Öt év után négyszeri hosszabbítás
08
Mar
2021
Öt év után négyszeri hosszabbítás
2021. március 8.  |  11:15
A hosszabbítások hete volt az előző a Tippmix férfi NB I A csoportban, három mérkőzésen is "túlórázniuk" kellett a csapatoknak. Volt egy olyan találkozó is, amelyhez hasonlóra több, mint 5 éve került sor.
 
Kedden, Jászberényben a ZTE kétszeri hosszabbításban tudott nyerni 117-110-re. Egy napra rá a Sopron "egyszerű", 5 perces ráadásban verte az Oroszlány együttesét. A csúcs a szombati Szedeák-Kecskemét összecsapás volt: ez a találkozó 60 perc, azaz négyszeri hosszabbítás után dőlt el, s végül 122-116-os hazai siker született.
 
Ilyenre, hogy a rendes játékidőt követően még egy félidőnyit, azaz 20 percet "tegyenek rá", öt éve és két hete volt példa: 2016. február 21-én a MAFC verte négyszeri hosszabbítás után 123-121-re a Nyíregyházát.
 
Érdekességként említjük meg, hogy a fél évtizeddel ezelőtti és a most szombati 60 perces "kosárdráma" első számú játékvezetője Benczur Tamás volt. A "hét hőse" címet a sípmesterek közül dr. Mészáros Balázs érdemelné ki, a miskolci játékvezető ugyanis egyaránt közreműködött a kedden kétszeri, valamint a szombaton négyszeri hosszabbításba torkolló összecsapáson.

Vármegyei szövetségek