21
Jan
2021
FELNŐTT FÉRFI: MESTER „MESTERI” BEMUTATKOZÁSÁNAK EREDMÉNYE, HARMINCHÁROM PONT!
2021. január 21.  |  09:54

A megyei felnőtt férfi bajnokság küzdelmei Tiszakécske városában folytatódtak, ahol is a Tiszakécske VSE csapata az SPC-t látta vendégül a csütörtöki éjszakában. Az előzetes esélylatolgatások alapján talán az SPC számíthatott favoritnak, azonban a vendég oldalon lévő több játékos hiánya szoros összecsapást vetített előre. Ez nem is maradt el a mérkőzés folyamán. Az első negyed igazi hazai dominanciával indult, és az első etap végére tizenegy pontos hazai előny díszelgett az eredményjelzőn. Bár a második játékrész már kiegyenlítettebb játékot hozott, ez is csak a tíz pontos differenciára való felzárkózásra volt elég az SPC együttesének. A félidei szusszanás után aztán ismét a vendéglátók ragadták magukhoz a kezdeményezést, és úgy tűnt, hogy a kialakított tizenkét pontos előnnyel eldöntik a mérkőzés sorsát. A záró etap azonban nem várt izgalmakat hozott. Az utolsó szalmaszálba kapaszkodó szolnoki alakulat egyre csak dolgozta le a hátrányát a jelentős rövidzárlatot mutató Tiszakécske ellen. Ez a felzárkózás olyan jól sikerült, hogy a vendégek egálra mentették a mérkőzést a negyedik negyedet záró dudaszó előtt. Következhetett a hosszabbítás. A "túlóra" alatt aztán magukra találtak a vendéglátók, és ha minimális három ponttal is, de maguk javára fordították az állást, és húzták be a győzelmet. Izgalmakkal teli, fordulatos összecsapáson, sportszerű játék mellett született meg a Tiszakécske VSE megérdemelt győzelme.

Tiszakécske VSE - SPC 89-86 ( 22-11, 18-19, 21-19, 19-3, 9-6)

Tiszakécske, 2021.01.07., Vezette: Zahorán Kitti Mária, Szőcs Béla

Bányai Viktor: "Mester"-i téli igazolásunknak köszönhetően megleptük a vendégeinket az elején. De a nagy tempó belőlünk is sokat kivett (kivéve Mestiből) és hiába voltunk végre sokan a keretben, belassultunk a végére, a szolnokiak meg betaláltak kintről. Volt egy kis feszültség is, sok figyelmeztetés és technikai, büntetőkkel mindkét csapat megnyerhette volna a meccset, de a végén mi örülhettünk. Gratulálok Mester Ferinek a harminchárom pontos bemutatkozáshoz. Remélem, nagy lökést ad a csapatunknak ez a győzelem! Sok sikert kívánunk az SPC-nek a továbbiakban!”

Tóth Viktor: „Gratulálunk az ellenfélnek! Mindkét csapat sok esélyt elszalasztott a győzelem megszerzésére, végül néhány kihagyott ziccer és üres dobás a mi vesztünket okozta. Tartalékos összeállításban érkeztünk, ezért csapatunk is megérdemli a dicséretet a játékáért.”

Vármegyei szövetségek