny legeredményesebb játékosa (18 pont) – a paksiak addigi legeredményesebbje, a 15 pontos Lóránt kettese zárta a félidőt, 55-44-re vezetett a Szeged.
 
Kosárváltással indult a második félidő, majd Kovács négy pontjával elkezdett zárkózni a Paks. Hiába faragott azonban hátrányából a vendég együttes, a Szeged rövidesen visszaállította a tíz pont feletti különbséget (69-57). Lóránt remekelt, egy triplát is bedobott, de a Brown-Dzseletovics páros is hasonlóan jó napot fogott ki – előbbi újabb triplája után már 75-62-re vezetett a Szeged. Kis triplájával éledezett az ASE, sőt: a paksiak megnyomták a harmadik negyed hajráját annyira, hogy Kis negyedet lezáró kettesével már 77-74 volt az állás.
 
Paige közelijére Govens dobott triplát, de Paige is betalált kintről (80-79). Dzseletovics triplát rontott, már a vezetésért támadhatott az ASE, amit Paige révén át is vett. Mindkét oldalról sikeres támadások érkeztek, így minden találat után az éppen pontot szerző együttes vezetett. Dzseletovics hármasa talált utat a gyűrűbe, Lóránt két büntetőjével maradt lőtávolságon belül a Paks. Keller hármasa is nagyon jókor jött a hazaiaknak, Dickey viszont csak egy büntetőt dobott be a kettőből, majd Dzseletovics hibázott (91-85). Jackson is rontott, teltek a másodpercek, őrizte hatpontos előnyét a Szeged, majd négy perccel a vége előtt Keller újabb hármasával kilencre növelte azt. Brown talált be közelről, eldőlni látszott a meccs. Rutinosan hozta le a hajrát a Szeged, előnyéből már nem engedett: száz pont fölé jutva végül 101-92-re nyert.
 
Naturtex-SZTE-Szedeák – Atomerőmű SE 101-92 (29-20, 26-24, 22-30, 24-18)
 
Bajnokság, 23. forduló
Szeged, Újszegedi Sportcsarnok
V.: Praksch P., Frányó P., Győrfy R. (Várhalmi Zs.)
 
Szedeák: Kerpel-Fronius G. 8, Govens 14/6, Brown 27/9, Dzseletovics 26/12, Dickey 11. Csere: Keller I. 10/6, Bognár K. 5/3, Kerpel-Fronius B. -, Balogh S. -.
 
ASE: Kovács Á. 14/6, Paige 12/3, Pupp 5/3, Lóránt P. 29/3, Jackson 16/3. Csere: Shepard 9, Kis R. 5/3, Velkey 2.
 
 
 
Nem volt teljesen nézők nélküli a vasi el Clásico. A Falco-tábor az Arena Savaria előtt lepte meg a Körmendre induló játékosokat, míg a körmendi szimpatizánsok a Városi Sportcsarnoknál várták kedvenceiket. Nagy kár, hogy a csarnokban aztán egyik tábor sem lehetett ott.
 
Keller zsákolásával indult a mérkőzés, amire Ferencz triplával válaszolt. Szép megmozdulások rögtön az elején. Jól dobott mindkét csapat, de többnyire a Falco vezetett, egészen a negyedik perc végéig, akkor Simons egyenlített, Taylor pedig a vezetést is megszerezte a körmendieknek. Perl egyenlített, Keller kosarával pedig már ismét a sárga feketéknél volt az előny. 12-14 a negyed közepén. Thames és Váradi kosarai következtek, majd megismétlődött a sorminta, de akkor a Falco magyar válogatott játékosa már egy triplával módosította az állást 16-19-re. Ireland vette vissza a vezetést a hazaiknak, 19-21 volt az eredményjelzőn, amikor triplát dobott. Barac és Ireland is mindkét büntetőjét bedobta. Rengeteg volt a kosár ebben a negyedben. 28-27.
 
Ireland duplájával növelte előnyét az Egis Körmend, de Thames is betalált, Keller ellen pedig sportszerűtlen faultot fújtak. Kezdett meglépni a hazai csapat, Gasper Okorn időt kért. 36-27-re nyílt az olló, Ferencz triplája is szottyant a szombathelyi gyűrűben, tizenkettő volt közte. Doktor és Simons is betalált, maradt a különbség. A Körmend uralta a játékot, a szombathelyieknél nem sok elképzelés volt, rengeteget hibáztak. Váradi bravúrkosarával próbált kikecmeregni a gödörből a Falco, majd Simons rontott távolról. Újabb szombathelyi kosár következett, Perl volt eredményes. Időt kértek a hazaiak. Jó szombathelyi védekezést követően Anderson triplájával zárkózott tovább a Falco. 43-40 volt a táblán. Ireland dobott egy triplát, az ellentámadásnál Kovács ellépte. Simons dobott be két büntetőt, a másik oldalon Kovács zsákolt. Simons újabb triplája után ismét kilenc pont volt a hazaiak előnye. Az utolsó percekben is potyogtak a  kosarak, hazai előnnyel mentek pihenőre a csapatok. 56-48.
 
Keller duplájával kezdődött, Simons triplájával folytatódott a második félidő. Barac büntetőivel jött fel ötre a Falco. Taylor dobása esett be a szombathelyi gyűrűbe, amire Keller Ákos remek zsákolással válaszolt.  Pontok mindkét oldalon, három pont volt a körmendi előny. Barac triplával egyenlített, 63-63. Azonnal időt kért a Körmend. Thames triplájával folytatódott a mérkőzés, amire Perl és Doktor válaszolt, hosszú idő után vezettek ismét a szombathelyiek. Ireland triplájával, Perl duplájával folytatódott a találkozó. 69-69-es állásnál befagyott az eredmény, hosszú percekig nem született kosár.  Perl duplája törte meg a gólcsendet, amire Simons válaszolt. Perl triplája után hárommal vezettek a szombathelyiek, Keller kosara után pedig már 71-76 volt. Ireland dobta a negyed utolsó kosarát. 73-76.
 
Kovács szerezte az utolsó negyed első kosarát, Ireland válaszolt rá. Ferencz egy trplával egyenlített, de Anderson azonnal válaszolt rá. Hihetetlen izgalmak voltak a vasi csúcsrangadón. Anderson újabb triplája után időt kért az Egis Körmend. Hat perc volt vissza, 78-84 volt a táblán. Kovács duplája és ráadás büntetője növelte tovább a vendégek előnyét, de Ireland és Thames kosarai után már Gasper Okorn kért időt. Váradi és Ireland is betalált, majd Takács duplájával 85-89-re jöttek fel a hazaiak. Keller brutális zsákolás ugrasztotta talpra a szombathelyi kispadot, Taylor válaszolt rá. A végjátékban a szenzációsan játszó Ireland még mindent megpróbált, hogy fordítani tudjon a csapata, de a sárga-feketék már nem engedték ki a győzelmet a kezükből. 93-99.
 
Egis Körmend - Falco-Vulcano Energia KC Szombathely 93-99 (28-27, 28-21, 17-28, 20-23)
 
Bajnokság, 10. forduló
Körmend Városi Sportcsarnok
Cziffra Cs., Farkas G., Török R. (Faidt M.)
 
Egis Körmend: Thames 16/3, Ireland 32/12, Ferencz 9/9, Simons 20/12, Taylor 10. Cserék: Thames, Tóth -, Németh Á. 2, Takács 4, Oroszi -.
 
Falco-Vulcano Energia KC Szombathely: Anderson 16/12, Perl 27/3, Váradi 15/3, Kovács 7, Keller 16. Cserék: Doktor 6, Barac 12/3, Lake - .
 
 
 
A mérkőzés első pontját Padgett szerezte meg büntetőivel, de a következő támadásban Warner egy középtávolival kiegyenlített. Subotic triplájával a hazaiak át is vették a vezetést. (5-4) A szolnoki együttes körülbelül négy játékperc elteltével már az ötödik csapathibájukat szerezték meg és Thompson büntetőivel ki is egyenlített a vendégcsapat. (9-9) A csapatok innentől fej-fej mellett haladtak tovább. Warner 2+1-es akciójával sikerült kisebb előnyt kovácsolni. (19-14) A soproniak kosárcsendjét Elmore törte meg. (20-16) Thompson, majd Elmore is betalált, így egy pontra zárkóztak a vendégek. 21-20
 
A második negyed Badzim triplájával, majd Juhos közelijével folytatódott, de a másik oldalon Supola szerzett kosarat, viszont a +1-jét már nem tudta érvényesíteni. (26-22) Juhos újabb kosara után, Kostas Flevarakisz időt is kért. (31-22) Egy vendég 5-7-es futást követően Gasper Potocnik kért időt. (36-29) Cakarun 2+1-es szituációját követően már tíz pont volt a különbség a csapatok között, de Borisov gyors ziccerével megint tízen belül voltak a soproniak. (41-33) Warner triplája után a hazaiaknál más nem talált be egy ideig, viszont Borisov betalált, így újra időt kértek a szolnokiak.  (44-35) Zsíros hármasa után újabb soproni időkérés következett. (49-36) Borisov állhatott a büntetőhöz és mindkettőt be is dobta, majd a másik oldalon ugyanezt tette Cakarun, így tizenhárom pontos hazai vendég vezetéssel mentek szünetre a csapatok. 51-38
 
A harmadik etap Borisov kosarával kezdődött, majd erre Subotic egy trójkával válaszolt. Borisov tripláját követően időt kért a hazai csapat. (56-46) Cakarun és Badzim szerzett kosarakat az időkérést követően, de a másik oldalról Borisov többször is betalált. (60-50) Pongó talált be a tripláról, majd a következő támadás során Takács talált be. (65-54) Míg a hazaiaktól Badzim volt aktívabb, addig a vendégcsapattól Padgett. Kovács talált be a tripláról, de Thompson szerzett még egy büntetőt a dudaszó előtt. 70-58
 
Az utolsó felvonás Elmore hármasával kezdődött, majd Fazekas szerzett kosarat a másik oldalon. Pongó hárompontosa, majd Juhos kosara után időt kértek a vendégek. (75-62) Majd a szünet után Elmore egyből triplázott. Cakarun és Subtic volt aktívabb a hazaiaknál, míg Elmore szerzett büntetőket valamint Supola is. (79-69) Padgett zsákolt egyet, majd egy ideig nem született pont, majd négy perccel a mérkőzés vége előtt időt kértek a szolnokiak. (81-71) Badzim kétszer is betalált a hármasról, míg Elmore és Borisov betalált a hárompontosról. (87-81) Badzim büntetői voltak a legutolsó pontok a mérkőzésen, így nyolc ponttal nyert a Szolnok. 91-83
 
Szolnoki Olajbányász - Sopron KC 91-83 (21-20, 30-18, 19-20, 21-25)
 
Bajnokság, 23. forduló
Szolnok, Tiszaligeti Sportcsarnok
V.: Papp P., dr. Mészáros B., Lengyel Á. (dr. Gincsai J.)
 
Szolnok: Warner 11/3, Rudner 4, Kovács 6/6, Subotic 7/6, Cakarun 24. Csere: Zsíros 3/3, Pongó 9/9, Badzim 18/9, Taiwo 1, Juhos 8, Frank -.
 
Sopron: Elmore 20/12, Thompson 9, Fazekas 3, Borisov 22/6, Padgett 21. Csere: Supola 4, Jogéla -, Takács 2, Werner 2, Halász -.
 
 
 
A bajnoki pontvadászat utolsó két csapat vívott egymással négypontos rangadót szombaton este Zalaegerszegen. Március elején egy 50 perces találkozón sikerült idegenben győznie Luca Bechi együttesének, a hazaiak olasz trénere ezúttal simább mérkőzésre számított, ám a JKSE számára egyfajta utolsó szalmaszálként kínálkozott ez a meccs, hogy ne szakadjon le végérvényesen a ZTE-ről.
 
Szabóéknak elsősorban a védekezést kellett rendbe tenni a sikerhez, hiszen a ZTE sorozatban elsősorban a palánk alatti helyzetekből szerzett pontok miatt szenvedett vereségeket. Szerdán a Körmend például 58 pontot ért el a festékből, de a Kaposvár is onnan szerezte pontjai felét a zalaiak ellen, 56-ot. Volt mit gyakorolni tehát a kulcsfontosságú bajnoki előtt az egerszegi csapatnak, a remélt siker érdekében.
 
A JKSE irányítóját, James Kinney-t minden bizonnyal nagy taps fogadta volna, ha lehettek volna nézők, hiszen az egykori egerszegi közönségkedvenc két szezonban is Egerszegen pattogtatott, első alkalommal együtt játszott másik két ikonnal, Darrin Govenssel és Djordje Panteliccsel is Zalában.
 
0-5-el indított a JKSE, ám Szabó és Wiggs hármasával gyorsan átvette a vezetést a ZTE. Szabó újabb hármasa után Patai Benjamin, a vendégek edzője érezte úgy, hogy tanácsokkal kell ellátnia tanítványait. Agresszívabban játszott a ZTE, a lepattanókban is jobbak voltak a hazaiak. Völgyi szép duplája után Duren dobta át Brbaklicot, s bár Williams egy 3+1-es akcióval közelebb hozta az övéit, 29-20-ra a ZTE nyerte az első negyedet.
 
Tonko Vuko két trojkájával megléptek a zalaiak, ám Coleman is kezdett belelendülni. Wiggs betörése után kialakult a legnagyobb különbség, 38-26 állt az eredményjelzőn. Az első magyar berényi pontokat Filipovic jegyezte, majd a JKSE elkezdett szépen lassan zárkózni. Williams szerencsés, palánkos hármasa után Kinney szerzett labdát, majd a ziccert is értékesítette a vendégek irányítója.
 
Luca Bechi kényszerült időt kérni, kicsit sikerült is megnyugtatnia csapatát, ám a vendégek légiósainak ismét helyén volt a szíve. A remek napot kifogó Williams újabb hármasával már 19 egységnél járt, de Garrett 2+1-es akciója láttán is örülhettek a képernyők előtt a jászságiak hívei. Szabó Zsolt zsákolása jelentette a ZTE 50. Pontját, ám cseppet sem nyugodhattak meg a zalai drukkerek. Brbaklic 2+1-es akciója után már csak 3 volt közte, 50-47 lett az első félidő végeredménye.
 
James Kinney szép megoldásaival indult a második félidő, előbb egy duplát szerzett, majd Williams kapott tőle egy forintos labdát. A következő támadásnál azonban megkapta 4. faultját, így hosszabb időre kispadra kényszerült. Coleman vette vállára csapatát, 2+1-es akciója után Kinney kezdett örömtáncba a kispad előtt, már csak kettő volt közte. Duren igyekezett oltani a tüzet, mielőtt komolyabb baj történt volna, Coleman-Duren dobópárbajjá kezdett alakulni a meccs ebben a szakaszban. Donaldson szép passzából Glenn talált be, ismét 8-al vezetett a ZTE, ám érezni lehetett, hogy nem dőlhetnek hátra a zalaiak ezen az estén; a Berény nagyon harcosan küzdött. Coleman már 21-nél járt, utolérte Williamst ponttermésben, a két amerikai a JKSE 60 pontjából 42-t jegyzett. Brabaklic szemfülessége és Glenn okos tempója zárta a negyedet, 68-64 állt az eredményjelzőn.
 
Williams negyedik hármasa is célba ért, csakúgy, mint Kinney büntetői, már csak egy pont volt a ZTE fórja. Kinney kicsit túlpörgött, ziccere után olyan vehemensen reklamált faultot, hogy technikait kapott, így kipontozódott. Nem esett azonban kétségbe a vendégcsapat, Coleman egalizált, sőt egy perccel később büntetőivel már a Berénynél volt az előny. Szabó gyorsan szerzett két duplát, majd Donaldson „lőtte be” magát a sarokból, hét-nullát futott a ZTE, a zalai kispad hatalmas örömmámorban tört ki. Korai volt azonban az öröm, hiszen a szívós jászságiak innen is visszajöttek… 87-84-re vezetett a ZTE, 20 másodperce maradt a berényieknek. Az edzői utasítás ellenére nem érkezett fault, csak dobás közben. Garrett mindkettőt bedobta, majd a túloldalon Duren is, ám a maradék idő elég volt a meccs emberének, Orlando Colemannek arra, hogy egalizáljon egy triplával. Ugyan még támadhatott a ZTE, ám betalálni nem tudott, jöhetett a hosszabbítás…
 
Vuko hármasa után Szabó kipontozódott. A ZTE csapatkapitánya nagyon bosszús volt, nem értette, hogy nem tudták megnyerni a meccset a rendes játékidőben… Ezzel valószínűleg nem volt egyedül, hiszen a március 2-i meccshez hasonlóan itt is megvolt a 12 pontos előny, ám ez nem tartott ki a végéig… A szezont még Berényben kezdő Donaldson hármasa után ismét 3 volt a zalaiak fórja, ám innen is volt visszaút a vendégeknek. Roppant izgalmas volt a végjáték. 98-97-nél Simon Kristóf mindkét büntetőjét kihagyta, az ellentámadásból pedig Coleman dobhatott. Ugyan kihagyta a meccslabdát, ám a lepattanót Filipovic Stefan kaparintotta meg nagy harc során. A játékvezetői hármas faultot fújt, az óra előbb 0.0-t mutatott, majd hosszas videózás után 1,2 másodpercre állították vissza. Talpon volt a teljes berényi kispad, a fiatal játékos idegei pedig kötélből voltak: mindkét dobást értékesítette. Igazi ellentámadásra már nem futotta a ZTE-től, így egy hihetetlenül izgalmas végjátékot nyert meg a Jászberény, 99-98 arányban. Coleman kis híján tripla-duplát jegyzett (36 pont, 9 lepattanó, 10 kiharcolt fault) és Williams (26 pont, 6 lepattanó)  is remek napot fogott ki, de mégsem ez volt a siker kulcsa: a JKSE az életéért küzdött és végsőkig hitt a sikerben. Hiába értek el a kék-fehéreknél öten is kétszámjegyű pontot, ez kevés volt az üdvösséghez. A ZTE négy győzelemmel jár a Jászberény előtt, ezzel a sikerrel a vendégek életben tartották reményüket a túlélésre.
 
Zalakerámia ZTE KK - Jászberényi KSE h.u.: 98-99 (29-20, 21-27, 18-17, 21-25, 9-10)
 
Bajnokság, 23. forduló
Zalaegerszeg, Városi Sportcsarnok
V.: Földházi T., Minár L., Balogh Gy.
 
ZTE: Duren 21/9, Donaldson 14/6, Wiggs 18/3, Völgyi 2, Szabó 18/6. Cserék: Simon -, Bonifert 2, Vuko 15/9, Glenn 8.
 
JKSE: Kinney 8, Coleman 36/6, Brbaklics 7, Williams 26/15, Filipovic 4. Cserék: Garrett 12/3, Ruják -, Füzi -, Katona -, Czirbus -, Primorac 6.
 
 
 
 
Fotó - falcokc.com

Vármegyei szövetségek