A hölgyek három, a férfiak két helyet javítottak a világranglistán
03
Mar
2021
A hölgyek három, a férfiak két helyet javítottak a világranglistán
2021. március 3.  |  20:55
A FIBA kihirdette új világranglistáját az Európa-bajnoki selejtezők végét követően.
 
A hölgyek annak ellenére is javítottak három helyet a rangsorban, hogy Szlovákia mögött csoportmásodikként végezve nem jutottunk ki az idei kontinensviadalra. A mieink a 26. helyre léptek előre a 29-ről, Európában pedig a 17. pozíciót foglalják el. A csoportellenfeleink közül a szlovákok két hellyel előttünk találhatóak a 24. helyen (Európában a 15.), míg Hollandia a 46. (Európában a 27.).
 
A 2022-es Eb-re 4-2-es mérleggel simán kijutó férfi válogatottunk is javított két pozíciót: Sztojan Ivkovics csapata most a 38. helyen áll, ami az európai 20. helyre jó. A csoportellenfelek közül Szlovénia a 16. (európai 12.), Ukrajna a 28. (európai 16.), míg Ausztria az 57. (európai 33.).
 
A lányok és a fiúk világranglistáját tavaly ilyenkor frissítették utoljára - tekintve hogy utána a koronavírus miatt nem rendeztek meg egyetlen utánpótlás-világversenyt sem, ebben nincs meglepetés. A lányoknál így továbbra is a 8. helyen vagyunk a világon - Európában a spanyolok, a franciák, az olaszok és az oroszok mögött az ötödikek.

Megyei szövetségek