Tippmix Férfi NB I: Váradi extrájával nyert a Falco
09
Mar
2021
Tippmix Férfi NB I: Váradi extrájával nyert a Falco
2021. március 9.  |  19:02
A kisebb gödörben levő, az elmúlt két bajnokiját elveszítő Falco látogatott a hat mérkőzés óta nyeretlen, de hazai pályán mindig veszélyes Kecskemét otthonába a 8. fordulóból elhalasztott meccs pótlásán. A sárga-feketéknél Benke Szilárd továbbra sem állt rendelkezésre, de Evan Bruinsma már nevezve lett a találkozóra, de pályára nem lépett végül.
 
Karahodzsics egy szép centerezés után szerezte meg a mérkőzés első pontjait, majd Thomas tett hozzá még kettőt, jobban kezdett a KTE (4-0). Doktor a sarokból próbálta tartani a lépést a hazaiakkal, ám ezúttal sem sikerült kivédekezni a Falcónak a kecskeméti akciót (6-3). Gyorsan magára talált a Szombathely, amely Váradi belépése és 2+1-es akciója után már vezetett is. Az első öt percben fej-fej mellett haladtak a felek, Váradi triplája után viszont egy kicsit megléptek a sárga-feketék (10-15). Sikerült tovább növelni a különbséget, Váradi Kornél 13-22-nél kért időt. Bár volt már tíz is közte, az utolsó percet megnyomta a Kecskemét. 24-30.
 
Lake két kosarával (az egyik egy nagy zsákolás volt) indult a második negyed, megint meglett a kétszámjagyű differencia a vendégeknek (24-34). Főként Wittmann és Karahodzsics jó játékának köszönhetően nem hagyta túlságosan ellépni ellenfelét a Kecskemét, Thomas büntetői után 37-41 volt az eredményjelzőn. Anderson kapta el a fonalat távolról, ám egyből jött Thomastól a válasz. Összességében a Falco magabiztosan őrizte az előnyét az első félidőben, de végig meccsben tartotta magát a kecskeméti csapat. 46-51.
 
Egy szombathelyi szerzett labdával és egy gyorsindítással indult a második félidő, de ezen kívül sok érdemleges nem történt az első két percben, többször eladták a labdát a kecskemétiek, míg a vendégek rosszul választották ki a dobásaikat (46-53). A KTE itt beragadt, újra kezdett hízni a csapatok közti különbség (50-62), jött is a hazai időkérés. Továbbra is szigorúan védekezett a Falco, ebből pedig megvolt a ritmus a támadásoknál is, ezúttal nem tudta lopni a távolságot a Kecskemét, amely ebben az időszakban nem találta a játékát a támadóoldalon. Kucsera hármasa után azonban vérszemet kaptak a fehér-mezesek, villámgyorsan négyre olvadt a vendég előny (61-65). Gasper Okorn időkérése megtette a hatását, Váradi és Barac is megtalálta az utat a gyűrűig (61-69). A kis megtorpanás után visszavette az irányítást a Szombathely. 66-76.
 
Andersonnak a negyedik negyed elején meglett a dupla-duplája (végül 11 gólpasszal zárt), miközben Váradi is nagyot játszott, ám ő ezúttal a pontszerzésben jeleskedett (69-81). Dramicsanin kosara után megint tízen belül volt a Kecskemét, ráadásul Wittmann is a helyére küldött egy hármast (76-81). Mintha kezdtek volna fáradni a vendégek, Karahodzsics lábbal könnyedén verte meg az ellenfél centerét, nagy futásban volt a KTE (78-81). Egy tripla itt, egy tripla ott, majd Váradi szerezte meg a 30. pontját, de Thomas visszaszedte a saját lepattanóját a túloldalon (83-86). A kulcspillanatokban megint a vendégek koncentráltak jobban, Váradi egy palánkos triplával nyolcra növelte a sárga-fekete előnyt (83-91). Lake kipontozódott, ami újabb fordulatot hozott a mérkőzésbe, Jaramaz távolijával kettő volt közte másfél perccel a vége előtt. Perl a vendégek szempontjából a lehető legjobbkor küldött a helyére egy triplát, ám Dramicsanin válaszolt (92-94). Egy perccel a vége előtt a Szombathely támadhatott és a vendégek be is tudták juttatni Kellernek a labdát (92-96). Karahodzsicsnak ütöttek oda, ám ő csak az egyiket dobta be (93-96). Váradi szolgálta ki Kellert, aki egy zsákolással ötre növelte a különbséget tizennégy másodperccel a vége előtt. Wittmann gyorsan ziccerezhetett, majd Perlt faultolták (95-98). A hátvéd mindkettőt kihagyta, de Barac még egy hazai triplakísérlet előtt odaütött Wittmannak, aki így csak két pontot szerezhetett. Az irányító direkt kihagyta a másodikat, de a lepattanót nem tudták megszerezni a kecskemétiek, így egy egylabdás mérkőzésen nyert a Falco. 96-98.
 
Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét - Falco-Vulcano Energia KC Szombathely 96-98 (24-30, 24-21, 20-25, 30-22)
 
Bajnokság, 8. forduló
Kecskemét, Messzi István Sportcsarnok
V.: Praksch P., Minár L., Makrai M.
 
KTE: Wittmann 15/6, Thomas 11/3, Djeraszimovics 15/3, Kucsera 3/3, Karahodzsics 15. Cserék: Lukács -, Jaramaz 14/3, Dramicsanin 19/6, Horti 4.
 
Falco: Anderson 13/9, Váradi 33/15, Doktor 7/3, Barac 10, Keller 10. Cserék: Perl 21/6, Korács -, Dancsecs -, Lake 4.
 
 
 
 
Fotó - KTE Kosárlabda Klub facebook

Vármegyei szövetségek