Tippmix Férfi NB I: Az OSE hosszabbítás után verte a Szedeákot
06
Jan
2021
Tippmix Férfi NB I: Az OSE hosszabbítás után verte a Szedeákot
2021. január 6.  |  08:38
Pontgazdag első negyedet játszott a két csapat. Mindkét oldalon remekelt a légiósok Brown 14 pontja egészen extrának mondható. Szinte minden mutatóban hasonló teljesítményt nyújtottak, három-három tripla, hat-hat lepattanó mindkét oldalon. Ennek is volt köszönhető, hogy szoros, hazai sikerrel ért véget az első játékrész. 27-26.
 
A folytatásban Bailey triplája hozott némi megnyugvást az OSE oldalán, a 13. percben hárommal vezettek a hazaiak. Govens szokatlanul sok labdát szórt el, Polányi, Mayer és Olasz is pályára került a vendégeknél ebben a periódusban. Krasovec mester is próbálta keverni a lapokat, sikerrel. Kucsora triplája után tovább nőtt az előnyük. 38-30-as állásnál időt is kért Szrecsko Szekulovics. Anderson büntetőivel folytatódott a mérkőzés és nyílt tízre az olló. Állandósult is ez a különbség, jól dobtak a hazaiak, rosszul a vendégek. 49-36.
 
Hayes kosarával kezdődött a második félidő, míg szegedi oldalon minden dobás kimaradt. Govens és Dzseletovics is triplát hibázott. A szegediek mintha ólomlábakon mozogtak volna, míg az OSE nagy éles volt ebben a játékrészben is. A játék képe nem változott, a vendégek nem tudták szorosabbá tenni a mérkőzést. 73-59.
 
Dzseletovics duplájával indult az utolsó negyed, majd Kerpel-fronius Gáspár dobott egy triplát. Azonnal időt kértek a hazaiak. Hayes duplával nyugtatta a hazai szurkolókat, az OSE taktikusan kosarazott, a Szegednek viszont semmi nem sikerült. Egészen az utolsó négy percig. Ekkor nagyon belelendültek a vendégek, nyílttá tették a mérkőzést. Dickey zsákolása után, 78-74-es állásnál időt kértek a hazaiak. Hayes kosarával folytatódott a mérkőzés, Govens büntetőkkel válaszolt. A folytatásban is Govens büntetőivel zárkózott a Szeged, rengeteget hibázott a hazai csapat. Két perccel a vége előtt már 80-80 volt az eredményjelzőn. Az utolsó percbe is döntetlennel léptek a csapatok és nem is sikerült eldönteni a meccset 40 perc alatt.
 
Az utolsó öt percre a vendégeknél már nem volt Govens, aki kipontozódott. Brown zsákolásával indult a ráadás, majd Kerpel-Fronius Gáspár is betalált, Bailey duplájával zárkóztak a hazaiak, majd ismét Brown pontjai következtek. Dickey is kipontozódott, a második félidő nagy részét padon töltő Dzseletovics viszont visszaállt a vendégeknél. Abell három büntetőjével egyenlítettek a hazaiak, de Brown azonnal dobott egy duplát. Illés triplája, majd Kerpel-Fronius duplája fokozta tovább az izgalmakat. 91-91, 93-93 az eredményjelzőn, de Abell kosarával a hazaiak átvették a vezetést az utolsó perc elején, Brown egyenlített. A győztes kosarat Abell szerezte meg, egy tripla volt. 98-95.
 
OSE Lions – Naturtex-SZTE-Szedeák h.u: 98-95 (27-25. 22-21, 24-23, 9-23, 16-13)
 
Bajnokság, 15. forduló
Oroszlány, Krajnyik "Akác" András Sportcsarnok
özsér D., Ádám J., dr. Mészáros B.
 
OSE Lions: Abell 25/3, Anderson 16/3, Kucsora 6/6, Morgan 11/6, Hayes 16. Cserék: Bailey 16/3, Bíró 5/3, Anda -, Illés 3/3.
 
Naturtex-SZTE-Szedeák: Kerpel-Fronius G. ,Govens 13, Brown 37/15, Dzseletovics 4, Dickey 17. Cserék: Kerpel-Fronius B. 5/3, Mayer -, Olasz -, Keller I. 9/6, Polányi -.
 
 
 
Az előző körben Kecskeméten vereséget szenvedő DEAC látta vendégül a nemrég edzőváltáson áteső Kaposvári KK együttesét. A hazaiak továbbra sem számíthattak a hosszú idő óta sérüléssel bajlódó Moody játékára, míg a somogyiak Hendlein játékát voltak kénytelenek nélkülözni.
 
Jól bekezdtek a felek, pár perc játék után már 7-7 állt az eredményjelzőn. Fokozatosan kezdett meglépni a főként Moore-Drenovac kettősre építő DEAC, amely Guyton triplája után már nyolccal ment. Mivel nagy változás nem történt a somogyiak játékában, ezért Nikola Lazics egy időkéréssel próbálta megállítani a debrecenieket (20-11). Nem járt sikerrel, mindössze egy negyednyi játék után húszpontos előnyt alakítottak ki a hazaiak. 33-13.
 
A második felvonásban folytatta a parádét a Debrecen, továbbra is tizenhárom ponton állt a KKK, miközben Kovács Adriánék alulról súrolták a negyvenet (39-13). Egy újabb időkérés után elkezdtek életjeleket mutatni a kék-fehérek, akik 8-0-át repesztettek, de ez is csak arra volt elég, hogy bejöjjenek húsz alá (39-21). A kisebb rövidzárlat után visszavette az irányítást a DEAC, ahol remekül járt a labda, működött a védekezés, ráadásul a triplákat is 50%-kal értékesítették. Sokat elárul az a statisztikai mutató is, hogy a félidőig majdnem négyszer több eladott labdát (11) vétettek a vendégek, mint ahány gólpasszt (3) kiosztottak. 55-28.
 
A fordulás után visszavett a tempóból a Debrecen, de így is növelni tudta az előnyét, a Kaposvárból a harmadik negyed végéig egyedül Miliszavljevics érte el a tízpontos “álomhatárt”. A DEAC harminchét ponttal vezetett ekkor, ami mindössze eggyel kevesebb, mint amennyit a somogyiak szereztek ezidáig. 75-38.
 
A záró etap leglényegesebb mozzanata Neuwirth triplája volt, ezzel minden pályára lépő játékos szerzett kosarat. A DEAC végig vezetve, óriási különbséggel küldte haza a Kaposvárt, így készülhet a Körmend elleni rangadóra. 90-49.
 
DEAC – Kaposvári KK 90-49 (33-13, 22-15, 20-10, 15-11)
 
Bajnokság, 10. forduló
Debrecen, Oláh Gábor utcai sportcsarnok
V.: Földházi T., Csabai-Kaskötő B., Győrfy R.
 
DEAC: Moore 16/9, Guyton 17/9 , Somogyi 5, Drenovac 15, Tóth 2. Cserék: Neuwirth 3/3, Polyák 11/3, Hines 13/3, Molnár M. 8.
 
Kaposvár: Curry 7/3, Krnjajski 4, Miliszavljevics 18/3, Rivers 10, Jukic 2. Cserék: Baki 3/3, Bogdán 3/3, Révész 2.

Vármegyei szövetségek