Tematikus nap a Kosárlabda Specifikus Módszertani Központ szervezésében
12
Mar
2021
Tematikus nap a Kosárlabda Specifikus Módszertani Központ szervezésében
2021. március 12.  |  19:57
Tisztelt Vezetők, Edzők, Kollégák!
 
A magyar kormány döntése értelmében 2021. január 1-től megkezdte működését a Kosárlabda Specifikus Módszertani Központ, amely március 18-án megtartja első tematikus napját, amelyre ezúton szeretettel meghívjuk Önöket.
A házigazda a pécsi Nemzeti Kosárlabda Akadémia lesz.
 
A tematikus nap célja, hogy egy egész napon keresztül, nagyszámú résztvevőt bevonva a programba, előadássorozat formájában feldolgozzanak egy-egy kosárlabda-specifikus témát: március 18-án a „döntéshozatal a kosárlabdában” lesz „terítéken”. A módszertani központnak két nemzetközileg is elismert szaktekintélyt sikerült bevonnia: Nenad Trunic és Janez Drvaric egyaránt a FIBA edzőképzési programjának felelősei, aktív FIBA instruktorok, akik állandó előadók a nemzetközi szövetség Europe Coaching Certificate programban. Mindketten hatalmas tapasztalattal rendelkeznek, ezért nyugodtan kijelenthető, hogy a tematikus napra szervezett előadássorozat igazi szakmai csemegének számít.
 
A járványügyi helyzet kockázati tényezőit figyelembe véve, az Emberi Erőforrások Minisztériuma iránymutatásaival összhangban, a tematikus napot személyes részvétel helyett online formában rendezik meg, ám így is minden magyar edző számára lehetőséget nyújtanak a részvételre. A programot élőben a Rátgéber Kosárlabda Akadémia YouTube-csatornáján lehet követni az alábbi linken:
 
A tematikus napot – amelyen felvezetésként bemutatják a sportág módszertani központját – a személyes részvétel hiányában is interaktív módon rendezik meg, lehetőséget adnak a kérdésfeltevésre minden előadás alatt. Kérdezni a YouTube videó alatt feltüntetett Google Form hivatkozásra kattintva lehet név és e-mail cím megadását követően – a résztvevők a küldés gombra kattintva juttathatják el kérdéseiket, amelyekre az előadók választ adnak.
 
Szeretnénk felhívni a klub- és akadémiavezetők, edzők, kollégák figyelmét arra, hogy a módszertani központ által szervezett tematikus nap rengeteg szakmai érdekességet, tudományos újdonságot, „ínyencséget” tartogat, így arra biztatunk mindenkit, hogy március 18-án legyenek ott a képernyők előtt, és kövessék végig a nemzetközi szaktekintélyek érdekesnek, izgalmasnak ígérkező előadásait.
 

A március 18-ai tematikus nap programja

Vármegyei szövetségek