Európai körkép: Filipovity újfent remekelt, megint győzött a Pesaro
10
Jan
2021
Európai körkép: Filipovity újfent remekelt, megint győzött a Pesaro
2021. január 10.  |  20:02
Rendszeresen jelentkező rovatunkban a magyar férfi kosárlabda-válogatott külföldön játszó tagjainak teljesítményeit vizsgáljuk. Lássuk, mi történt a mieinkkel ezen a héten!
 
Az FC Barcelona egészen sima, 89-72-es győzelmet aratott az Euroligában, ahol 12-6-os mérlegével a holtversenyes második helyen áll. Hanga Ádám is kivette a részét a győzelemből, 13 pontjával és 15 VAL-jával is csapata egyik legjobbja volt. A spanyol élvonal 19. fordulójában még könnyebb sikert aratott a katalán sztárcsapat, 99-76-ra győzött a BAXI Manresa otthonában. Hanga ezúttal leginkább az 5 lepattanójával segített a gránátvörös-kékeknek.
 
A Carpegna Prosciutto Basket Pesaro a harmadik negyedben fordított a Germani Brescia ellen, és bár a vendégek hatalmas rohamba kezdtek a negyedik negyed elején, a hazaiak már nem engedték ki kezükből a sikert, 98-88-ra győztek. Filipovity Márkó most is csapata legjobb játékosa volt 24 pontjával, 8 pattanójával és 25 VAL-jával - ezúttal az egész mezőnyben is ő volt a legponterősebb és a leghasznosabb is, egészen parádés formában játszik. A Pesaro 7-7-tel a hatodik helyen áll a Serie A-ban.
 
Belgiumban a Spirou Basket Charleroi szinte végig vezetve győzött 89-74-re a Mechelen otthonában, így 2-4-re javította mérlegét. A győztesnél Golomán György tevékeny részése volt a nagyon fontos siker kivívásának, miután 18 pontot szerzett, amivel a Charleroi második legeredményesebb játékosa volt.
 
A Cedevita Olimpija csak az ABA Ligában szerepelt, 80-78-ra verte a Zadar gárdáját, így 8-3-mal a hatodik a tabellán. Jarrod Jones 12 pontos, 15 VAL-os statlapot tudott felmutatni a találkozón.
 
Mint ismert, Keller Ákos a szerződése felbontását kezdeményezte a WKS Slask Wroclawnál, így ő természetesen nem lépett pályára már a héten. Pongó Marcell csapatánál, a német másodosztályú Nürnberg Falconsnál újra felütötte fejét a koronavírus, ezért nem szerepeltek a héten. Japánban pedig január 23-ig szünetel a bajnokság, így Allen Rosco és a Niigata Albirex sem játszott.

Vármegyei szövetségek