Európai körkép: Hangáék nagy győzelme Moszkvában
17
Jan
2021
Európai körkép: Hangáék nagy győzelme Moszkvában
2021. január 17.  |  20:56
Rendszeresen jelentkező rovatunkban a magyar férfi kosárlabda-válogatott külföldön játszó tagjainak teljesítményét vizsgáljuk. Lássuk, ezen a héten hogyan játszottak a mieink!
 
Az FC Barcelona nagy sikert aratott a listavezető CSZKA Moszkva otthonában az Euroligában - a katalánok 14-6-tal a másodikok az oroszok kirakatcsapata mögött. A második negyedtől kezdve sokkal jobban játszó, végül 13 ponttal (75-88) nyerő Barcánál Hanga Ádám 7 pontig jutott. Hangáék a hétvégén nem játszottak spanyol bajnokit, miután soros ellenfelüknél, a Movistar Estudiantesnél több koronavírusos is volt, így nem tudtak kiállni - ezt a meccset később fogják lejátszani.
 
A Carpegna Prosciutto Basket Pesaro az első félidőben még teljesen egyenrangú ellenfele volt a Banco di Sardegna Sassarinak. A fordulás után azonban a hazaiak egyértelműen jobban játszottak a Pesarónál - gyorsan kialakítottak egy 10 pont körüli távolságot, amit a meccs végére 25 pontosra növeltek (99-74). A vendégeknél Filipovity Márkó ezúttal is bedobott 13 pontot 5 pattanó mellett, ez azonban most nem ért sikert. A Pesaro 7-8-as mérlegével jelenleg a hetedik a Serie A-ban.
 
A belga élvonalban szereplő Spirou Basket Charleroi hazai pályán szenvedett vereséget az Euromillions League legutóbbi fordulójában, a Mechelen ellen kaptak ki Golomán Györgyék (71-76). A magyar válogatott magasembere 14 pontot és 5 pattanót jegyzett - csapata harmadik legjobbja volt, de nagyon kevés igazán hasznos teljesítmény érkezett ezúttal Charleroi-i oldalról.
 
Jarrod Jones és a Cedevita Olimpija nem játszott a Crvena Zvezda ellen, ennek a mérkőzésnek az új időpontja egyelőre nem ismert. Az Allen Roscót soraiban tudó Niigata Albirex sem lépett pályára, miután a japán bajnokságban most szünet van. Pongó Marcell együttesénél, a Nürnberg Falconsnál a koronavírus miatt van most leállás. Az pedig a hét eleje óta ismert, hogy Keller Ákos hazaigazolt a Falcóba.

Vármegyei szövetségek