BL: Fantasztikus hajrával verte a Falco a Zaragozát
22
Dec
2020
BL: Fantasztikus hajrával verte a Falco a Zaragozát
2020. december 22.  |  22:22
Immáron Benke Szilárddal a soraiban, pontosabban a kezdőben várhatta a veretlen Zaragoza elleni hazai Bajnokok Ligája mérkőzést a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely csapata, amely a találkozó előtt egy győzelemmel és két vereséggel állt.
 
Nem sokáig tapogatóztak a felek, igazi dobópárbaj vette kezdetét, másfél perc elteltével már 7-7 volt az eredményjelzőn. Folyamatosan változott a vezető csapat kiléte, 17-14-nél az addigi legnagyobb előnyt ragadta meg a Falco, amely ekkor még nem hibázott a mezőnyből. Innen viszont nagyon megnyomta az utolsó pillanatokat a vendég gárda, több triplakísérletük is beakadt, miközben a védekezésükön is szigorítottak. 22-28.
 
Egyre több hiba csúszott a hazaiak játékába, meg is lett a tíz közte (22-32). Perl és Searcy fontos kosaraival próbálta lopni a távolságot a Szombathely, de mindig volt válasza a spanyoloknak, állandósulni látszódott a 8-10 pontos különbség. Anderson és Benke egy kis pihenő után új ritmust tudott vinni a csapatuk játékába, 37-41-nél kénytelen volt időt kérni Sergio Hernandez vezetőedző. Ez sem törte meg a sárga-feketék lendületét, akik többször is átvették a vezetést, végül egypontos hátrányban vonulhattak a nagyszünetre. 49-50.
 
A fordulás után egy kis ideig nem találták a gyűrűt a csapatok, de azért az is látszott, hogy mindkét mester felhívta a védekezés fontosságra a figyelmet a félidőben (49-55). Több, mint négy percnek kellett eltelnie ahhoz, hogy pontot szerezzen a Falco a harmadik negyedben, de ezt a kihagyást nem tudta kihasználni a Zaragoza, abszolút nyílt volt a meccs (58-62). Akárhányszor bejöttek öt pont alá a szombathelyiek, annyiszor szereztek kosarat kulcspillanatban a vendégek. Anderson nagyon agresszívan támadta a gyűrűt, aminek meg is lett az eredménye, az ő húsz pontjával mindössze kettő pont volt a spanyolok előnye. 70-72.
 
Bár végig a Zaragoza járt előrébb, egy másodpercig sem dőlhetett hátra a spanyol gárda, minden kosárra válaszoltak a hazaiak (76-78). Elmentek hattal a vendégek, a túloldalon viszont Perl egy óriási triplával jelentkezett, majd Milosevics büntetőivel egyre zárkózott a Falco. Egy jó védekezés után megnyílt a lehetőség a fordításra, de Perl Zoltánra támadóhibát ítéltek. Bár több lehetősége is volt, továbbra sem tudta áttörni a gátat a Szombathely (81-84). Benke egy saroktriplával kiegyenlített, majd Bruinsma is a helyére küldött egy távolit, meglett a várva-várt lélektani előny (87-84). Hiába dobtak be két büntetőt is a spanyolok, Benke a másik sarokból is beköszönt, másfél perccel a vége előtt a sárga-feketék kezében volt a meccs. Innen pedig már nem volt visszaút a vendégeknek, a Szombathely extázisba került és abszolút megérdemelten győzte le a Zaragozát, amely ezzel elveszítette a veretlenségét a Bajnokok Ligájában, míg a vasiak 2-2-re javították a mérlegüket. 94-86.
 
Falco-Vulcano Energia KC Szombathely – Casademont Zaragoza 94-86 (22-28, 27-22, 21-22, 24-14)
 
Bajnokok Ligája, 5. forduló
Szombathely, Arena Savaria
V.: Mazzoni (olasz), Yalman (török), Bittner (német)
 
Falco: Anderson 25/6, Váradi 6, Benke 15/9, Bruinsma 15/9, Searcy 12. Cserék: Perl 17/6, Milosevics 4, Lake -.
 
Zaragoza: Ennis 18/6, Bray 6, Barreiro 9/3, Benzing 10/6, Thompson 23. Cserék: Brussino 10/3, Sulaimon 5/3, Garcia 3/3, Hlinasson 2.
 
 
 
Fotó - fiba.basketball

Vármegyei szövetségek