21
Jan
2021
FELNŐTT FÉRFI: IZGALMAK FELSŐ FOKON
2021. január 21.  |  10:45

Az SPC-SZEK mérkőzés mindenki tudatában egy nagyon kemény ütközetként van jelen. Szinte teljes kerettel jelentek meg a csapatok a már lassan éjszakába nyúló mérkőzésen. Sajnos a jelenlegi helyzet nem teszi lehetővé a nézők fogadását, de kijelenthető, hogy ez a találkozó egy-egy NBA meccsnél sokkal izgalmasabb! A vendéglátók jobban és energikusan kezdték a összecsapást, de a vendégek nem adták könnyen a bőrüket. Mándoki Tamás vezérletével igyekeztek meccsben tartani magukat, gondolva arra, hogy a meccs vége még messze van és sokkal jobban fogják bírni. Az első negyed végén nagy hajrával sikerült a SZEK csapatának átvenni a vezetést, igaz, mindösszesen egy ponttal. A második etap már az SPC-ről szólt. Uralták a játék elemeit mind védekezésben és támadásban, tudtak olyan szinten játszani, amire még a vendégek A csoportos múlttal rendelkező játékosainak sem volt ellenszerük. Tizenegy pontos előnyt tudott termelni a nagy pihenőre a Szarvas-Gaál-Szpíró trió vezérletével az SPC. A második félidő tartogatott igen sok izgalmat. Bár a vendéglátó csapat jobban kezdett és majdnem húsz pontos előnyre tett szert, viszont Gaál Róbert kiválásával nagy lehetőség nyílt a látogatók előtt. Szépen lassan dolgozták le hátrányukat, és a negyedik negyed közepére sikerült  azt ledolgozni. Mire visszajöttek a meccsbe, addigra a vendégeknél állt ki Mándoki Tamás. Ennek ellenére izgalmasnak ígérkezett a meccs vége. A hazaiaknál Szarvas Gábor, a vendégeknél Kovács Attila vette hátára csapatát és megtett mindent a győzelemért. Szarvas Gábor viszont pontosabb és élesebb volt, amivel megszerezte a hazaiaknak a győzelmet, bár a SZEK-nek volt még labdájuk, ám a lehetőséggel nem tudtak élni.

SPC – SZEK KE  91-87 (22-23, 25-13, 24-27, 20-27)

Szolnok, 2021.01.15., Vezette: Drenyovszki Dániel, Fehérvári Gergely

Szpíró Balázs: „Sajnos még mindig vannak hiányzóink, ennek ellenére bizakodva vártuk a mérkőzést. Szoros első negyedet követően fokozatosan el tudtunk lépni. huszonhárom pontos előnynél elkövettük a legnagyobb hibát, elhittük, hogy eldőlt a mérkőzés. Természetesen a SZEK ezt meg is bosszulta. Szerencsére ki tudtunk jönni a hullámvölgyből.”

Turzai Zsolt: „Egy nagyon jól kosárlabdázó ellenfél mellett újra meg kellett küzdjünk a démonainkkal is. Acélos akarattal, szorgos munkával húsz pontos hátrányból álltunk talpra úgy, hogy a bőrünkön éreztük a rólunk alkotott előítéleteket. Újra megéltük, milyen is, amikor mostohagyerekként bánik velünk a síp. Egészen az utolsó két percig ezzel együtt is felül tudtunk kerekedni a nehézségeinken és a balszerencsénken. A záró időkérést követően rendezetten, eltökélten, sőt, fegyelmezetten érkeztünk vissza a parkettre. Mert volt tervünk, tudtuk, mit akarunk játszani! Meg is valósítottuk, de sajnos ezen a rangadón sem mi voltunk a szerencse kegyeltjei. Nagyon várjuk már azt az összecsapást valamely riválisunkkal, amikor sorsdöntő pillanatokban nem áll balszerencsés takarásban a játékvezetői síp. Keserűségünket sokkal inkább fűti ez, mintsem kikapni egy jobb csapattól, férfias küzdelemben. Bizakodva várjuk, hogy egyszer ez a rossz sorozat is megszakadjon. Ez a nagyszerű játék teli van élménnyel. Győztesnek, vesztesnek egyaránt, de csak akkor válik igazzá, ha valamennyi pályára lépő komolyan veszi, amit csinál. Nem elég csak tíznek, tizenkettőnek kell! Örültünk, amikor a kiírásból megtudtuk, hogy NB.I. „A” licenccel érkező játékvezető dirigálja az összecsapást, de a csalódásunk leplezetlen. A hozzáállás sokszor marad el az elvárhatótól. Gratulálunk a SPC csapatának, jól éltek a sors kínálta lehetőséggel! Nekik, játékosként pont ez volt a dolguk. Érdemeikből semmit nem von le, hogy gyakran úgy éreztük, jó, hogy nem vízilabda meccset játszunk, mert ilyen erősen lejtős hazai pályán kifolyna a medencéből a víz. Ha a SPC játékosai edzőként megtanítják fiaiknak és lányaiknak, miként kell megragadni a pillanatot és élni a kínálkozó alkalommal, hogy győztesen kerüljenek ki egy párharcból, csak nyerni fog a magyar kosárlabda! Köszönjük a mérkőzést! Hajrá SZEK!”

Vármegyei szövetségek