Utánpótlás: U16 lány és U18 fiú eredmények
21
Jan
2021
Utánpótlás: U16 lány és U18 fiú eredmények
2021. január 21.  |  08:09

2021. január 17-én vasárnap az OSE Oroszlányok a Zalaegerszeget fogadták a regionális bajnokság soros összecsapásán. Bár a vége 12 pontos vendég siker lett, a hazai U16-osok küzdeni tudását edzőjük is méltatta, amellett, hogy rávilágított a hiányosságokra.

Ugyanaznap Budapesten az U18-as fiúknak a Kaszások Akadémián sikerült revansot venniük legutóbbi vereségükért egy konstans javuló tendenciát mutató támadó- és védekezőmunkájú meccsen.

Eredmények:

U16 Leány Kadett Regionális Bajnokság - Alapszakasz- Nyugati régió

B csoport   Oroszlány, Krajnyik „Akác” András Sportcsarnok   2021. január 17. V.

OSE Oroszlányok – Zalaegerszegi KTE 55-67 (11-12, 12-17, 19-21, 13-17)  

OSE: Buday Leila 2, Oláh Dorina 5, Molnár Brigitta 4, Mikula Linett 18, Mikula Petra 20
Cserék: Tóth Luca 2, Balázs Nelli –, Imre Nikolett 4, Turán Inez –, Eperjesi Anna –, Jakab Laura –

Gurszky Gergő: „Az összkép jó volt, de sajnos túl sok hibát követtünk el kulcsszituációkban ahhoz, hogy egy ilyen szintű ellenfelet el tudjunk kapni. Fizikálisan nem tudtuk velük felvenni a versenyt, megérdemelten nyert a zalaegerszegi csapat, akiknek gratulálok!
Jól kezdtünk, főként védekezésben, az első 8 percben mindösszesen egy mezőnykosarat kaptunk, de utána ahogy fáradtunk, úgy hibáztunk egyre többet, már a tiszta dobásokat is elrontottuk és kevés lepattanót tudtunk szedni. Hullámvasúton ültünk végig a meccsen, voltak jó és rossz periódusaink is, rosszból egy kicsit több. Ami tetszett, hogy egy pillanatig sem adtuk fel, többször vissza tudtunk jönni látótávolságon belülre a második félidőben, 5-6 pontra. Ekkor összeszedetten és koncentrálva játszottunk és mindkét térfélen kapartunk, de ezt rendszerint egy-két kihagyott ziccer, vagy egy komolyabb védekezésbeli hiba követett, így még közelebb kerülni, és megfordítani már nem tudtuk a meccset. Egy új védekezést is kipróbáltunk élesben, ami elsőre nem is volt rossz ahhoz képest, hogy csak a múlt héten kezdtük el elsajátítani ennek a védekezésnek az alapjait.
Mindent megtettek a lányok, a meccsen lévő hozzáállást és az akarást értékelem, túlnyomórészt tényleg rendben voltunk, és voltak jó egyéni teljesítmények is. Nagyon tudnak küzdeni a lányok, ami jó és örömteli, de mint az öltözőben is elmondtam, ezt a meccset nem az első, a második, harmadik vagy éppen negyedik negyedben veszítettük el, hanem az ezt megelőző 2-3 hét edzésein. Minden csapat úgy játszik, ahogyan edz, ez pontosan így volt most is. Ha intenzíven kosárlabdázunk, akkor jelenleg 3-4 percig bírjuk csak szuflával. Ha nem kosárlabdázunk intenzíven, akkor meg esélyünk sincs ilyen szintű csapatok ellen meccset nyerni.  Egy szó, mint száz, van dolog bőven, úgyhogy dolgozunk tovább!"

 

U18 Fiú Junior - Alapszakasz - Főtábla II.

D csoport   BudapestKaszások Sportcsarnok   2021. január 17. V.

Kaszások Akadémia - OSE Lions"A" 55-61 (15-9,10-13,18-15, 12-24)

OSE: Gergácz G. 14, Nagy B. 14, SzabadfiM. 13, Hadaró Z. 7/3, Ungvárai Zs. 1 
Csere: Polónyi Á. 10/3, Linczmaier G. 2, Mester Á., Tamás B., Geiszt Zs. ,Zsiros J.

 

 

 

 

Vármegyei szövetségek