A PEAC az első elődöntős a kupában
24
Feb
2021
A PEAC az első elődöntős a kupában
2021. február 24.  |  15:00

A 2021-es Killik László Női K&H Magyar Kupa első negyeddöntőjében a PEAC-Pécs 53-52-re legyőzte a VBW CEKK Ceglédet. Végletekig kiélezett csata kerekedett, ahol a hajrában egyik fél sem tudott elszakadni. Wentzel Nóra büntetőivel szerzett előnyt az utolsó perchez érkezve a PEAC. Itt már szabályos találatot egyik gárda sem szerzett. Tinara Moore duplája időn túl született, így a pécsiek jutottak tovább.

Villámrajtot vett a PEAC-Pécs. Tijana Andusic 2+1-es helyzetével és Kiss Virág büntetőivel 5-0-s előnyre tettek szert a pécsiek. A CEKK első találatát Tinara Moore szerezte, de ezt követően is lendületben maradt és 9-2-re ellépett Csirke Ferenc együttese. Időkérés után rendezte sorait a Cegléd. Sorrendben Moore, Katerina Sotiriou és Gorjanácz Ágnes találataival 10-9-re fordítottak Kostas Keramidas tanítványai. Innentől kezdve az első negyedben nem alakult ki nagy különbség a felek között. 10 perc után 14-14 állt az eredményjelzőn. A második szakaszt Sánta Petra triplája vezette fel. Moore és Dominique McBryde dupláival 18-17-nél azonban ismét a ceglédiek jártak előrébb. A következő percek újabb fordulatot hoztak. Ezúttal a pécsiek kaptak el egy jobb sorozatot, négyperces ceglédi kosárcsendet kihasználva 25-18-ra fordítottak. A PEAC 29-23-ig őrizte jelentősebb előnyét. Sokáig kellett várni a CEKK első triplájára, ami a félidő hajrájában érkezett meg. A ceglédiek két egységre is felzárkóztak ezt követően. Wentzel Nóra büntetőjével 20 perc után végül 30-27-re vezetett a PEAC.

A pécsieknél Szücs Réka 10 egységnél járt, míg a Ceglédnél Moore és McBryde 8-8-nál a nagyszünetben. A harmadik negyedet Gorjanácz és Paula Strautmane kosárváltása indította, majd McBryde egyenlített. Támadásban ebben a szakaszban sokáig a Cegléd bizonyult élesebbnek, így 35-35 után Moore és Mariona Ortiz révén 40-35-re szakadt el. Ahogy a második etapban a pécsiek, úgy a harmadikban a ceglédiek sem tudták megőrizni a nagyobb előnyüket. A játékrész végére 42-40-re visszazárkózott a PEAC. A záró szakasz elején Sarok Nikolett dudaszós triplájával 43-42-re fordítottak a pécsiek. A folytatásban azonban Kobolák és McBryde is megvillant távolról, így 46-42-nél, illetve 50-46-nál is 4  pontra nőtt a ceglédi előny. A PEAC előbb Wentzel 2+1-es megoldásával, majd Sarok hármasával kapaszkodott fel egy pontra. Kiss Virág révén pedig fordítottak is. Egylabdás végjáték kerekedett. Sotiriou büntetőivel 52-51-nél újra a ceglédiek jártak előrébb, majd Wentzel büntetőivel 53-52-nél a PEAC vezetett. Erről az állásról érkezett el az utolsó perc. Itt Sokáig egyik fél sem talált be. 37 másodperccel a vége előtt Strautmane két büntetőt hibázott, így egypontos hátrányból támadt a Cegléd. Végig a CEKK-nél volt a labda, de nem tudtak tiszta dobóhelyzetet kialakítani. Gorjanácz kísérlete lejött és végül a dudaszó pillanatában Tinara Moore tette vissza a lepattanót. Hosszú videózás következett, melynek végén a játékvezetők úgy ítélték meg, hogy időn túl volt a dobás. Hatalmas pécsi ünneplés kezdődött, drámai csatában jutott tovább a PEAC.

VBW CEKK Cegléd - PEAC-Pécs 14-14, 13-16, 15-10,

Magyar Kupa negyeddöntő
Budapest, Gabányi László Sportcsarnok
Papp P., Boros T., Györfy R. (Forrai S.)

VBW CEKK Cegléd: Ortiz 10, Gorjanácz 5, Sotiriou 7, McBryde 14/12, Moore 11. Csere: Révész, Ruják, Kobolák 5/3.

PEAC-Pécs: Szücs 10/6, Wentzel 13/3, Strautmane 3, Kiss 3, Wentzel 11/3. Csere: Kaposi 1, Sánta 3, Sarok 11/9.

 

 

Fotó: Grigász Péter

Megyei szövetségek