Tippmix Férfi NB I: Körmenden szerezte meg első győzelmét a Jászberény
27
Feb
2021
Tippmix Férfi NB I: Körmenden szerezte meg első győzelmét a Jászberény
2021. február 27.  |  22:00
A szünet után az Egis Körmend a még nyeretlen Jászberényi KSE ellen tért vissza a pályára a 25. fordulóban.
 
Coleman zsákolására Thames két pontja volt a körmendi válasz, majd újabb két találattal jelentkezett a JKSE légiósa (2-6). Taylor is belelendült, szintén két támadást fejezett be hibátlanul, rögtön egyenlítettek a vasiak. Mócsán jegyezte a meccs első hármasát, de közben a JKSE is betalált, így minimális volt a különbség a negyed feléhez érve (9-8). Coleman is triplával jelentkezett, 15-13-ra vezetett ekkor a csapata úgy, hogy ő maga már 11 egységnél tartott. A játékrész utolsó percébe érve Garrett is betalált, Ireland büntetőire pedig Coleman válaszolt: tíz perc után 21-18-ra vezettek a vendégek.
 
Primorac egy kettessel növelte a különbséget, Czirbus dupláját követően pedig már időt is kértek a második negyed első két percét pont nélkül záró hazaiak (18-25). Taylor visszatért a pályára, dobott is egy duplát, de Katona büntetői is ültek, majd Coleman távolról vágta be: 30-20-ra vezetett már a Jászberény. A negyed felénél Mócsán hármasával jött vissza tízen belülre a Körmend, majd ugyanő egy gólpasszt is jegyzett Durázi zsákolásánál – ekkor a JKSE-kispad rendelte magához övéit (27-33). Garrett duplája talált célt, ráadásul egy faultot is kiharcolt, az érte járó büntetőt pedig szintén bedobta. A félidő hajrájában a hazaiak összpontosítottak jobban, jászberényi pont már nem érkezett, így 34-40-nél mehettek pihenőre a csapatok.
 
Négy gyors körmendi pontra héttel felelt a Jászberény, majd Thames és Taylor is betalált. Mócsán és Ireland jegyezte a következő vasi pontokat, egyetlen egységre fogyott a rögtön időt is kérő vendégek előnye (46-47). Simons triplája kimaradt, de két büntetőt bedobott a következő támadásból, így már a hazaiaknál volt a minimális előny. Felváltva estek a pontok, majd Taylor zsákolt egyet – Williams három büntetőből kettőt dobott be, Durázi triplával felelt (55-51). Egy-egy találat esett a negyed utolsó másodperceiben: 57-53-ról jöhetett a negyedik negyed.
 
Primorac és Williams is rontott ugyanazon támadáson belül, de mindkétszer a vendégekhez került a lepattanó, Garrett pedig már nem hibázott. Thames viszont egy hármassal jelentkezett a másik oldalon (60-55). A jól büntetőző Körmend apránként növelte a különbséget, Garrett triplája viszont gyorsan visszahozta a vendégeket. A következő három percben egy-egy kosár esett mindkét oldalon, így a hajrát közelítve maradt a négypontos hazai vezetés (66-62). Az időközben jászberényi vezérré előlépő Garrett újabb kettesét hazai időkérés követte, kettő pont maradt a hazai fórból. Brbaklic egalizált két és fél perccel a vége előtt, majd Ireland lecsorgó tripláját is ő gyűjtötte be. Az ellentámadás Garrett-triplával zárult, 66-69-nél ismét a Körmend kért időt. Thames duplája ült, de Williamsé is – egy büntetőt is dobhatott, az azonban kimaradt. Az utolsó perc 68-71-nél kezdődött, Garrett egyetlen büntetőjén kívül azonban már nem találtak a kosárba a felek, így a JKSE Körmenden szerezte meg szezonbeli első sikerét.
 
Egis Körmend – Jászberényi KSE 68-72 (18-21, 16-19, 23-13, 11-19)
 
Bajnokság, 25. forduló
Körmend, Városi Sportcsarnok
V.: Cziffra Cs., Fodor A., Szilágyi B. (Bogárdi J.)
 
Körmend: Thames 15/3, Mócsán 13/6, Ferencz -, Durázi 7/3, Taylor 19. Csere: Ireland 8, Simons 4, Németh Á. 2, Tóth N. -, Takács K. -.
 
JKSE: Kinney -, Füzi 2, Coleman 18/6, Williams 12, Primorac 5. Csere: Garrett J. 23/9, Brbaklic 4, Katona B. 4, Czirbus 4, Filipovic -.
 
 
 
Brutálisan bekezdett a Falco. Bruinsma és Perl szórta a pontokat, utóbbi tette közé a tízet az ötödik percben. Az OSE talán túlságosan is tisztelte a sárga-feketéket, Bailey próbálta tartani a lépést, de Anderson a 7. percben már meg is szerezte a Falco 20. pontját. Folyamatosan nyílt az olló, a hazaiak szemmel láthatóan élvezték a játékot, az oroszlányiak küzdöttek, de nem tudtak zárni az ollón. Sőt… Perl Zoltán triplájával már 27-13-al vezettek a hazaiak. 31-15 lett a negyed vége.
 
Anda szerezte az első kosarat büntetőből. Dancsecs hármast dobott rá. Sok hibával, de nagy küzdelemmel kezdte mindkét csapat ezt a negyedet. A Falco folyamatosan növelte előnyét, Barac tette közé a húszat. Lake brutális zsákolása kegyelemdöféssel is felérhetett az ellenfélnek, Bailey dobott rá egy triplát és hozza vissza a vendégek reményeit. A Falco azonban remek napot fogott ki, folyamatosan növelték előnyüket, gyakorlatilag el is döntötték a mérkőzést. 52-31.
 
Kosárváltással indult a harmadik negyed, az OSE energikusan jött ki a második félidőre, jelezve, hogy nem hajlandó feladni a mérkőzést. 54-37, majd 54-39 a táblán. Washington kosara után időt kért a Falco, 13 pontra olvadt a sárga-feketék előnye. Perl kosarával folytatódott a találkozó, remek támadás végén dobta. Abell válaszolt rá. Állandósult a 13 pontos hazai előny. Az OSE küzdött, de a Falco ismét robbantott és gyakorlatilag eldöntötte a meccset. Jöttek Perl és Bruinsma pontjai. 70-51.
 
Az utolsó negyedre a lényegi kérdések eldőltek. A Falco jobb csapat ezt ezen az estén is bizonyította, az OSE viszont az utolsó pillanatig küzdött, ami az oroszlányi szurkolóknak lehet biztató. 91-71.
 
Falco-Vulcano Energia KC Szombathely - OSE Lions 91-72 (31-15, 21-16, 18-20, 21-20)
 
Bajnokság, 25. forduló
Szombathely, Arena Savaria
Tözsér D., Tóth C., Török R.
 
Falco: Perl 19/3, Váradi 9/3, Doktor 6/3, Bruinsma 14/3, Keller 13/3. Cserék: Anderson 6, Dancsecs 6/6, Lake 12, Barac 3/3, Kovács B. 3/3.
 
OSE Lions: Washington 10, Kucsora 5/3, Abell 9, Bíró O. 6, Bailey 15/6. Cserék: Morgan 2, Garamvölgyi 7, Illés 9/3, Anda -, Anderson 5, Mucza -.
 
 
 
A Kaposvári KK vendége volt a Szolnoki Olajbányász a bajnokság 25. fordulójában.
 
A sikeres szolnoki támadásokra hasonlóan pontos befejezésekkel felelt a házigazda, négy-négy pontot hozott az első két perc mindkét oldalon. Allen büntetői után átvette a vezetést a Kaposvár, majd Rudner és Curry jelentkezett egy-egy triplával. Cakarun pontjaival kezdett meglépni az Olajbányász, 10-11 után két duplát is jegyzett. Juhos talált be kintről, a kissé beragadó Kaposvár időt is kért (10-18). A rövid szünet után ismét Juhos célzott jól a triplavonalon túlról, majd Curry törte meg két jó büntetővel a hazaiak pontcsendjét. Végül tízen belülre jött a negyed végére a KKK: 14-23-ról jöhetett a folytatás.
 
Subotic és Pallai pontjai gyorsan visszaállították a tíz feletti szolnoki vezetést. A Kaposvár is jegyzett két pontot, aztán mintegy kétperces gólcsend következett, amit Révész kettese zárt le. Subotic gól jó plusz büntető-akciója után ismét időt kértek a hazaiak, 32-18-ra vezetett ekkor az Olajbányász. Kovács kettesével folytatódott a meccs, majd kicsivel később Miliszavljevics pontjaival kezdte faragni hátrányát a Kaposvár, de még így sem tudott tízen belülre kerülni (24-36). Nem sokkal a félidő vége előtt aztán már igen: Miliszavljevics újabb pontjai után a vendégek kértek időt. A kaposvári légiós egy büntetőt is bedobott, majd még egyet, 32-40-re módosítva így az állást – Badzim büntetőire Hendlein válaszolt, így maradt a nyolc közte húsz perc után (34-42).
 
Hendlein egy triplával indította a második félidőt, aminek első három perce a hazaiaknak sikerült jobban: 41-46-nál már időt kellett kérnie az előnyéből folyamatosan veszítő vendég együttesnek. A kis pihenő jót tett a Szolnoknak, amely kis idő múlva ismét elkezdte növelni a differenciát, s visszaállította a tízpontos előnyét (43-53). Ismét a rontott támadásokról szóltak a következő másodpercek, majd Miliszavljevics és Subotic büntetőztek jól, így nem változott a különbség. Badzim triplája rontott a hazaiak esélyein, 45-58-nál jött az újabb Kaposvár-időkérés. Warner is kintről talált be: a negyed hajrájában a Szolnok akarata érvényesült, amely 63-47-es előnnyel várhatta az utolsó tíz percet.
 
A negyedik negyed első három perce egyetlen szolnoki pontot hozott, míg a hazaiak hatot jegyeztek. Subotic és Warner gyorsan tettek róla, hogy ne támadhasson a tízen belülre kerülésért a Kaposvár (53-68). Nem sokkal később tizenhét is volt már közte, ekkor Curry faragott a hátrányból egy triplával. Eldőlni látszott a meccs négy perccel a vége előtt, elfáradtak a hazaiak: a Szolnok növelte a különbséget, és végül húsz pont feletti fórral zárt – 61-82 a vége, magabiztos Olajbányász-győzelem született.
 
Kaposvári KK – Szolnoki Olajbányász 61-82 (14-23, 20-19, 13-21, 14-19)
 
Bajnokság, 25. forduló
Kaposvár, Kaposvár Aréna
V.: Praksch P., Goda L., Sörlei A. (Dr. Páli K.)
 
KKK: M. S. Curry 12/6, Krnjajski 3, Rivers 6, Hendlein 7/3, Allen 11. Csere: Révész 12, Miliszavljevics 10.
 
Szolnok: Warner 9/3, Rudner 5/3, Kovács P. 6, Subotic 20, Cakarun 11. Csere: Juhos 12/6, Badzim 9/3, Pallai 6, Taiwo 2, Pongó M. 2, Zsíros P. -.
 
 
 
Háromhetes szünet után folytatódott a bajnokság, a pontvadászat meglepetéscsapata, a Szeged látogatott Zalaegerszegre.
 
Pontgazdag első negyedet produkált a két gárda, fej-fej mellett haladtak a csapatok, a hazaiaktól Wiggs, Duren és Glenn, az SZTE-ben pedig Brown vitte a prímet. A védekezés egyik oldalnak sem volt erőssége, 28-30 állt az eredményjelzőn 10 perc után.
 
7-2-vel nyitottak a tiszapartiak, időt is kellett kérni Luca Bechinek, miután egy eladott labdát Dickey büntetett zsákolással. Bő rotációval dolgozott a zalai mester, Polster személyében már a 10. kék-fehér játékos lépett parkettre, s az egykori legendás center fia rögtön egy hármassal köszönt be, 37-39-re alakítva az eredményt. Mint később kiderült, ilyen közel már nem járt a ZTE ellenfeléhez ezen az estén… Dzeletovics hintett triplát, majd Brown lopott labdát és dobott be egy ziccert. Wiggs remekül dobott, harmadik hármasát is helyére küldte, ám a vendégek szinte minden eladott zalai labdából gyorsindításokat értek el, s igazolták, hogy ebben a műfajban kiválóak. Kerpel-Fronius Balázs nem véletlenül töltött Egerszegen két évet, saroktriplája után a labda – némi gondolkodás után – befelé hullott. 45-54-el zárult az első félidő.
 
A nagyszünet után Duren véletlenül belekapott Govens szemébe, ám a játékvezetők továbbengedték az akciót. Govens kissé felpaprikázódott, s innentől kezdve sokkal ponterősebben játszott az egykor szintén Egerszegen pattogtató amerikai. Egy kétségesnek tűnő játékvezetői ítéletet követően – Szabó Zsoltot faultolták, ám a síp néma maradt és egy gyorsindítás után ismét a Szedeák ért el egy duplát, a ZTE csapatkapitánya kérdőre vonta Kovács Nimród játékvezetőt a lökés kapcsán, aki két technikaival kiállította a zalai csapatkapitányt. Szabó Zsolt elég hangosan adott hangot nemtetszésének, a ZTE pedig a kiállítás következtében a 24. percben elveszítette kapitányát. 53-66-ról folytatódott a játék, a jelenet inkább a Szegedet zavarta meg, Polster triplája és Vuko büntetői révén nyolcra csökkentette hátrányát a hazai csapat. Ekkor azonban magasabb fokozatba kapcsolt a Szekulovics-gárda, a ZTE pedig nagyon gyengén védekezett. Egyre nőtt a különbség, Darrin Govens hármasával már húsz volt közte. Egy újabb labdalopás után Brown zsákolt, 22 pont volt közte 30 perc után. Luca Bechi nem véletlenül emelte fel a hangját: közel harminc pontot kapott ismét egy negyed alatt a gyatrán védekező ZTE.
 
Vuko kosarával nyitott a Zalaegerszeg, majd a két egykori szombathelyi nevelés csapott össze: Bognár Kristóf blokkolta Simon Kristófot. Utóbbit ez eléggé tűzbe hozta: előbb egy labdalopás után ziccert szerzett, majd egy triplát is. Sőt, az ő betörése után a 33. percben már csak tíz volt közte. Simon újabb hármast szerzett, ám hét pontnál közelebb már nem tudott kerülni a zárónegyedben becsülettel küzdő ZTE, ahol ekkor hosszú ideig négy fiatal magyar – Simon, Bonifert, Polster, Völgyi – volt pályán Tonko Vuko mellett. A vége nyolcpontos szegedi siker lett; a Szedeák 26 büntetőt dobhatott, ám nem csupán ennek köszönhetően hagyta el győztesen a parkettet. A vendégek 18 pontot értek el gyorsindításokból, s remek csapatjátékot nyújtottak: 21 (!) gólpasszt osztottak ki Szrecsko Szekulovics tanítványai. Dickey ismét hozta a tőle megszokott dupla-duplát, de Brown, Dzeletovics és Govens is sokat tett hozzá. A ZTE-ben öten is kétszámjegyű pontot hoztak össze, s 87 ponttal lehetett is volna meccset nyerni, ha a védekezés működött volna… Így viszont megérdemelten vitte el a két pontot Zalából a Szeged, s tovább tapad az élbolyra.
 
Zalakerámia ZTE KK - Naturtex-SZTE-Szedeák 87-95 (28-30, 17-24, 16-29, 26-12)
 
Bajnokság, 25. forduló
Zalaegerszeg, Zalakerámia Sport- és Rendezvénycsarnok
V.: Földházi T., Söjtöry T., Kovács N. (Fekete L.)
 
ZTE: Duren 14/3, Wiggs 13/9, Bonifert -, Vuko 20, Glenn 17. Cserék: Simon 12/6, Donaldson 3, Polster 6/6, Völgyi -, Szabó 2.
 
Szedeák: Kerpel-Fronius G. 2, Govens 18/6, Brown 20/6, Dzeletovics 20/6, Dickey 20. Cserék: Keller 3, Kerpel-Fronius B. 5/3, Bognár 7/3, Balogh -.
 
 
 
Baljós előjelekkel várhatta a Sopron elleni bajnokit a Kecskemét együttese, hiszen egy nappal a találkozó előtt derült ki, hogy a csapat szakmai stábjának egyetlen tagja, a stáb legfiatalabb edzője, a Mercedes-Benz Gyár Nemzeti Kosárlabda Akadémia U16-os csapatát is irányító Dusan Markovic lehet csak ott a mérkőzésen.
 
A szegény embert még az ág is húzza alapon a bemelegítéskor a hazai gyűrű szenvedett balesetet, így a találkozót az eredeti kiíráshoz képest harmincöt perccel később, 17:35-kor kezdték a felek.
 
Padgett közelijével a vendégek gyorsan magukhoz ragadták a kezdeményezést, majd Werner is hozzátett kettőt (0-4). Egy Karahodzsics büntetővel és egy Wittmann triplával egyenlített a Kecskemét, de Thompson hármasa azonnal érkezett válaszként (4-7). A festéken belül megállíthatatlannak bizonyultak a soproniak, akik leginkább Padgett játékára építve fokozatosan léptek el az ellenfelüktől (4-11). Látszott a kihagyás a csapatokon, több nem várt eladott labda és elhibázott befejezés is becsúszott a támadásokba. A lepattanócsatát uralva a negyed végéig tartotta a kidolgozott előnyét az SKC, amely egy utolsó másodperces 2+1-es akcióval tízre nőtt. 11-21.
 
Jogéla egy nagy zsákolással, Wittman egy nagy sarokhármassal nyitotta a második negyedet. Összességében a kecskemétiek nyitották jobban ezt a felvonást, egy 13-2-es futással át is vették a vezetést (24-23). Továbbra sem ültek a vendég támadások, miközben a KTE egyre jobban kezdett felpörögni, két triplával már hat volt közte. Elmore percei következtek, aki villámgyorsan berámolt öt pontot, amihez még Borisov is hozzátett egy duplát, egy másfél perces jó periódus után megint a Sopronnak állt a zászló (30-31). Hiába kért időt Dusan Markovic, a soproni lendület egészen a nagyszünetig kitartott. 34-42.
 
Fordulatos mérkőzést játszottak a csapatok, ezúttal a hazaiak kerültek fölénybe, akik Wittmann négypontos megmozdulása után újfent átvették a vezetést (43-42). Szinte már menetrendszerűen jött az újabb fordulat, Borisov vezérletével megint ellépett az SKC (43-52). Ebből viszont most nem tudott felállni a KTE, egyre csak nyílt az olló a záró játékrész előtt, Supola távolijával már a húsz is meglett közte. 51-71.
 
Az utolsó negyedben sokáig kosárra kosár volt a válasz, ezzel viszont nem tudott közelebb férkőzni a Kecskemét (59-79). Kezdett elfáradni a hazai csapat, miközben továbbra is jó energiával játszott a Sopron, négy és fél perccel a vége előtt már gyakorlatilag eldőlt a mérkőzés. Innen nem engedték ki a győzelmet a kezükből a vendégek, akik egymás után kétszer is nyerni tudtak idegenben. 74-92.
 
Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét - Sopron KC 74-92 (11-21, 23-21, 17-29, 23-21)
 
Bajnokság, 25. forduló
Kecskemét, Messzi István Sportcsarnok
V.: Kapitány G., Győrffy P. A., Balogh Gy
 
Kecskemét: Wittmann 26/15, Thomas 10/6, Djeraszimovics 5, Kucsera -, Karahodzsics 9. Cserék: Lukács 8/6, Jaramaz 9/6, Dramicsanin 7/3, Horti -.
 
Sopron: Elmore 19/12, Thompson 6/3, Borisov 28/18, Werner 4, Padgett 16. Cserék: Supola 6/6, Fazekas -, Takács -, Jogéla 11, Bagó 2, Sitku -.
 
 
 
A találkozó elején a hazaiak jobban kezdtek, mivel egy 3-0-ás futást csináltak, de a vendégek Lóránt és Jackson kosaraival gyorsan átvették a vezetést, majd ezt követően Valerio-Bodon triplájával komoly előnyre tettek szert a paksiak, de Carev egyből válaszolt rá egy hármassal. (6-9) Lóránt újabb kosarát követően Dragan Alekszics időt kért. (6-13) Brkics szerzett kosarat a szünet után közvetlenül, majd kis idő múltán Shepard egy 2+1-es szituációt csinált. Funderburk triplájával két pontra zárkózott a pécsi együttes, de Valerio-Bodon gyors kosarainak köszönhetően megint elléptek a vendégek. (13-18) Ruják és Lewis kosaraival egy pontra zárkóztak a hazaiak az utolsó percben. (17-18) Paige pályára lépését követően az első alkalomkor egyből betalált a hármasról, de Lewis még tudott válaszolni rá, így egy pont előnnyel végzett a Paks együttese az első tíz perc után. 20-21
 
A második negyed elején pár támadáson keresztül nem született kosár, majd Lewis talált be megint a hárompontosról, ezt követően pedig csapattársa Ruják szerzett egy közelit. Eilingsfeld ezt nem hagyta annyiban és egy 2+1-es akciót vitt véghez, így egy pontra zárkóztak fel a vendégek. (25-24) A csapatok ezután fej-fej mellett haladtak, de egy hazai gyors 6-0 következett, melyet Meleg kezdett meg és Brkics zsákolásával zárult, ekkor időt kért az Atomerőmű. (35-29) Eilingsfeld törte meg a paksiak kosárcsendjét két büntetőjével. Kis ideig megint nem született kosár egyik oldalon sem, majd előbb Budimir aztán Funderburk szerzett egy hárompontos. (41-33) Capers egy szép betörést követően könnyedén szerzett két pontot csapatának, ezt követte egy hazai időkérés. (41-35) Egy rontott dobást követően Capers gyorsindításból szerzett megint könnyű kosarat, de Budimir és Funderburk gyorsan válaszoltak rá. (45-37) Capers továbbra is folyamatosan szerezte a pontokat, de Meleg és Brkics kosarait követően a második negyed végén tíz ponttal vezettek a hazaiak. 49-39
 
A szünet után Braniszlav Dzunics együttese jól kezdett, hiszen Jackson tripláját Capers ziccere követte, így már csak öt pont volt a különbség a két csapat között. (49-44) Lewis törte meg a pécsiek kosárcsendjét, majd az ő példáját követte Budimir és Funderburk is, míg másik oldalról ezt Shepard próbálta ellensúlyozni. (55-46) A következő három támadásban triplák születtek; a vendégek oldaláról Eilingsfeld és Velkey szerezte, míg a hazaiaktól Brkics. (58-52) Ruják kosarát követően időt kértek a paksiak, amikor is hat pont volt a különbség a két csapat között. (64-58) A dudaszó előtt még Velkey szerzett kosarat, így négy pontra csökkent a különbség. 66-62
 
Az utolsó felvonás Lewis kosarával folytatódott, majd erre Capers válaszolt egy hármassal. Kis idő múlva Lóránt hármasával kiegyenlített az Atomerőmű és jött is egyből az időkérés a hazaiak részéről. (68-68) A csapatok fej-fej mellett haladtak tovább, majd Lewis triplájával ellépett a hazai csapat, így érkezett az időkérés egyből a paksiaktól. (75-72) Funderburk és Dragaszevics büntetőivel még tovább növelték előnyüket a hazaiak, ezt próbálta ellensúlyozni Capers triplájával. (79-75) A másik oldalon Jackson állhatott a vonalhoz, de csak egyik büntetőjét tudta érvényesíteni, a következő támadásban Funderburk büntetőivel és Brkics ziccerével komoly előnyre tettek szert a pécsiek egy perccel a mérkőzés vége előtt. (85-76) Capers dobhatott büntetőket még, így hét ponttal nyert a Pécs csapata. 85-78
 
PVSK-VEOLIA - Atomerőmű SE 85-78 (20-21, 29-18, 17-23, 19-16)
 
Bajnokság, 25. forduló
Pécs, Lauber Dezső Sportcsarnok
V.: Papp P., Nagy V., Lengyel Á. (dr. Gincsai J.)
 
Pécs: Ruják 8, Funderburk 17/3, Carev 3/3, Budimir 13/3, Brkics 17/3. Csere: Dragaszevics -, Meleg 4, Lewis 21/9, Demeter -.
 
Paks: Capers 16/6, Shepard 11, Valerio-Bodon 5, Lóránt 7/3, Jackson 8/3. Csere: Kovács 4, Eilingsfeld 17/3, Kis -, Paige , Gulyás 2, Velkey 5/3.
 
 
 
Remek formában látogatott az Alba Fehérvárhoz a Debrecen együttese, amely a legutóbbi hat mérkőzését megnyerte.
 
Tóth vezérletével rendesen bekezdett a DEAC, pár perc elteltével már 8-2-es vendég előny állt az eredményjelzőn. Davis jó játékával tartotta magát az Alba, de egy újabb jó periódussal megint megléptek a vendégek (10-17). Davis továbbra is az elemében volt, két jó hármast is a helyére küldött, visszajöttek a hazaiak (16-17). Vojvoda triplájával átvette a vezetést a Fehérvár, ami ki is tartott a negyed végéig, ám az utolsó szó a Debrecené volt, pontosabban Moody-é, aki három büntetőt értékesítve visszaszerezte a vendég előnyt. 25-27.
 
Teljesen kiegyenlített, rangadóhoz méltó mérkőzést játszottak a felek, ráadásul a pontszerzéssel sem akadt különösebb probléma, tizenhárom perc játék után 34-36 állt az eredményjelzőn. Davis és Tóth különcsatája néhol élményszámba ment, egyik fél sem tudott érdemben ellépni a másiktól (41-43). Innen csinált egy 13-7-es futást az Alba, így négypontos előnnyel mehetett a nagyszünetre. 54-50.
 
Remek energiával kezdte a második félidőt a DEAC, Tóth büntetői és Moody nagy zsákolása után újra egál volt az eredmény. Az egyébként első fehérvári mérkőzésén remekül játszó Gillon büntetői ültek, de Tóthra továbbra sem volt válasz (56-56). Továbbra is kiélezett csata folyt, remek színvonalon – legalábbis a támadóoldalon biztosan (64-64). Sikerült egy kisebb előnyre szert tennie a hazaiaknak, legalábbis az öt pont ezen a meccsen már annak számított, ám Tóth Ádám ezúttal egy triplával jelentkezett. Megint volt egy jobbnak mondható fehérvári periódus, ám újfent tudott reagálni a DEAC, nem tudtak dűlőre jutni a csapatok. 82-78.
 
Ezúttal a vendégeknek sikerült két jó percet menni, akik Drenovac saroktriplájával átvették a vezetést (82-83). Davis középtávolija a helyére került, majd Molnár Márton fordult be szépen, felváltva vezettek a csapatok, amikor már csak hét perc volt vissza (86-87). Davis volt megint eredményes, ám Hines csak az egyik büntetőjét dobta be, 88-88-nál kezdhették újra elölről a felek. Molnár Márton, majd Ahmad talált a gyűrűbe, aztán az ex-fehérvári Guyton távolija dadogott be. Nem úgy, mint Hearst trojkája, amely csont nélkül talált célba (93-93). Egy jó védekezés után Ahmad zsákolhatott, Kovács Adrián kért időt két perccel a vége előtt (95-93). Hines kiegyenlített, 95-95-ről fordultak az utolsó percre a csapatok. Moody egy óriási hármast süllyesztett el, ezúttal Forray Gábor kért időt. Curry elrontotta a fehérváriak támadását, innen pedig már jól menedzselte az előnyét a Debrecen, amely egy rangadóhoz méltó mérkőzést húzott be. 95-102.
 
Alba Fehérvár - DEAC 95-102 (25-27, 29-23, 28-28, 13-24)
 
Bajnokság, 25. forduló
Székesfehérvár, Alba Regia Sportcsarnok
V.: Benczur T., Ádám J., dr. Mészáros B.
 
Alba: Gillon 12, Curry 10/6, Vojvoda 7/3, Davis 18/9, Omenaka -. Cserék: Hearst 20/12, Lukács 9, Balsay 3/3, Markovics 7, Ahmad 9.
 
DEAC: Moore 10/6, Somogyi 4, Polyák -, Hines 10/3, Tóth 24/3. Cserék: Molnár D. -, Moody 13/3, Guyton 5/3, Drenovac 22/12, Molnár M. 14.

Vármegyei szövetségek