21
Jan
2021
FELNŐTT FÉRFI: A CSAPATMUNKA HOZTA MEG A GYÜMÖLCSÖT
2021. január 21.  |  09:52

A Véső úton ütközött meg a Szolnoki Baglyok és a Törökszentmiklós csapatai. Mindkét együttes bő rotációval rendelkezett, nem volt „rövid” egyik kispad sem. Kevés ponttal kezdődött a mérkőzés, a játékosoknak be kellett melegedni, több büntető is kimaradt. Kovács és Szilágyi palánk alatti ziccerei előnyhöz juttatták a hazaikat. A TKSE nehezen talált üres dobóhelyzetet, alacsony dobószázalékkal tüzeltek. A második negyedben kezdett nagyra nyílni az olló a két csapat között, a hazaiak Forgács vezetésével huszonegy pontos előnyre tettek szert a félidőre. Próbált zárkózni a Miklós Terék és Kara kosaraival, de nem tudtak húsz pont alá benézni. A Baglyok a szokásos palánk alatti sok passzos játékkal rukkoltak elő, hiába volt a vendégek 2-3-as zónája, többször is megtalálták a zárásból kifutó társakat. A barátságos hangulatú meccset jól jelképezi, hogy a miklósiak fiatal játékosának kosarát a hazai kispad is megtapsolta. Az utolsó negyedben már teher nélkül játszott mindkét gárda, a találkozót a csapatszinten jobban játszó Szolnoki Baglyok nyerte.

Szolnoki Baglyok SE - Törökszentmiklósi KSE 80-40 (17-10, 21-7, 15-11, 27-12)

Szolnok, 2021.01.07., Vezette: Drenyovszki Dániel, Fenyvesi Zénó

Forgács László: "Egy jó hangulatú, barátságos mérkőzésen sikerült behúznunk a győzelmet. Néhol könnyed, néhol izzadós szakaszokkal, de a győzelem egy percig sem forgott veszélyben. Köszönjük a TKSE csapatának a sportszerű mérkőzést! Hajrá Baglyok!"

Szénási János: „Mi taktikailag a Jászberény ellen készültünk péntekre, de az események úgy alakultak, hogy a Baglyok ellen játszottunk csütörtökön. Azt hiszem, ez egy igen jó kifogás a vereségünkre.”

Vármegyei szövetségek